Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
27-10-2009, 11:39:11

3.11 idę do dr. Wilka na Wolską, kto również się zapisał, może się spotkamy............
ADA
Forumowiczka
27-10-2009, 13:35:41

A ja zapisałam się do doktora AWilka na 10 listopada (bo to ostatni dzień mojego aktualnego zwolnienia lekarskiego) na ul. Mokotowską... ciekawe, która pani będzie w recepcji...
i jakie będą moje wrażenia.
A 29 października idę na kolejny kontrolny rtg mojej szyjki... mam nadzieję, że jej nie nadwyrężyłam .
Początkująca
27-10-2009, 13:57:22

Kiedyś pisałam już na tym forum. Serdecznie dziękuję Zosieńce za rady. Jeżeli mogę pomóc Gościowi z okolic Szczecina to podaję namiary na dr. Herbowskiego. Pracuje na Arkońskiej w Szczecinie, przyjmuje również prywatnie na Jagielońskiej. Terminy na wizyty prywatne są długie, ale można doktora uprosić na bliższy termin.Jest SUPER fachowcem, operował mnie 5 lat temu- lędźwiowy. Tel. 601 767 150.
Rezonans można zrobić na Pomorzanach. Czekałam tylko 30 dni.

Pozdrawiam was serdecznie.
Początkujący
27-10-2009, 14:00:32

nie wiem na czym polegaly Wasze zabiegi, ja mam od piatku 23 pazdz wstawiony implant c5-c6. Bolow zadnych. Ludzie ktorzy ze mna lezeli i mieli podobne zabiegi (ten sam poziom albo 2 ze wstawieniem implantow) rowniez czuja ulge od razu po zabiegu. Historie typu dretwienie i bole szyi odeszly z miejsca.
pozdrawiam Wszystkich, a tym ktorzy sa przed zabiegiem mowie: NIE BAC SIE !!! NIE MA CZEGO
Bartuzi
Początkująca
27-10-2009, 14:29:38

Witaj Bartosz,
Jesteś już po operacji i czujesz się dobrze. To fajnie, ale nie przesadzaj to dopiero 4 dni. Musisz uważać, żeby sobie nie zaszkodzić zbyt szybkim powrotem do codzienności.
Jaki masz wstawiony implant: sztywny czy ruchomy? Jakie dostałeś zalecenia? Gdzie byłeś operowany?
U mnie też po operacji cofnął się niedowład ręki i drętwienie palców, ale to nie oznacza, że mogę wszystko robić tak jak wcześniej. Organizm potrzebuje czasu na zrośnięcie się implantu z trzonami, co podobno może trwać ok. 6 m-cy.
Lista rzeczy zakazanych jest warta Twojej uwagi i przemyślenia.
Życzę duuuużo zdrowia i żadnych bóli .
Dorota
Początkująca
27-10-2009, 14:44:31

GOJU-pytałas kiedys jaki mam implant, otóż jest to Signus Rabea Peek, od razy mam pytanie, pewnie ZOSIA wie, to moze mi odpowie:) czy z tym implantem mogę zrobić rezonans magnetyczny???pani mnie dzis zapytała czy mam implant węglowy czy metalowy i, wstyd sie przyznać, nie wiedziałam.
Początkująca
27-10-2009, 14:46:57

Bartuzi, ja tez miała ten poziom robiony i tak jak ty czuję sie dobrze a operację miałam 27 września.Kto Cię operował?
Początkujący
27-10-2009, 15:02:08

Dorota, ciesze sie bo mam to za soba. Uwazam na siebie, nie dzwigam, nie biegam, nie skacze, nie bede prowadzil samochodu do konca roku - choc jestem aktynym kierowcą. Dotychczas robilem po 4 tys km miesiecznie. Lekarz powiedziadzl 4 tyg rygor z kolnierzem i koniec - slucham sie. Natomiast nie robie z siebie inwa***. Ciesze sie tym co moge robic
Implat mam zdaje sie sztywny Rabea. operowany bylem na Szaserów w Warszawie.

marttka
operowali mnie podobno Juszkiewicz z Podgorskim ale nie pamietam Panow z zabiegu
To u Ciebie juz mesiac po zabiegu. Jakie masz dalsze zalecenia?

pozdrawiam obie Panie
Bartuzi
Początkująca
27-10-2009, 15:13:34

Bartuzi, to mamy taki sam implant, mnie operował dr Skrzyński z Szaserów, tobie trafił się profesor:).Jestem już miesiąc po operacji, mam kołnierz Campa na 6 tyg, więc niewiele mi zostało( hurrra).Co do wskazań, to niewiele, z reguły niewiele się dowiadujemy w szpitalu, mam zakaz pracy fizycznej i kilka ćwiczeń do wykonywania. Ty nie będziesz prowadził auta do końca roku? A kto dał ci takie zalecenie?Na forum dobre dusze przestrzegają przed wczesnym wsiadaniem za kółko.Ja też jestem uzalezniona od auta i to mnie najbardziej męczy, ale na razie nie ryzykuję.
Początkujący
27-10-2009, 15:36:07

marttka
dr Juszkiewicz powiedzial ze za kolko przybajmniej 2 miesiace nie wolno. Powiedzial tez ze wiele bedzie zalezalo od mojej kondycji. Zobaczymy co powie na kontrolnym RTG. 3 listopda ide na zdjecie szwow, wtedy wycisne z niego co sie da. Nie moge sie doczekac kiedy szyje porzadnie umyje A ile wg forumowiczow nie powinienem za kolko siadac? Chociaz z tym to luzzzz... Mam 2,5 rocznego synka z ktorym do tej pory mocno szalalem, ciezko wytlumaczyc takiemu szkrabowi ze tata nie moze tego i tego i tamtego. Dramat ciagle mu czegos odmawiac musze
pozdrawiam
Bartuzi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: