Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
05-03-2013, 16:48:55

Janusz pogratulować spaceru tj czasu.Wiktoria Peryskopek do góry-bardzo dobra myśl z tym trzecim sam zrobił bym tak samo.Co do dr. S jest lepszy ,ale masz rację myślę ,że po koledze by niechciał poprawiać o ile to była by tylko poprawa.Myślę ,że ten trzeci głos rozwieje watpliwości.Bedziesz przynajmniej wiedzieć jak i gdzie sie obrócić.Pisz o postępach w diagnozach-zdrowia i pozytywnego myślenia piotr..O tej mieliopi-chyba tak się pisze pisała HAMER na stronie 230-247 albo coś koło tego.Najlepiej wpisać w wyszukiwarkę forum
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
05-03-2013, 19:10:02

Renatko, ja też już niedługo- w Opolu. Mimo,że mam trochę tych objawów neurologicznych,to zaczynają mną targać wątpliwości, zwłaszcza, że od 3 dni czuję się trochę lepiej(chyba wpływ słoneczka ) Te wątpliwości to przez strach. Myślę jednak, że większości on towarzyszył przed operacją. Trochę ostatnio bólu i powikłań na forum, to i strach trochę większy.
Pozdrawiam wszystkie szyjki
Agnieszka
gość
05-03-2013, 19:38:52

Dobry wieczór :)
Janusz witaj. :) miło Cię widzieć i przyjemni poczytać jak się śmiejesz. Kuperek po lekuchnym tuningu to i humorek powraca. Super. Nie przeforsuj się !!! Wszak nowy sprzęt koniecznie nasmarować oraz "dotrzeć" trzeba. :) Trzymam kciuki za powodzenie:)
Szyjki przed....co robić, nikt za Was nie podejmie decyzji jak też nie zdejmie strachu. Trzeba być po prostu dobrej myśli i niech się dzieje. Przysięgam - ja też tak miałam przed swoją operacją szyjki. Ba, przed każdą swoją operacją tak miałam. Więc myśli precz od powikłań, one się oczywiście zdarzają i nie ma na to mądrych. Jedna osoba przechodzi cały proces książkowo w sensie pozytywnym a inna zalicza książkowe przykłady powikłań - grunt to wyciągnąć ten szczęśliwy numerek i tak trzeba myśleć. Powikłania najczęściej pojawiają się w wyniku "przechodzenia" z dyskopatią lub też powstaje stan zapalny i jazda na maxa się zaczyna. Ubolewam na tym, że cierpienie nadal jest i niewiadoma co dalej. Ja mam osobiście szczęście, jeśli chodzi o moją szyjkę. Jest super i tak niech będzie u WAS. :)
Pozdrawiam bardzo serdecznie.
Bogna
Początkująca
05-03-2013, 20:10:50

Piotrze, dzięki za zrozumienie, wsparcie i podpowiedź. Odszukam. Może posty naszej guru coś mi jeszcze podpowiedzą.
Janusz, z Tobą kawa? Z ogromną przyjemnością. Byłaby jakaś osłoda w razie konieczności ponownego cięcia szyjki. Szkoda tylko, znając terminy oczekiwań, że to będzie nie wiadomo kiedy.
Agnieszko, musisz wiedzieć, że te powikłania, o których czytasz, nie mają nic wspólnego z Twoją operacją. Każdy operowany przypadek jest jak linie papilarne. Nie ma dwóch takich samych. A to, że tak bardzo Cię nie boli, to tylko lepiej, bo jest większa szansa na to, że po operacji nie będzie bolało wcale. Tego Ci życzę i trzymam kciuki za Ciebie i inne zdecydowane Szyjki z terminem.
Aha, jeszcze pytanie do Wszystkich: Czy ktoś zetknął się z aparatem do rehabilitacji o nazwie VITAFON? Czytałam w necie, że jest to cudo na ból i regenerację rdzenia. Jeśli ktoś z Was korzystał to proszę napiszcie.
serdeczne pozdrowionka, Wiktoria.
Wtajemniczona
05-03-2013, 21:10:03

Bogna, Wiktoria, dziękuję Wam za wsparcie i dobre słowa. To pomaga
Pozdrawiam i życzę wszystkim nocy bez bólu.
Wikien, moja koleżanka kupowała VITAFON dla syna. Z tego co wiem, to była zadowolona, ale on nie miał problemów z kręgosłupem, lecz jakieś odłamanie kości w biodrze. Wiem, że obeszło się u niego bez operacji, a było duże ryzyko, że będzie konieczna.
Koleżaka używała też Vitafonu sama, gdy "pokręciło" jej szyję. Ponoć szybko pomogło. Tyle od niej słyszałam.
Początkująca
05-03-2013, 21:28:44

Witam Wszystkie Szyjki
Przeczytałam Was od dechy do dechy i nawet się nie wystraszyłam, cieszę sie że nie ma tu opisów złych, bo ja cały czas widziałam czarno wszystko mimo tego zgodziłam sie na operacje kręgosłupa szyjnego .Napiszę z czym ja do Was przychodzę i też proszę o pzryjęcie mnie do waszego grona .
Otuz ja choruje na" RZS" zapalenie stawow, mam zmiany w szyjnym kręgosłupie zwyrodnia a zwie sie to tak PODWICHNIĘCIE SZCZYTOWO OBROTOWE .
Zmiany mam od C1 do C7
C2-C3 i C3-c4 obnizone otwory międzykręgowe C3-C4 prawy i C5-C6 lewy nieco zwęzone .
Zmiany zwyrodnieniowe -wytwórcze na krawędzi trzonow kręgow .
Wielokierunkowe uwypuklenia tarczmiedzy kręgowych C3-C4, C4 -C5 I C6-C7, bez ewidentnego ucisku struktur nerwowych
Ząbobrotnika przekracza ponad norme linię podniebno-potyliczną poszerzenie szpary stawowej pomiedzy zębem obrotnika i łukiem przednim kręgu szyjnego szerokość kanału kręgowego w wymiarze strzałkowym :C1-12 mm C2 -17mm C3-15 cechy stenozy .
Kurcze bałam sie troche, ale jak poczytałam to co opisujecie to nawet mi ulżyło troche
Własnie mam skierowanie na operację i to juz nie długo, bo termin mam na 18 marzec to za pare dni, operaję bede miala w Jastrzębiu .......... Cieszę że natrafiłam na to forum, a co siem naczytalą to mi juz się lżej czuję Pozdrawiam wszystkie Szyjki ze jesteśc
Sory, trochę namieszałam , jakos nie mogłam tu trafic i napisałam nie w tym miejscu gdzie powinnam :)
muszę się zapoznac w forum ...
Ela
Wtajemniczona
06-03-2013, 03:19:53

witajcie wszystkie kochane szyjeczki, witaj elcia
dobrze trafiłaś a na początku to każdy nie wie jak się tu poruszać i gdzie odnaleźć, wczoraj się tyle opisałam i posta zeżarło...
a trudno widocznie tak miało być
więc melduje że jest troszeczkę lepiej z bólem łapki prawej, jak się oszczędzam i bardzo kocham to prawie nie boli...muszę kochać się bardziej, tylko to trudno dla pracoholika...
janusz człap sobie jak łoś albo inny ktoś, ważne żebyś człapał ja jutro a właściwie dzisiaj też wybieram się na wiosenny spacerek, ma być ładnie, wczoraj co prawda słoneczko było, ale wiało zimnym powietrzem i temperatura tylko 3 stopnie...brrr...
a jutro ma być ponad 10, oj chce mi się już tej wiosny
terez nie śpie z powodu kuperka, ale to już inna para kaloszy
trzymam kciuki za nowych przed - wszystko będzie dobrze, a stach ma wielkie ja po przeczytaniu zgody miałam ochote wiać ze szpitala ale za daleko do domu ponad 400 km więc zostalam i nie żałuje
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowicz
06-03-2013, 08:27:34

Dzień dobry PERYSKOPKI TE PRZED i te PO.Pozdrawiam WSZYSTKICH.Wilkien powiem tak na takim sprzecie o którym piszesz próbowałem darmowych zabiegów bo na wyspie była akcja promujaca zabiegi i zakupy.Byłem wtedy przed niemiałem rozpoznania-niewielki ból jakby ktos wbijał gwóżdz w ramię.Wracajac do sprzetu poprawiał samopoczucie i ten złozony z trzech cześci .Jak to ujoł rechabilitant jest to sprzęt wspomagajacy.Ale do partii dolnych poza szyją -to moje zdanie.Po zabiegach mialem bonusa aby kupić taniej-byłem przekonany w 30% co do zakupu i nie kupiłem.Elcia122 Peryskop do góry.Każdy sie martwi na swój sposób co do efektu operacji.W bardzo wielu przypadkach się udają jak jest to szybka decyzja bez ociągania.Co do powikłan jak to w życiu też sie zdarzaja.Czlowiek i na prostej drodze sie potknie.Trzeba wiezyc ,że bedzie lepiej-jak juz to zostalo ujete na forum i dla nas zaswieci słonce.Pozdrawiam cierpiacych i bojacych sie piotr.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
06-03-2013, 08:33:40

Agachrab niedaj sie zwieśc bo jeszcze troche to mozesz zasugerowac sobie prawie wyzdrowienie.Cierpliwosci i spokoju ducha .piotr
Wtajemniczona
06-03-2013, 10:48:01

No właśnie Piotrze, sugestia (ze strachu oczywiście) u mnie czyni cuda. Ja od miesięcy nie czułam się tak jak przez ostatnie 3 dni. Nie jest oczywiście idealnie, ale jest (odpukać) lepiej, choć wiem,że to jest tylko chwilowe. Wiem,że nie mogę się tym sugerować. Boję się, że w szpitalu po przeczytaniu zgody na zabieg nagle całkiem "ozdrowieję" i .... nawieję
Pozdrawiam ciepło w ten wiosenny dzień

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: