Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-06-2012, 15:35:58

vika 45… Halinka może biega za mewami bo gdańskie zwiały na widok kibiców EURO. U mnie jak w wieży babel- gwarno w różnych językach.
Witaj Viko - „Starszaku” Fajnie, że się pokazałaś, dawno jakoś zaglądałaś do nas. Miło że jesteś w dobrym nastroju To wesoło masz w tym Gdańsku-Babel
A`propos EURO- emocje rosną, całe ulice są udekorowane samochodami z różnej wielkością flagami biało-czerwonymi, peruki i wszelkiego rodzaju dekoracje na głowach młodych ludzi, itp.
W sklepach głośno, brzęczą butelki z zapasem piwa do domów, przed klubami tłumy rozśpiewanych kibiców a pod oknami trąbki i brzęczyki, łomatko!
Będziemy mieć trochę atrakcji w tv, niektórzy na żywo. Jak opadną emocje po EURO, będzie czegoś brakowało- jak zawsze
Widzę, że też jesteś zwolenniczką ciepłych, solankowych kąpieli w basenie i cudnej borowinki ale jak pamiętam mrozy też lubisz zimą
Anja- trzymaj się jakoś, ja nie wiem jak jest PO, ale Szyjki coś Ci poradzą, każdy to inaczej ponoć przechodzi.
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
08-06-2012, 15:39:57

Anija Koniecznie musisz iść do lekarza stan w którym ból nie jest do wytrzymania nie może tyle trwać koniecznie potrzebne będzie potrzebna diagnostyka nie wiem czy w Twoim wypadku można mówić o RTG czynnościowym lekarz pewnie to będzie wiedział więc radze udaj się jak najszybciej lepiej jest sprawdzić wszystko teraz jak później gdyż utrzymujący się nie ziemski ból jest sam w sobie niepokojący i do tego głuchota . Do miesiąca jesteś jeszcze pod opieką operatora i moim zdaniem możesz udać się bezpośrednio do niego i skonsultować ten stan jedenaście dni to jest czas kiedy powinno się redukować leki przeciwbólowe Proszę nie czekaj !!!!
ks Janusz
Forumowiczka
08-06-2012, 16:40:10

Anja faktycznie dobrze byłoby żebyś zgłosiła do swojego operatora że mocno boli chociażby po to, żeby ci włączył jakieś leki na regenerację nerwów.
Może masz przeczulicę po operacji?
Większość z nas nie narzeka po operacji na silne bóle ale nie jest to zasadą, co uświadomiła nam parę stron temu jedna z naszych Szyjek. Czasami uszkodzenia nerwów są większe i niestety długo boli.
Widzę że możliwe, że i u ciebie może też tak być. Jednak bez względu na to, czy trafiłaś do mniejszości ze swoimi objawami, czy nie - trzeba się skonsultować z lekarzem.
Nie bazuj tylko na naszych zwierzeniach z forum, jesteśmy pacjentami, nie lekarzami. Będziemy cię wspierać, podpowiadać, wysłuchamy żalu ale konsultacja z operatorem jest na I-szym miejscu.
Asia
Forumowicz
08-06-2012, 16:43:28

Agnieszko blokowanie kolan podczas schodzenia to problem nie tylko Twój aby chodzić i schodzić na ugiętych kolanach by zbyt nie obciążać stawów kolanowych i biodrowych . Tak w nawiasie w zeszłym roku podczas mojego pobytu w Zakopanym do Morskiego oka z Palenicy Białczyńskiej od parkingu do schroniska ruszyłem równo z tymi biednymi konikami które ciągnęły turystów wszedłem o 10 min później od nich oczywiście nie był to bieg ale szedłem z kijkami więc podporę miałem oczywiście nie spocząłem na laurach i poszedłem na Bulę pod Rysami i dalej nie z względu na samopoczucie a jedynie na śnieg który tam jeszcze leżał nie byłem też w odpowiednim obuwiu to znaczy adidasy a nie trapery a jak wiesz adidas nie jest odpowiednim obuwiem do chodzenia po śniegu , w założeniu było tylko schronisko i spacer nad Morskim okiem lecz nie pokorna dusza musi się piąć Pozdrawiam
ks Janusz
Początkująca
08-06-2012, 17:28:47

dzięki za pociechę, poczekam do poniedziałku, jak nic nie będzie lepiej to będę musiała iść do lekarza.
dziwne jest to ,że zanim wstanę to wydaję mi się, że jest ok., potem chwilkę pochodzę i zaraz muszę brać tabletkę, bo jest taki ból.
może mam za ciężką łepetynę. jak myślicie?
No i to pogorszone słyszenie, niby mam niedosłuch w jednym uchu, ale teraz gorzej słyszę , tak jakby uszy były zatkane, a ja nawet nie mam kataru, który mógłby to spowodować.
anja
anja
gość
08-06-2012, 19:05:47

Anja ja miałam też problem ze słyszeniem ale po 2 tygodniach przeszło jak ręką odjął. Takie objawy podobno mogą występować. Tak mnie poinformował mój operator. Martwi mnie Twój ból. W moim przypadku nie występowały takie objawy i jest naprawdę bez bólu nadal. Operację miałam 19 kwietnia 2012. Szczerze współczuję.Trzymaj się dzielnie.
Bogna
Początkująca
08-06-2012, 20:14:39

dzięki bognaj pocieszyłaś mnie, bo już się bałam, że znów będę musiała biegać do laryngologa[ a ten to chce mnie zdybać pod młotek na prostowanie przegrody-niedoczekanie jego].
Może to też jest z powodu alergii , bo po operacji dostałam uczulenia, w sumie nie wiadomo na co , podejrzewali, że na leki przeciwbólowe, byłam cała obsypana, nawet wypisali mi do domu clemastin. do tej pory mam ślad po plastrze, tym , który miałam zaraz po operacji[ wygląda jak po oparzeniu], teraz też nie zaklejam rany, już jest sucha a z plastrem mogę wytrzymać tylko parę godzin, później swędzi jak diabli.
Tylko ten ból. Mnie przed operacją prawie w ogóle nic nie bolało,tylko jak przesadziłam z dźwiganiem, lub po długim chodzeniu, operacja była ze względu na porażenie prawej dłoni i tu poprawa jest bardzo duża, więc teraz może dlatego trudno jest mi znieść ten ból.Muszę co chwilę się położyć, to trochę przechodzi.
a ja jestem raptus i się wściekam, bo już bym chciała, żeby wszystko wróciło do normy.
anja
anja
gość
08-06-2012, 21:23:10

Anja, trzeba po prostu czasu...pomyśl o tym, co przeżyły Twoje organy wewnętrzne, to naprawdę bardzo krótki okres czasu upłynął. Mnie wyciszyli forumowicze. Zrozumiałam i dzięki tym radom każdego dnia jest lepiej. Trzeba siebie wyciszyć i nie nakręcać emocji, są złym doradcom i wzmagają odczucie bólu. Miałam to szczęście, że od 4 doby po operacji właściwie chyba tylko jeden raz połknęłam ketonal 100 i koniec z tabsami. Jestem grzeczna i nie przeginam. Myślę, że poznałaś przykazania szyjek i naprawdę warto nie grzeszyć - to się opłaca życiem bez bólu oraz komplikacji. Ja miałam duży niedowład prawej ręki, całej, łącznie z barkiem. Towarzyszył temu duży ból, drętwienie. Po operacji jest bardzo duża poprawa ale nie mam pełnej sprawności. Muszę zaczekać na rehabilitację. Wszystko jednak w odpowiedniej kolejności. Słucham rad forumowiczów oraz wskazówek mojego lekarza. Skutkuje. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie z każdą godziną lepiej. Pozdrawiam szyjki.
Bogna
Forumowicz
09-06-2012, 07:04:28

Witajcie szyjki w sobotni poranek dziś w Toruniu słońce świeci jest duszno jakoś dzisiaj pogodowe bóle mnie nie męczą .
Pozdrawiam
ks Janusz
gość
09-06-2012, 08:47:07

Polacy nic się nie stało!!!!!
Przynajmniej mogłem zobaczyć jak się rzuca Tytoń.
Powoli się normuje mój lędźwiowy, zmniejszam dawki Tramalu z 200 mg do 100 na dobę. Piłka o której pisaliście wcześniej też się przydaje. Właśnie na owej piłce leżąc na plecach spoczywają moje nogi ( pozycja krzesełkowa ) i delikatnie próbuje nimi ruszać to w lewo to w prawo, lub na kilka minut pozostaję w bezruchu.
================================
Na czym śpi pedofil?
- Na Jaśku.
Przychodzi żul do prostytutki i mówi:
- Co pani zrobi za 5 złotych?
- Może pan wsadzić i wyciągnąć
Po 2 godzinach zirytowana prostytutka się pyta:
- Czemu nie wyciągasz?
- Bo mam tylko 2,50.
Wszyscy chcą iść do nieba, ale nikt nie chce umierać.

Miłego, Irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: