Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-03-2012, 21:41:34

hamer... AnTosiu-wiesz że ja w dwóch zdankach nie potrafię
O formie moich kolan świadczy ostatni post pisany o 2 25 a jak mawiają -dzień do pracy, noc do spania....piękny wieczór do kochania.
Zosiu, Ciebie się czyta jak najlepszą powieść.
Rozumiem Twoje nocne markowanie z powodu rwania kolan i współczuję zarywanych nocy. Ja po takich bezsennościach chodzę do tyłu, jak w malignie.
Zosiu mam nadzieję i wierzę w to, że naprawione kolano da Ci odpocząć od tych bólów, wytrzymaj jeszcze trochę.
Masz rację, że teorię postępowania mamy obcykaną, (ja prawie obcykaną dzięki forum) a gorzej jest z praktyką w życiu codziennym. Zdrowy egoizm działa do czasu - jak lepsze samopoczucie to od razu dostaję skrzydeł i wykorzystuję tę energię, aż mi się bateria wyczerpie i padam jak pies Pluto. Wtedy też raczę się Diclo Duo lub Ketonalem i wizytą u masażysty. Dostaję wtedy od niego burę za trucie się lekami i za źle spożytkowaną energię.
Irku, dzięki za odzew, trzymajmy się, ale bezpiecznie i w granicach rozsądku. Ja też już ponad 3 lata od badania i wyniku MR walczę zachowawczo i oby tak dalej i jak najdalej od skalpela. Jeżeli się tak zechce udać i nie nawalić… Oby!
Halinko fajnie, że rower sprawił Ci tyle radości i frajdy. Bezpiecznego „kolarzowania” Ci życzę i ciepłego wiosennego wiatru we włosach.
A żelazko wyrzuć w cholerkę jasną, pomięte teraz modne!
(A ja sama głupia parę dni temu pomagałam przy odmrażaniu lodówki... a później ketonal)
Dobrej nocy życzę i pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
gość
17-03-2012, 18:57:14

Witam
Mam przepukliny w odcinku szyjnym (bez nacisku na rdzeń kręgowy - 1,2 i 0,9 mm) i zmiany zwyrodnieniowe kręgów, zniesienie lordozy szyjnej. Pomimo rehabilitacji odczuwam typowe dolegliwości: b. silne bóle głowy i karku, zawroty, zaburzenia widzenia, osłabienie siły rąk, drętwienie rąk i palców. Mam też zespół cieśni nadgarstka (z lewej dłoni pozostały mi właściwie tylko kości).
Ostatnio doszły zasinienia podstawy palców (wierzch dłoni). Boję się tych zasinień - chyba oznaczają, że krew nie dopływa do palców... Czy ktoś wie coś na ten temat (lub może wskazać mi miejsce, w którym mogę znaleźć te wiadomości)?
Paweł46
gość
19-03-2012, 07:48:18

Porad udzielaja - zanzibar - buraczek - i zona pana szyjki wjesionka,
troll
Wtajemniczona
19-03-2012, 08:08:14

Trollu!
Jest wiele osób na tym forum, które udzielają porad .Przejrzyj strony a się przekonasz.
Moje porady są pośrednie i opierają się na obserwacji i relacji mego męża o swoim samopoczuciu.
Oczywiste są też wyniki badań.
Natomiast ja mogłabym napisać książkę na temat mojej rwy kulszowej, która dopadła mnie 20-lat temu i wredna nie chce się odczepić a dzisiaj już daje ostro popalić.
Muszę się z nią rozprawić przy pomocy Diclo-Ratio niestety
Pozdrawiam!
wiesia
Wtajemniczona
19-03-2012, 08:19:33

Ha ,ha
Pisarka ciągle atakuje podobnie jak moja rwa kulszowa.
Na rwę mam sposób a na pisarkę?
Wszędzie się wtrynia , działa na każdym forum .
Precz z pisarką apeluję.
Czy może ktoś wie co u Ani po operacji,
Nie mam kontaktu zgubiłam jej nr. tel.
wiesia
Forumowicz
19-03-2012, 10:50:54

Szyjki te piękne i mniej piękne czy pisaliście o przedłużenie zwolnienia 180 dniowego ??
To chyba jest wniosek o świadczenie rehabilitacyjne ?
Byłem u lekarza i w zusie dali mi tam papiery a tam takie bzdety i jakaś niezdolność do pracy .
Czy to świadczenie jest równoznaczne z niezdolnością ??bo zdolny to ja jestem i to bardzo :)
gość
19-03-2012, 10:58:49

Trolku, a klawiaturka dalej szwankuje? brak polskich znaków
gość
19-03-2012, 12:22:06

Trolku czyżbyś zazdrościł,że ktoś może poradzić innym, nawet obserwując najbliższych! Czekam na poradę od Ciebie- na pewno masz duuuuże doświadczenie, więc podziel się z nami wiedzą!
Cierpię znowu z powodu sztormu-cała noc do tyłu. Dziwnie boli wszystko jakbym bejsbolem dostała. Nawet jak poszalałam z oknami było lżej a teraz koszmar!!!Uprzednio tydzień wiało kilka dni spokoju i zabawa od początku.
Zapijam prochy biedronbulem, ogrzewam się termoforkiem, ba nawet leżę w ciemnym pokoju i nic. Chyba pojadę na plebanię do Wielebnego po jakieś leki zakonników......
Vika
Forumowiczka
19-03-2012, 17:47:30

Paweł 46 wpisz hasło-neuropatia.
http://www.forumzdrowia.pl/id,375,art,9157,ptitle,uszkodzenia-nerwow-obwodowych-neuropatia.htm
To przykładowy link.
Dlaczego nie zajmiesz się leczeniem cieśni nadgarstka skoro masz tak zaawansowane objawy?
Współistnieją u Ciebie dwie poważne choroby. Objawy dyskopatii mogą być bardzo zróżnicowane niezależnie od stopnia zaawansowania.
Czy wiynik MRI jest aktualny?
Zmiany mogą postępować szybko i wzmagać objawy.
Czy przy tak nasilonych objawach konsultowałeś wynik z neurochirurgiem?
RAF, mimo Twoich niewątpliwych zdolności orzecznik-specjalista cokolwiek to oznacza w nomenklaturze ZUS może Cię tych zdolności pozbawić na różnie długi okres,nawet na calutki rok jeśli uzna że jesteś bardzo,bardzo chory.
Na świadczeniu rehabilitacyjnym może Cię też uszczęśliwić prewencją rentową wyjazdową lub stacjonarną.
Jeżli jesteś pracobiorcą a nie pracodawcą to pamiętaj o tym ,że po 3 miesiącach świadczenie rehabilitacyjnego pracodawca może Cię pożegnać bez żalu jeżli komuś nadepnąłeś na odcisk
Forumową trollo-szuję proponuję ignorować coby zdechła z głodu przy braku pożywki.
gość
19-03-2012, 20:09:46

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: