Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
27-10-2009, 15:36:55

a tak wogole to ktory implant lepszy - sztywny czy ruchomy?
Początkująca
27-10-2009, 15:43:11

Ada, a na którą masz wizytę?
Wtajemniczona
27-10-2009, 15:53:30

Marttka jestem ciekawa co dr.S powie ci na kontroli , bo mnie pozostawił bez odpowiedzi na moje pytania.Powiedział tylko ściągać kołnierz i można iść do pracy. Jak mu powiedziałam co robię i że nie zawsze da się wytłumaczyć dziecku z niepełnosprawnością intelektualną np. w stopniu głębokim ,że czegoś nie można......odpowiedział mu sobie Pani radzić.
Wiec radzę sobie jak mogę szukając pomocy u innych, bo objawy wracają i wcale nie jest to miłe i pomaga podjąć odpowiedzialnej decyzji o powrocie do pracy.
Nie wiem jak i implant jest lepszy, ja nie uzyskałam odpowiedzi na to pytanie od mojego lekarza i też nie wiem czy mogę mieć robione MRI z tym implantem.
Bartuzi słuchaj swojego ciała, może będziesz pierwszym przypadkiem całkowitego ozdrowienia po operacji ........tego Ci życzę, ale czas pokaże jak jest.
Mam nadzieję,że dowiem się trochę od innego lekarza do którego umówiłam się na wizytę.....
ADA
Gosiu wizytę mam na 19.20
Początkująca
27-10-2009, 16:52:20

Ada mamy dużą szansę się poznać ja jestem na 19.30

Bartuzi ja też myślałam, że trzask, prask i wszystko będzie ok no i się pomyliłam. A zabieg miałam 1.10. Owszem są dni takie, że mniam, ale są i takie, że zeby zagryzam z bólu. Dzięki radom jakie tu dostałam i dostaję staram się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Mimo wszystko trzymam kciuki żeby u ciebie rekonwalescencja szła jak po maśle
gość
27-10-2009, 17:39:33

Jak fajnie brzmi spotkamy się w kolejce u lekarza miejsce spotkań nie byt ciekawe no kiedyś znajomości zawierało się w kolejce do rzeźnika to i tam będzie dobre miejsce bo chociaż na krzesełku można usiąść .

Tak Marttka i Bartuzi musicie dbać teraz o siebie a zwłaszcza nie wpadajcie w euforie i przypadkiem nie siadajcie do aut bo tam są potrzebne szybkie ruchy wykonywane szyjką pozwólcie implantom i ciału do oswojenia sie i pełnego zrostu to na prawdę okres wielu tygodni i trzeba uzbroić się w cierpliwość

Ado to ja jednak mam pysk od ucha do ucha bo zapytał bym się mojego lekarza jaką normalność ma na myśli ale lekarze widocznie nie czytają postów na takim forum jak nasze i chyba nie maja pojęcia ile ta choroba wymaga od pacjenta no ale nie mnie o tym sądzić no chyba że my jesteśmy zbyt rozpieszczeni

No to na mnie czas ruszam na mój co tygodniowy basen uwielbiam tam chodzić fajne dziewczyny tam chodzą nie które jak by się w wodzie urodziły same rybki i ja stary rekin
Forumowiczka
27-10-2009, 18:43:05

Dobry wieczór
Ależ lektury od rana

Moii drodzy to wasze cacuszko w szyjach
http://impomed.pl/index.php?action=katalog&last=131&parent2=135&parent=153&view=327&produkt=153
Prawda Robokopki ,ze fajne

Z tymi implantami można robić MRI .
Pytacie o wyższoć implantów ruchomych nad sztywnymi.
Nie można rozptrywatrywać w takich kategoriach.
Kwalifikacja do implantów ruchomych jest zawężona tylko do przypadków dyskoaptii jednopoziomowej bez zmian zwyrodnieniowych .
Lepszy w sensie funkcjonalności ruchomy ale tylko dla wybranych przypadków.
Na pocieszenie dla sztywnych -ja przy stabilizacji na 3 poziomach C4-5-6-7 mam zakres ruchomości wystarczajacy do normalnego funkcjonowania -kto nie wie nie zauważy .
Bartuzi , niech Ci się dobrze wiedzie .Każdy z nas to dorębna historia z bagażem własnych uszkodzeń . Prawie każdy też bezpośrednio po operacji był w nastroju podobnym do Ciebie . Nie piszew tego zeby Ci podcinac skrzydła ,wręcz przeciwnie .Ja wiele misięcy góry przenosiłam aż sama schrzaniłam sprawę .Mimo euforii zachowaj zdrowy rozsądek .Nie chodzi o to żebys robił z siebie inwa***, zreszta na tym forum chyba takich nie ma bo wszystkich aż roznosi ale pamietaj,e operowany kegosłup juz nigdy nie bedzie taki jak zdrowy .
Taka malutka lampeczka z tyłu głowy

Koleżanki symatyczne to szykuje się niezla ,,imprezka'' na Wolskiej.
Jeśli los będzie sprzyjający to wpadnę tam o godz. 19 z nr.1 -gość niespodzianka
Januszku to bardzo miłe miejsce -przytulna poczekalnia , sympatyczne panie rejestratorki , poprzednio podobno częstowały czekoladkami więc czegóz potrzeba więcej dla miłej atomsfery
Wtajemniczona
27-10-2009, 19:17:47

e_d_g 2009-10-27 15:29:38
U mnie też po operacji cofnął się niedowład ręki i drętwienie palców, ale to nie oznacza, że mogę wszystko robić tak jak wcześniej. Organizm potrzebuje czasu na zrośnięcie się implantu z trzonami, co podobno może trwać ok. 6 m-cy.
A u mnie się nasilił niedowład ręki (( a teraz nasiliło się drętwienie nóg i rak, a do tego jak lekko schylam głowę, to drętwienie ciągnie przez całe plecy, pośladki , łydki, aż do stóp
Sami widzicie różnie to bywa
Bartuzi...-piszesz nie ma się czego bać - to nieprawda jest się czego bać, tylko ignorant się nie boi, żeby nie powiedzieć tylko głupi się nie boi (cytat neurochirurga z Bródna)

Drogie dziewczyny, ja się tym razem n ie spotkam z wami na Wolskiej, bo 3 listopada to zbyt wcześnie na moją wizytę, ja muszę dorwać doktorka dopiero po 13 listopada

Byłam dzisiaj w Konstancinie i zaklepałam sobie oddział rehabilitacyjny na "zaś" , bo chwilowo nie mogę się rehabilitować, ale pani dr, która mnie tam przyjmowała rzuciła tylko okiem na to, że byłam operowana na Szaserów i zapytała - WILK? Ja na to, że dr M. - no to miała pani pecha stwierdziła lekarka.
Ale zdecydowała , że weźmie mnie na oddział tylko po wyraźnej zgodzie Wilka i stwierdziła, że po sierpniowej operacji zbyt wcześnie chcą mnie rehabilitować!!!! A mój doktorek M. kazał mi kupić ORBITREKA Pal***
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Wtajemniczona
27-10-2009, 19:22:24

A tak ogólnie...hmmm to skąd wiecie jakiem macie klocki wsadzone w wasze kręgosłupy???
Czyżby to była kolejna rzecz o której nie dowiedziałam się od mojego doktorka M.???
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Początkująca
27-10-2009, 19:50:54

Renatko
Po operacji ustapiły mi bóle i drętwienia związane z uciskiem na rdzeń, ale to nie oznacza, że już nic mnie nie boli. Ale ten ból czy inne dolegliwości, które odczuwam teraz w porównaniu z tymi jakie miałam przed operacją to .... "pestka".
Mam nadzieję, że i u Ciebie w końcu też będzie wszystko w porządku. Trzymam kciuki.
Początkujący
27-10-2009, 21:04:00

Renatko
ja doczytalem sie w wypisie ze szpitala o rodzaju implantu, ze to Rabea-Signus i znalazlem w necie opis. Lekarz mowil o tym bardzo zdawkowo.
Bartuzi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: