Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
29-10-2009, 09:51:04

Zosiu, dziekuje za porade od spacerow nie uciekam, to jedyna przyjemnosc ruchowa na jaka sobie pozwalam, poza tym psa ktos musi wyprowadzac Ciesze sie ze do spacerow nie ma zadnych przeciwwskazan.
i jeszcze jedno mi sie przypomnialo:
- co z jazda samochodem tzn byciem wożonym, na okolo 2,5 tyg po zabiegu planuje jechac w trase 200 km - polecacie?
gość
29-10-2009, 10:32:21

Rafale Z toś trafił jak kulą w płot radzę ruszać po wyprawkę dla dziecka i przytoczę tu pewne powiedzenie za które obecnych formowiczów przepraszam, z *** i prądem żartów nie ma a po za tym radził bym Tobie kupić nowe laczki i drzwi i mam nadzieje że odpowiednio dotrze to do Ciebie że to nie to forum i miejsce

Tadeuszu aby można było powiedzieć coś konkretnego przydało by sie zrobić rezonans lub tomografie jeśli po tych badaniach są cechy które przemawiają za uszkodzeniem lub uciskiem na nerwy to samo mówi że trzeba te badanie zrobić by mieć konkretny obraz obecnej sytuacji my nie jesteśmy specjalistami jedynie leczącymi sie u nich ale może znajdzie się ktoś kto to przetłumaczy

Bartuzi proponował bym abyś spróbował najpierw na krótkich trasach by poznać co się będzie działo wstrząsy są nie wskazane ale czasami sytuacja wymaga takiej jazdy i oczywiście tylko i wyłącznie jako pasażer .

Pozdrawiam Janusz
gość
29-10-2009, 12:35:50

Bardzo prosze o rade na temat dolrgliwosci kregoslupa mam uczucue sztywnosci w szyi i wchodzi to na kregoslup piersiowy uczcie zimna na szyi rekach dretwienie rak szczególnie w nocy sztywny jezyk czasami oslabienie miesni rak . robilam w tamtym roku rezonans kregoslupa a lekarz stwierdzil tak ma byc i juz w bad rtg kr c ap
zniesienie lordozy przewezenie przestrzeni miedzykregowych od C3-C7 osteofity krawedzi trzonow kregow zmiany zwyrodnieniowe w stawach Luschki rezonans trzony kregow szyjnych prawidlowej wysokosci o typowym sygnale nieznaczne zwezona przestrzen miedzykregowa C5-C6iC6-C7 NIEWIELKIE CENTRALNE WYPUKLINY KRAZKOW MIEDZYKREGOWYCH c3-c4,c4-c5.c5-c6I c6-c7 wpuklajace sie do kanalu kregowego i uciskajace worejk oponowy , zmiany te zwezaja nieco przestrzen plynowaprzedrdzeniowa nie powodujac ucisku na rdzen kregowy prosze o komentarz czy to cos powaznego i do jakiego lekarza mam sie zglosic
Początkująca
29-10-2009, 12:39:26

gkolodzi 2009-10-29 10:36:53 witam kolegów i koleżanki,
Neurolog skierował mnie na badanie EMG, a w diagnozie napisał coś w stylu: Rediculopat... cervi... st past disto... col.vert po... cervicelis s.cavelis carpalis deo (przepraszam wszystkich znawców, ale nie potrafię tego inaczej przeczytać)

Coś chyba jest błędnie napisane, ale z tego co udało mi się przetłumaczyć( co prawda 2 słowa bo trzeciego do końca nie jestem pewna)to:
rediculopathy- jest to choroba korzeni nerwowych
cervicalis- pętla szyjna
carpalis - promieniowanie do nadgarstka (ale właśnie tego nie jestem pewna
Początkująca
29-10-2009, 12:41:06

Gość 2009-10-29 13:35:50 Bardzo prosze o rade na temat dolrgliwosci kregoslupa mam uczucue sztywnosci w szyi i wchodzi to na kregoslup piersiowy uczcie zimna na szyi rekach dretwienie rak szczególnie w nocy sztywny jezyk czasami oslabienie miesni rak . robilam w tamtym roku rezonans kregoslupa a lekarz stwierdzil tak ma byc i juz w bad rtg kr c ap
zniesienie lordozy przewezenie przestrzeni miedzykregowych od C3-C7 osteofity krawedzi trzonow kregow zmiany zwyrodnieniowe w stawach Luschki rezonans trzony kregow szyjnych prawidlowej wysokosci o typowym sygnale nieznaczne zwezona przestrzen miedzykregowa C5-C6iC6-C7 NIEWIELKIE CENTRALNE WYPUKLINY KRAZKOW MIEDZYKREGOWYCH c3-c4,c4-c5.c5-c6I c6-c7 wpuklajace sie do kanalu kregowego i uciskajace worejk oponowy , zmiany te zwezaja nieco przestrzen plynowaprzedrdzeniowa nie powodujac ucisku na rdzen kregowy prosze o komentarz czy to cos powaznego i do jakiego lekarza mam sie zglosic

Najlepiej jakbyś udała się do dobrego neurologa
Wtajemniczona
29-10-2009, 13:04:26

Witam ......
Dziś miałam objazdowy dzień, najpierw rano wizyt u proktologa w Szpitalu w Międzylesiu i rektoskopia ,nie będę opisywać bo jest nie do pozazdroszczenia, kto miał styczność to wie..........
Później do męża do szpitala na Stępińską, czeka tam na operację, i kolejna wyprawa do syna na Andersa i to wszystko autobusami.........wiem nie zazdrościcie mi, ledwo co żyję. Dawniej może była bym trochę zmęczona a dziś jestem nie do życia........więc jak ma załatwiać wszystkie sprawy ,które wymagają przemieszczania się po tyle kilometrów aby nie zaszkodzić mojemu kręgosłupowi, który musisz w autobusie tramwaju asekurować bo to szarpnie ,albo ktoś na Ciebie wpadnie..........nie fatalnie.

Milszego do mojego dnia życzę
ADA
Wtajemniczona
29-10-2009, 13:06:12

dodam ,że wyruszyłam z domu o 5.00 i dopiero wróciłam.
ADA
Forumowiczka
29-10-2009, 14:27:53

jarek21 2009-10-29 10:22:01 Witam.Mam pytanie kochałem się z moją dziewczyną i dostałem w niej wytrysku a ona nie dostała orgazmu.czy zajdzie w ciąże gdy dostanie orgazm następnego dnia?

CO TU SIĘ DZIEJE !!!

Dobrze, że Wielebny już zabrał głos ale ja też czuję, że muszę to skomentować .

Orgazm nie ma nic wspólnego z zachodzeniem w ciążę. Można w ciążę zajść bez orgazmu ale przyjemniej zachodzi się z orgazmem. Więc poćwicz koniecznie bo dziewczynie też należy się przyjemność .

Może słowo "szyjki" tak się dziwnie Rafałowi skojarzyło.
Sprawę uważam za wyjaśnioną.

Komitet szaleje ale wszystko jest na dobrej drodze.
Będzie bal...

Forumowiczka
29-10-2009, 15:25:13

SZYJKI Z WROCŁAWIA , zaprosiłam do nas Tadeusza z poważnym problemem . Podzielcie się swoimi sprawdzonymi namiarami na diagnostykę MRI przynajmniej na początek .Z tego co pamiętam były preferowane dobre pracownie .
Cosmi się wydaje ,ze na dalszą metę będa potrzebne nazwiska neurochirurgów i superanckich rehabilitantów.
Emiko , Aniu jeśli zaglądacie, proszę wesprzyjcie bliźniego w potrzebie

Gościu od długiego opisu MRI (litości, podpisujcie posty chociaz jedną literką ) Czy przed rokiem przy takim MRI Twoje objawy neurologiczne prezentowały się tak samo?
Neurologia wygląda tak jakby nastąpiło nasilenie zmian w obrazie MRI więc chyba logiczne wydaje się powtórzenie badania . W ciągu roku wiele mogło się zmienić .

Ada teraz zafunduj sobie ciepłą kapiel , ciepły kocyk , dobrą muzykę , lekka lekturę i kolorowych snów
Początkująca
29-10-2009, 15:42:23

Co sie dzieje wszyscy biegaja po lakarzach . Ja wczoraj przeszłam sama siebie - 3 razy w pracy 2 razy u lakarza rodzinnego i 2 razy w ZUS-ie - biegane od rana do obiadu .dzisiaj nie lepiej ale udało mi sie załatwic rehabilitacje miałam miec od połowy listopda ale miałam farta moja kolezanka pracuje w rejestracji i mam zabiegi juz od poniedziałku.
Leki które dostałam bardzo mi pomogły i czuje sie zdecydowanie lepeij nie wiem co bedzie jak je odstawie.

Bartuzi ja równiez nosiłam kołnierz ponad 2 miesiące i odrazu po operacji miałam zalecone cwiczenia i musiałam cwiczyć codziennie .Nie miałam kłopotów gdy odsawiłam kołnierz a cwiczyła przyznam Ci sie szczerze nawet po 3 razy dziennie ale najczęściej to rano odrazu po przebudzeniu . Ćwiczenia zalecił mi neurochirurg , natomiast po zdjęciu kołnierza nie zalecił mi zadnej rehabilitacji ( mam dalej wykonywac te same cwiczenia)także widzisz kazda szkoła jest inna i nie wiadomo która lepsza. Ja spacerowałąm ale mało bo sie bardzo męczyłam w kołnierzu i jak wracałam to muisałam sie kłasc i potem odpoczywać .

Pozdrawiam Gosieńka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: