Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
14-02-2013, 13:46:39

Forumowicz
14-02-2013, 13:56:15

zanzibar 2013-02-14 12:42:11 Witam wszystkich w dniu św Walentego i w związku z tym odbiegam od tematu szyjek lędźwi gdyż dzisiaj usłyszałem bardzo fajny tekst w radio Z
Być samotnym w dniu św Walentego to tak jak być żywym w dniu święta zmarłych
Pozdrawiam wszystkich i miłujcie się wzajemnie
he he he też to słyszałem i słyszałem też:
"walentynki obchodzę co rok ... bokiem "
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
14-02-2013, 14:27:54

Witam WSZYSTKICH BOLESNYCH tych po przed i w trakcie.Byłem u kierownika z ta radosna wiescią ,że wracam.Tak wiec szykuje sie do pracy,a od poniedzialku rehabilitacja.Dana świete slowa lepiej bym tego nie ujol,daje zielony znaczek.......mysl przednia i akuratna.Asia tez napisalas bardzo wazne slowa trzeba sie z tym zgodzić.Im dluzej jestem w zwiazku to mysle że kobieta to jak wino im starsza tym trzeba ją powoli smakowac, to smak będzie bardziej wyrazisty a .Pozdrawiam wszystkich mlodych............ale napewno duchem.Wciaż mam 18 lat.piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
14-02-2013, 15:20:36

Witajcie
Agachrab co słychać , cz już wiadomo kiedy ? Jak się czujesz ? Te cztery uśmiechy ....
Piotrze , zdecydowałeś o rehabilitacji w miejscu zamieszkania ? Też taką chyba zaplanuję .
Asia napisała że pracuje już od roku , super ...
Post Dany bardzo mi pomógł .
Czytam Was z wielką uwagą.
Napiszcze jesczce jak ruszacie szyją , czy wolno wykonywać prace ze schyloną szyją , glową ? po jakim czasie ?
Czy odczuwa sie te cholerne implanty ?
I piszcze wszystko , co ważne i o co nie pytam bo o tym jeszcze nie wiem .
Stokrotka gdzieś zaginęła ? Pozdrowienia
Karolina
Wtajemniczona
14-02-2013, 16:39:54

To i ja coś dorzucę:
Kobieta wychodzi za mąż oczekując , ze mężczyzna się zmieni a on się nie zmienia...
Mężczyzna żeni się z kobietą oczekując, że się nie zmieni a ona się zmienia....:)
NAjlepszego dla kochających!
Forumowiczka
14-02-2013, 18:58:56

du250669
Napiszcze jesczce jak ruszacie szyją , czy wolno wykonywać prace ze schyloną szyją , glową ? po jakim czasie ?
Czy odczuwa sie te cholerne implanty ?
I piszcze wszystko , co ważne i o co nie pytam bo o tym jeszcze nie wiem .
Karolina
dużo zależy od pogody. Zmiany pogody odczuwam - ciągnie mnie wtedy nerw ale nie tej ręki która była bolesna przed operacją tylko drugiej. ponoć od zrostu powięzi, bo cięcie miałam z tej strony szyi, która sie odezwała dopiero pół roku po operacji. Za to jak trochę nagrzeszę przeciw kodeksowi szyjek i poszaleję na zabawie, to wtedy boli mnie ta ręka która bolała przed operacją. Z tym, ze ja juz nie wiem czy to od blizny, czy czasem po prostu ułożenie nerwu jest inne i coś nie pasuje w łokciu przy takim przeciążeniu. Będę wiedzieć więcej po MR w lipcu.
poza tym nie czuje implantu, ruszam się normalnie, zginanie głowy do tyłu tez bez przeszkód. na pewno większy wysiłek powoduje że szybko sobie przypominam że nie jestem całkiem uzdrowiona ale tak poza tym egzystuje dobrze.
Zdecydowanie przesilenie/przeciążenie ręki powoduje odczuwanie dolegliwości. Tego nie wolno mi robić.
Asia
Wtajemniczona
14-02-2013, 20:03:57

Karolino, te cztery uśmiechy dotyczyły postów powyżej dotyczących Walentynek i kobiet. Dobrze jest się czasami usiechnąć. Co do mojego samopoczucia, to "włożyłam się" w kołnierz, bo ostatnie dni były ciężkie i samopoczucie dość kiepskie. Kołnierz choć trochę mi pomaga. Przynajmniej nie mam tak dużych zawrotów głowy. Dzis było całkiem znośnie. Nawet wybrałam się z mężem do sklepu, bo w lodówce przeciąg gdy ja nie domagam. Co do mojego terminu, to nadal czekam. Dzwonię co tydzień i jeszcze nic. Twierdzą, że jak będą ustalane terminy, to dadzą mi zanć. Jeden plus to to, że wkońcu przetarg na implanty się odbył (choć też z poślizgiem) i teraz czekają, czy nie będzie ewentualnych odwołań. Przynajmniej tak twierdzą. Uczę się cierpliwości.
Pozdrawiam wszystkich
Wtajemniczona
14-02-2013, 21:28:18

Agachrab
A ty się wybierasz do Opola czy Wrocławia , zapomniałam albo pomyliłam ?
Karolina
Wtajemniczona
14-02-2013, 21:34:46

Pozdrawiam wszystkich mlodych............ale napewno duchem.Wciaż mam 18 lat.piotr
Oj Piotrze szkoda że jesteś tak daleko, wyprawilibyśmy 18-tkę.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Wtajemniczona
14-02-2013, 21:43:13

Witam
No tak to już jest że ci co mają 18x2 lub 18x3 to są mlodzi duchem 2x bardziej lub trzy razy bardziej .Karolina

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: