Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
15-03-2012, 14:13:34

krak62 2012-03-15 15:09:50 Halinko coś między innymi dla ciebie
To tylko kawały, ja ich nie wymyśliłem
Miłego
Irek
uważaj bo Ci wierzymy...........
to też tylko kawał
gość
15-03-2012, 14:24:28

Wiara czyni cuda. Kilka razy się uda a raz ....
==============================
Wchodzi facet do windy, a tam guziki się z niego śmieją. Jaki z tego morał? Nie wystawiaj roweru na balkon bo ci kisiel wystygnie.
===============================
Irek
krak62
Wtajemniczona
15-03-2012, 14:30:26

Dziękuję Irku.....:))))))
Fajnie mi tu z Wami!!!!......
Rafale....jestem leczona TEŻ przez psychiatrę...:( - na Moje szczęście....
Przecież jak dwóch neurochirurgów pótora roku temu powiedziało,że już po mnie....
Cytuje ich słowa......czy sie pani podda operacji czy nie....to za chwilę pampersy..:((((
To było w szpitalu....Wtedy trzeba było mnie zobaczyć....Atak wściekłości..jakiegoś szału...Dobrze,że wtedy nie zabrano do psychiatryka w kaftanie baezp.....:(((
Teraz też mam dni.... i myśli różne...Domyślsz sie jakie?.....:(
Zawsze byłam szybka...pracowita.
Mąż całe życie po delegacjach..:( bo tak było mu wygodniej....na ten temat nie chcę pisać:(((
miałam jeszcze 2500 m.kwad. ziemi !!!...Uprawiałam co sie dało...len,marchew,warzywa....dwa wielkie tunele a w nich pomidory,paprykę...to wszystko ręcznie...Robiłam jak koń pociągowy..tzn.ciągnęłam radło aby "opokać" ziemniaki... a jeszcze mam pracy zawodowej za sobą 38 lat i to nie byle na jakim stołku!....
No i skończyło się wszystko....
Teraz szczęśliwa,że mogę być z Wami..wnukami, mogę jeszcze służyć pomocą....ale jak długo?....To tylko Ten z Góry wie....
Uściski...serdeczne....
DBAJCIE o SIEBIE.....!!!!!!!!!!!
Halina z mielopatią.....
Wtajemniczona
15-03-2012, 14:34:32

Irku....mam coś i dla siebie.....tzn. do 60- bab:)) a i przy okazji do Was.....Chłopaków...:))
Wiek mężczyzn:0 - 20 lat - mężczyzna jest jak FIAT: mały i figlarny.20-30 lat - mężczyzna jest jak PORSCHE: szybki i energiczny.30-40 lat - mężczyzna jest jak CITROEN: perfekcyjny.40-50 lat - mężczyzna jest jak POLONEZ: obiecuje więcej niż może zrobić.50-60 lat - mężczyzna jest jak ŻUK: trzeba go ręcznie zastartować.60- ... lat - wypada zmienić markę.Wiek kobiet:0 - 20 lat - kobieta jest jak AZJA: dobrze znana, ale jeszcze nie odkryta.20-30 lat - kobieta jest jak AFRYKA: gorąca i wilgotna.30-40 lat - kobieta jest jak USA: wydajna i technicznie doskonała.40-50 lat - kobieta jest jak EUROPA: po dwóch wojnach światowych, wykorzystana ale wciąż piękna.50-60 lat - kobieta jest jak ROSJA: wszyscy wiedzą gdzie to jest, ale nikt nie chce tam jechać.

:))
Halina z mielopatia...
gość
15-03-2012, 14:39:44

A to dla kierowców :
Kodeks Drogowy
1. Pamiętaj, że celem każdego kierowcy jest być pierwszym, cokolwiek to oznacza.
2. Im szybciej przejedziesz na czerwonym świetle, tym mniejsze prawdopodobieństwo, ze ktoś cię stuknie z boku.
3. Włączenie kierunkowskazu ujawnia wszystkim twój zamiar wykonania manewru. Prawdziwy kierowca nigdy tego nie zdradza.
4. Nigdy nie wymuszaj pierwszeństwa, ani nie zajeżdżaj drogi starszemu samochodowi. Tamten gość prawdopodobnie nie ma nic do stracenia.
5. Prędkość w km/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną dla przeciętnych kierowców. Prawdziwy kierowca dopasowuje prędkość do możliwości własnego samochodu.
6. Nigdy nie utrzymuj takiego odstępu od poprzedzającego pojazdu, aby mogło tam wjechać inne auto.
7. Hamować należy w ostatniej chwili i tak mocno, aby bezwzględnie zadziałał ABS, powodując odprężający masaż stopy. W przypadku aut bez ABS'u ćwiczymy rozciąganie nogi.
8. Nie faworyzuj mniejszości. Wpuszczając przed siebie auto wyjeżdżające z podporządkowanej uszczęśliwiasz jednego, a wkurzasz dziesiątki jadących za tobą.
9. Pamiętaj, że wśród pieszych, których przepuszczasz na pasach lub wysepce tramwajowej może być terrorysta.
10. Zauważ, że jeżeli zaparkujesz samochód na środku trawnika, na pewno żaden pies nie zrobi w tym miejscu kupy.
11. Jeżeli nie potrafisz prowadzić samochodu jednocześnie nadając SMS'a, jedząc hamburgera, pijać cole i zmieniając cd - nigdy nie zostaniesz sales representative.
12. Blondynka napotkana za kierownica innego pojazdu jest równoważna 100 czarnym kotom przebiegającym drogę.
13. Wyrzucanie śmieci za okno samochodu urozmaica krajobraz oraz nadaje sens istnieniu służb porządkowych.
14. Inteligentna sygnalizacja drogowa nie jest po to, aby ułatwić ci życie, ale po to by pokazać, iż odpowiednie służby są na bieżąco z postępem technicznym.
15. Pamiętaj, że zmienne warunki pogodowe nie są w żadnym wypadku powodem dla zmiany powyższych reguł. Są one naturalnym czynnikiem wzrostu gospodarczego w biznesie samochodowym oraz medycznym.
Miłego
Irek
krak62
Wtajemniczona
15-03-2012, 14:49:06

dla kierowców...? to i też dla mnie....:))
poczytam jeszcze kilka razy.....:) żeby dobrze zapamietać......
a teraz biegusiem do kuchni trzeba....bo głodna sie zrobiłam.....
Dzięki....za miłe chwile ... tak cenne teraz dla mnie....:)
Halina z mielopatią....
Pozdrówka....:)
gość
15-03-2012, 16:14:22

Co oznacza w opisie MR "brak danych klinicznych"?
Początkująca
15-03-2012, 18:10:35

Brak danych klinicznych to brak objawów pacjenta, tylko obraz MR do oceny.Oceniajacy lekarz nie może porównać dolegliwości ew. inne badania diagnostycne z aktualnym obrazem MR.
gość
15-03-2012, 18:21:24

Dziękuję, miałem nadzieję, że oznacza to brak zmian klinicznych (bardzo, bardzo małą nadzieję), świadczących o chorobie.
Początkująca
15-03-2012, 19:37:54

Do Anety
A propos pilatesu. Na pierwsze zajęcia poszłam jakieś 3 m-ce po. Ponieważ wszystko, a szczególnie plecy mnie bolały, lekarz stwierdził, że powinnam mieć więcej ruchu i zasugerował właśnie pilates lub jogę. Na początku powiedziałam instruktorce, że jestem po operacji kręgosłupa i jak mi coś nie będzie pasowało, to nie będę robić. Na pierwszych 2-3 zajęciach odpuszczałam ćwiczenia z uniesionymi rękami i leżące z uniesioną głową, teraz rzadko się zdarza, że czuję, że coś nie jest dla mnie, zresztą instruktorka często powtarza - nic na siłę - i staram się o tym pamiętać.
W mojej grupie są babki od ok. 20 lat do ok.65, w mniejszości z nadwagą. Jak je obserwuję, to widzę, że ani wiek ani waga przy tych ćwiczeniach niewiele ma do rzeczy.
Ostatnio tak się zdarza, że nie pasuje mi termin zajęć i nie mogę w nich uczestniczyć. Bardzo mi ich brakuje, od razu czuję się jakaś sztywna ( szczególnie dzisiaj, po całodniowej wycieczce do lekarza). Chcę spróbować stretchingu, bo jest w innym terminie, ale nie wiem, czy będzie mi odpowiadał.
Ja nie lubię jeździć na rowerze, bardzo rzadko pływam ( chociaż mieszkam nad morzem). Wcześniej częściej pływałam, ale teraz czuję, że jeszcze nie pora na machanie ramionami. W ogóle myślę, że moja aktywność fizyczna przed "atrakcjami kręgosłupowymi" ograniczała się do biegania z odkurzaczem, skakania po parapetach i dźwigania ciężarów ze sklepu do domu.
Teraz próbuję to sobie wszystko przeorganizować, dużo chodzę, ćwiczę i staram się nie siedzieć dłużej niż godzinę- półtorej bez przerwy.
Nie chciałabym, żeby mój wpis wyglądał jak reklama pilatesu, ale mi to pasuje, nie szkodzi, poprawia nastrój i mam nadzieję, że z czasem sylwetkę, więc spróbujcie.
PS Ostatnio moje 16-letnie córki- fanki koszykówki i piłki nożnej, miały na WF-ie pilates, wróciły załamane ("mamo, jakie nudy, wszystko nas boli, a się nawet nie spociłyśmy")
Sorry, ale się rozpisałam.........
Joanna

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: