Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-06-2012, 11:31:36

Halinka może biega za mewami bo gdańskie zwiały na widok kibiców EURO. U mnie jak w wieży babel- gwarno w różnych językach.U mnie szykuje się rehabilitacja nożna, bo rozwiązania władz zmuszają nas do używania własnych kopytek.Inaczej się nie da!
Nie kibicujcie zbyt gwałtownie coby wyrychtowane szyjki się nie popsuły.
Buraczku, po kilku dniach cierpienia pogodowego spadł upragniony deszcz i może dam radę żyć bez prochów
Vika
Początkująca
08-06-2012, 11:33:00

...no właśnie.... te góry najbardziej bolą
A może Bogna... skoro schodzić nie możemy, to za to zbiegać będzie można?
Janusz, jak Ty z tym sobie radzisz?
Vika, witaj krajanko:)
Ale zamiast mew mamy takie inne wrzaskliwe dwunożne stworzenia Ja mieszkam prawie pod stadionem i już zgrzytam zębami
pozdrawiam Agnieszka
gość
08-06-2012, 11:46:13

Witajcie
poziom kreatyniny bada się na wypadek gdyby podczas MRI trzeba było podać kontrast, żeby wiedzieć czy nerki dobrze pracują wynik powinien być "świeży", zrobiony max kilka dni przed robieniem MRI
pozdrawiam serdecznie
gość
08-06-2012, 11:52:28

Agnieszko jestem cała głupia...dopadło mnie zupełnie nie z tej strony - kręgosłup szyjny. Kocham góry, kajaki, rower...
Wiem, nie jestem sama i raźniej z tym się żyje. Dzisiaj pokombinowałam z rowerem, całkiem dobrze mi poszło. Do wtorku dam sobie na wstrzymanie, wypytam swojego operatora na wizycie na co mi pozwala. Mam w życiu wiele szczęścia, doskonały zespół neurochirurgiczny się mną zajmuje od 8 lat, ufam więc mam nadzieję, że nie popsuję tego co mi naprawiono.
Zapytałam jedynie mojego operatora, czy wszystkie śrubki dobrze dokręcił...powiedział, że tak.
Bogna
Początkująca
08-06-2012, 12:10:36

Dzięki Pawik:)
Ciekawe tylko, czy mi się skierowanie na tę kreatyninę - z 31. maja - do listopada nie przeterminuje
Bogna, popytaj się przy okazji, czy z gór można zbiegać (skoro schodzić nie można). Tak kombinuję jak koń pod górkę, bo już od kilku lat przy schodzeniu wysiadały mi kolana, a jak zbiegałam to było lepiej. Tylko pewnie dla dysków to i tak wszystko jedno:( Nic to.... zaczne ćwiczyć swobodne szybowanie w dół w stroju nietoperka
pozdrawiam Agnieszka
Forumowicz
08-06-2012, 13:21:37

Agnieszko ja złym przykładem jestem ale odpowiem Tobie na to pytanie . Wspinanie nie sprawia mi większego problemu gdyż mając pozycje pochylona do przodu nie sprawia mi niedogodności , schodzenie wymaga od de mnie więcej wysiłku gdyż pozycja odchylona nie zbyt mi służy , robię w tedy więcej przerw odpoczywam robię zdjęcia . Mam tez tyle wyobraźni ze gdy tylko czuje że dzieje się z moim zdrowiem coś nie tak schodzę i jak zwykle mowie sobie dzisiaj się nie udało ale jutro może się uda zwyczajnie nic na siłę.
Pozdrawiam
ks Janusz
Forumowicz
08-06-2012, 13:27:45

nonos 2012-06-08 14:10:36 Dzięki Pawik:)
Ciekawe tylko, czy mi się skierowanie na tę kreatyninę - z 31. maja - do listopada nie przeterminuje
Bogna, popytaj się przy okazji, czy z gór można zbiegać (skoro schodzić nie można). Tak kombinuję jak koń pod górkę, bo już od kilku lat przy schodzeniu wysiadały mi kolana, a jak zbiegałam to było lepiej. Tylko pewnie dla dysków to i tak wszystko jedno:( Nic to.... zaczne ćwiczyć swobodne szybowanie w dół w stroju nietoperka
Zbieganie z Gór no chyba pagórków bo w tatrach tak się nie da jedynie sportowcy to wykonują a latanie stylem nietoperka to już chyba całkiem odpada bo z hamowaniem miała byś problemy
ks Janusz
Początkująca
08-06-2012, 13:45:22

Agnieszko jak miło mieć krajankę szyjkową Ja mieszkam na Przymorzu. O skierowanie się nie martw jest ponoć w przypadku MRI ważne do czasu zrealizowania-zwłaszcza w Akademii i w szpitalnym laboratorium, szpitala gdzie robisz MRI. Sadząc po numerze kolejki to chyba wojewódzki? Odezwij się do mnie vika45@wp.pl
Vika
Początkująca
08-06-2012, 14:23:23

zanzibar 2012-06-08 15:27:45
Zbieganie z Gór no chyba pagórków bo w tatrach tak się nie da jedynie sportowcy to wykonują a latanie stylem nietoperka to już chyba całkiem odpada bo z hamowaniem miała byś problemy
......no i jak się człowiek nie obróci, to dooopina zawsze z tyłu
O hamowaniu zupełnie nie pomyślałam.... hmmm... ale przecież jakoś ci nietoperkowi sfruwacze w końcu hamują .... hmmmm.... może mają spadochrony? No tak -jeśli spadochron, to szarpnięcie musi być - więc to nie dla "szyjek"
Nic to.... będę kombinować dalej, jak obejść zakaz schodzenia z gór, na które można wchodzić. I jak sobie przy tym nie zaszkodzić.
Janusz, ja sportowcem to nigdy nie byłam - wpełzałam zawsze pod górkę w tempie zbuntowanego muła - ale w Tatrach tak właśnie "spływałam" na dół. Oczywiście nie z Orlej, ale już ze Szpiglasowej do Piątki, czy z Piątki do Wodogrzmotów... Z tym biegiem, to nawet nie chodzi o szybkość, ale o technikę raczej. Bo schodząc, blokuję nogę w kolanie przy każdym kroku, a "biegnąc" nie robię (robiłam) tego "stopa", tylko odrazu następna noga na następny kamień. Nadaje się to oczywiście wyłącznie za dnia i oczy muszą planować 10 kroków do przodu.
Vika:) Zaraz jakąś emalię puszczę.
pozdrawiam Agnieszka
Początkująca
08-06-2012, 15:19:28

hej kochani!
czytam nowe posty codziennie ale jakoś tak nie mogę się zebrać, żeby coś napisać. jestem bardzo niecierpliwa, chciałabym, żeby już było wszystko ok. a tu ciągle boli, rano wolałabym się nie budzić, bo ból jest 'nieziemski", potem lepiej, ale trzeba się trzymać blisko kanapy , po godzinie w pozycji pionowej ledwo do niej dochodzę. Wyjdę na spacer" bezproduktywny", najwyżej gazetkę mogę po drodze kupić. Nawet przy kompie mogę tylko chwilkę posiedzieć, bo boli
Do tego wszystkiego prawie ogłuchłam, nie wiem czy to też po operacji czy też jakaś inna cholera mnie dopadła, więc sami widzicie, że nie ma lekko.
Dobrze, że choć z natury jestem optymistką, bo już leżałabym twarzą do ściany{ przesadzam: z moją szyją chyba długo bym nie wytrzymała} .to już 11 dzień po operacji, czy to długo jeszcze będzie tak " bylejako."?
pozdrawiam Was serdecznie
anja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: