Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
27-10-2009, 11:39:11

3.11 idę do dr. Wilka na Wolską, kto również się zapisał, może się spotkamy............
ADA
Forumowiczka
27-10-2009, 13:35:41

A ja zapisałam się do doktora AWilka na 10 listopada (bo to ostatni dzień mojego aktualnego zwolnienia lekarskiego) na ul. Mokotowską... ciekawe, która pani będzie w recepcji...
i jakie będą moje wrażenia.
A 29 października idę na kolejny kontrolny rtg mojej szyjki... mam nadzieję, że jej nie nadwyrężyłam .
Początkująca
27-10-2009, 13:57:22

Kiedyś pisałam już na tym forum. Serdecznie dziękuję Zosieńce za rady. Jeżeli mogę pomóc Gościowi z okolic Szczecina to podaję namiary na dr. Herbowskiego. Pracuje na Arkońskiej w Szczecinie, przyjmuje również prywatnie na Jagielońskiej. Terminy na wizyty prywatne są długie, ale można doktora uprosić na bliższy termin.Jest SUPER fachowcem, operował mnie 5 lat temu- lędźwiowy. Tel. 601 767 150.
Rezonans można zrobić na Pomorzanach. Czekałam tylko 30 dni.

Pozdrawiam was serdecznie.
Początkujący
27-10-2009, 14:00:32

nie wiem na czym polegaly Wasze zabiegi, ja mam od piatku 23 pazdz wstawiony implant c5-c6. Bolow zadnych. Ludzie ktorzy ze mna lezeli i mieli podobne zabiegi (ten sam poziom albo 2 ze wstawieniem implantow) rowniez czuja ulge od razu po zabiegu. Historie typu dretwienie i bole szyi odeszly z miejsca.
pozdrawiam Wszystkich, a tym ktorzy sa przed zabiegiem mowie: NIE BAC SIE !!! NIE MA CZEGO
Bartuzi
Początkująca
27-10-2009, 14:29:38

Witaj Bartosz,
Jesteś już po operacji i czujesz się dobrze. To fajnie, ale nie przesadzaj to dopiero 4 dni. Musisz uważać, żeby sobie nie zaszkodzić zbyt szybkim powrotem do codzienności.
Jaki masz wstawiony implant: sztywny czy ruchomy? Jakie dostałeś zalecenia? Gdzie byłeś operowany?
U mnie też po operacji cofnął się niedowład ręki i drętwienie palców, ale to nie oznacza, że mogę wszystko robić tak jak wcześniej. Organizm potrzebuje czasu na zrośnięcie się implantu z trzonami, co podobno może trwać ok. 6 m-cy.
Lista rzeczy zakazanych jest warta Twojej uwagi i przemyślenia.
Życzę duuuużo zdrowia i żadnych bóli .
Dorota
Początkująca
27-10-2009, 14:44:31

GOJU-pytałas kiedys jaki mam implant, otóż jest to Signus Rabea Peek, od razy mam pytanie, pewnie ZOSIA wie, to moze mi odpowie:) czy z tym implantem mogę zrobić rezonans magnetyczny???pani mnie dzis zapytała czy mam implant węglowy czy metalowy i, wstyd sie przyznać, nie wiedziałam.
Początkująca
27-10-2009, 14:46:57

Bartuzi, ja tez miała ten poziom robiony i tak jak ty czuję sie dobrze a operację miałam 27 września.Kto Cię operował?
Początkujący
27-10-2009, 15:02:08

Dorota, ciesze sie bo mam to za soba. Uwazam na siebie, nie dzwigam, nie biegam, nie skacze, nie bede prowadzil samochodu do konca roku - choc jestem aktynym kierowcą. Dotychczas robilem po 4 tys km miesiecznie. Lekarz powiedziadzl 4 tyg rygor z kolnierzem i koniec - slucham sie. Natomiast nie robie z siebie inwa***. Ciesze sie tym co moge robic
Implat mam zdaje sie sztywny Rabea. operowany bylem na Szaserów w Warszawie.

marttka
operowali mnie podobno Juszkiewicz z Podgorskim ale nie pamietam Panow z zabiegu
To u Ciebie juz mesiac po zabiegu. Jakie masz dalsze zalecenia?

pozdrawiam obie Panie
Bartuzi
Początkująca
27-10-2009, 15:13:34

Bartuzi, to mamy taki sam implant, mnie operował dr Skrzyński z Szaserów, tobie trafił się profesor:).Jestem już miesiąc po operacji, mam kołnierz Campa na 6 tyg, więc niewiele mi zostało( hurrra).Co do wskazań, to niewiele, z reguły niewiele się dowiadujemy w szpitalu, mam zakaz pracy fizycznej i kilka ćwiczeń do wykonywania. Ty nie będziesz prowadził auta do końca roku? A kto dał ci takie zalecenie?Na forum dobre dusze przestrzegają przed wczesnym wsiadaniem za kółko.Ja też jestem uzalezniona od auta i to mnie najbardziej męczy, ale na razie nie ryzykuję.
Początkujący
27-10-2009, 15:36:07

marttka
dr Juszkiewicz powiedzial ze za kolko przybajmniej 2 miesiace nie wolno. Powiedzial tez ze wiele bedzie zalezalo od mojej kondycji. Zobaczymy co powie na kontrolnym RTG. 3 listopda ide na zdjecie szwow, wtedy wycisne z niego co sie da. Nie moge sie doczekac kiedy szyje porzadnie umyje A ile wg forumowiczow nie powinienem za kolko siadac? Chociaz z tym to luzzzz... Mam 2,5 rocznego synka z ktorym do tej pory mocno szalalem, ciezko wytlumaczyc takiemu szkrabowi ze tata nie moze tego i tego i tamtego. Dramat ciagle mu czegos odmawiac musze
pozdrawiam
Bartuzi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: