Mój tato zawsze mówi "boli glowa, d.. lżej" - ale jak kogoś i d.. boli?
Dziewczyny, nie dajcie się depresji, to paskudztwo trzeba na początku złapać i osaczyć. Jak grozne może mieć skutkie, wie Janusz, bo mu się spowiadałam.
Tamaro, te sny o smierci moga być sygnałem jakiejś nadchodzącej choroby organicznej. Mnie, zanim sie dowiedziałam że jestem w drugiej ciązy, a dowiedziałam sie jak mi pękła z hukiem, dreczył sen, że mnie żywcem zakopali i się duszę. To był ten sygnał.
A jesli chodzi o początki osteoporozy, to najlepszym lekiem jest to, co bardzo tanie. Opracowano taki preparat na uczelni mojej córki i ona też sie przy nim bawiła w laboratorium troszkę ale jeszcze nie jest wprowadzony do obrotu. Lek jest ze skorupek jaj. A w domu możesz go sobie zrobić tak - wyparzyć umyte dokładnie skrupki, wyprazyć je w piekarniku na chrupko /ja to robie w mikrofali/, potem zemleć w młynku do kawy na pyłek i dodawać do potraw, jogurtów. Nawet sie go nie czuje, a zawiera najlepiej przyswajalne wapno, które migiem wbudowuje się w kości i to bez obawy przedawkowania.
Gosiu, fajnie, że zdecydowałaś się na studia. Człowiek ma chłonny umysł przez cał zycie, a ja na stare lata odkrywam, że uczę się szybciej niz w młodości.Poza tym oderwiesz się od myślenia oszyjce.
Spinko, wracając do roweru, to żeby za niego zapłacić psie pieniądze, przyda się grupa - wtedy masz zaopatrzenie w sprzęt potrzebny Ci do likwidacji barier. Ja np. płaciłam 50 zł za aparat sluchowy wart 4500, 12 zł za superwypasiony telefon,dostaję za darmo ortezy, gorsety i takie tam, teraz mnie namawiaja zebym sobie kupiła zmywarkę do naczyń i zapłaciła za nia 15% wartości, co jeszcze sobie mogę dodatkowo odliczyć od podatku. Wesołe jest zycie niepełnosprawnego.