Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
20-03-2012, 07:15:20

u la la to sie narobiło cenzura jakaś.
Zbieram chętnych na marsz,pochód, pikietę, paraliż stolicy przemarsz od Pruszkowa do Wołomina w obronie usuwania postów pisanych przez szyjki .
Organizuję również podobne coś w drogę powrotną aby zamanifestować destrukcyjne działanie pisarki , która w sposób świadomy niszczy naszą społeczność.
Początkująca
20-03-2012, 07:48:10

Nikt nas nie zniszczy, bo chcemy być razem, chcemy służyć sobie pomocą
Być może niektórzy z nas tak naprawdę tylko tu mogą się wyżalić, znaleźć zrozumienie i otrzymać cenną pomoc. Nie możemy tego zniszczyć ulegając sugestiom osób niezainteresowanych tematem
Człowiek doświadczony chorobą jest silny. My właśnie tacy jesteśmy
I dlatego niech piszą inni, co tylko chcą, widocznie mają taką potrzebę. Ich też trzeba zrozumieć
Joa
Forumowicz
20-03-2012, 08:10:53

halotoja 2012-03-20 08:48:10 Nikt nas nie zniszczy, bo chcemy być razem,
nie wiesz co piszesz , bycie ze mną to kochana...gwarancja dyskopatii w ciągu 4 tygodni nawet we włosach

Człowiek doświadczony chorobą jest silny. My właśnie tacy jesteśmy
ja jestem mientki i już się poddałem co ma być to będzie , jak mam się posypać a się posypię no to się rozsypię. Tzn ćwiczę, unikam tego czego nie powinienem itp ale ...
chciałbym tylko wiedzieć dlaczego w tak młodym wieku .......
Blondynka budzi męża w środku nocy i pyta :
- Skarbie czy płazy mają rozum ?
- Nie żabciu nie mają - odpowiada mąż.
gość
20-03-2012, 08:42:09

Raf, masz dyskopatię wielopoziomową? Dlatego się posypiesz? a wiek? 30?
Myślę o sobie (wielopoziomowa, 34 l.) dlatego pytam...czego unikasz? Wiesz tak na przykładach? Bo z tego co pamiętam to małe dzieci, sprzątanie itd..
pozdrawiam Pawik
Forumowicz
20-03-2012, 09:30:05

Gość 2012-03-20 09:42:09 Raf, masz dyskopatię wielopoziomową? Dlatego się posypiesz? a wiek? 30?
Myślę o sobie (wielopoziomowa, 34 l.) dlatego pytam...czego unikasz? Wiesz tak na przykładach? Bo z tego co pamiętam to małe dzieci, sprzątanie itd..
pozdrawiam Pawik
1 poziom zrobiony w listopadzie
30lat
jak sie 1 poziom posypał tzn że taki masz kręgosłup i inne tez sie posypią miejmy nadzieje ze w wieku 99 lat
unikam - żony,mamy,teściowej,sąsiadki z na przeciwka
nie robię gwałtownych ruchów
nie dźwigam za dużo a jak dźwigam to z krzyża
totalnie olewam rzeczy , którymi sie przejmowałem a nie musiałem
a tak to żyję normalnie z uczuciem że klocek w szyi mi nie pasuje i przeszkadza.
co to znaczy wielopoziomowa ?? wszystkie na raz ??
gość
20-03-2012, 11:44:11

Raf, mam 2 przepukliny w szyjnym, jeden poziom będę mieć zoperowany, drugi uciska worek oponowy, pewno kwestia czasu, w lędźwiowym mam 3 przepukliny, piersiowy nie zdiagnozowany.
Forumowicz
20-03-2012, 14:05:43

Pawik
34 lata i bracie takie cuś rozumie że nie miałes wypadku??
I znowu się zestresowałem i muszę coś zjeść jak będę miał 3 operacje to kupuje sobie łopatę a teraz hmmm....
Forumowiczka
20-03-2012, 15:30:53

nie wiesz co piszesz , bycie ze mną to kochana...gwarancja dyskopatii w ciągu 4 tygodni nawet we włosach

wiosna na mnie działa i jak tak piszecie to same kosmate myśli mi chodzą po głowie ....

Raf, nasz Pawik to ONA :)
A do ciebie i do Pawika - pisałam wam, że wiem o gościu, który ma implant wstawiony 10 lat temu i gdyby nie wypadek samochodowy to dalej byłoby dobrze. Gość ma coś około 43-45 lat (mąż koleżanki), więc operowany był w wieku podobnym jak wy. Jak widzicie, to wcale nie jest wyrocznia. Wypadek coś tam naruszył, bo bóle pojawiły się na nowo, ale jak dotąd udało mu się to rehabilitować na tyle, że nie myśli o re-operacji. Nie zrobił chyba nawet rezonansu, żeby nie poddawać się myślom takim jak was teraz nachodzą. Do czasu wypadku, nie bolało go nic na tyle, żeby się w ogóle zastanawiał czy jest dobrze - koleżanka mówi, że na ten temat nie było ani słowa przez te lata, poza pierwszym pół roku, kiedy się rehabilitował po operacji.
Po drugie - jedna z moich Szyjek-kolezanek ze szpitala, miała w plecach implant, jeszcze ze stali a nie z tytanu, założony też ponad 10 lat temu. Ponad 10 lat!!!! Wiecie co jej się teraz dzieje? kość tam już narosła a jedna ze śrubek (obecnie niepotrzebna) zaczyna sie wykręcać, więc niedługo trzeba będzie naciąć skórę i tę niepotrzebną śrubkę usunąć. i nie ma tam takich arcydzieł jak nam teraz zrobili, tylko jakiś cały stelaż, bo tak sie kiedys mocowało. od niej wiem, że przez te 10 lat czuła, ze cos jej tam przeszkadza, czasami leciutko ja tam też pobolewało ale przyzwyczaiła sie i nie zwracała uwagi.
Tak więc nie ma sensu zamartwiać sie co będzie, załóżcie pozytywnie, że będzie tak jak u moich znajomych. Trzeba oszczędzać kręgosłup i nie robić jakis szaleństw, natomiast młody wiek to nie jest wyrok.
Amen
Asia
gość
20-03-2012, 15:31:13

Anuśka66
Pozdrawiam
Albo ze mną jest tak źle, albo istnieją prawdziwi lekarze... Zadzwoniłam dzisiaj do dr Tybora (pierwszy dzień po powrocie z urlopu, pewnie kolejna "zawracająca głowę" pacjentka, itp.), przedstawiłam opis RM i objawy. Lekarz umówił wizytę na jutro... Gdybym sama tego nie słyszała, nigdy bym nie uwierzyła.
Odezwę się w czwartek i przekażę opinię (neurochirurg pewnie każe operować... - chyba z samego podziwu i wdzięczności za "ludzie podejście" się zgodzę).
Przykład "taki sam, tylko odwrotny": biorę kodeinę w zastrzykach. Zmuszona sytuacją pojechałam na oddział pogotowia - pusto, pani wyszła po ok. 10 minutowym czekaniu. O godz. 20.00 była rozespana, bez fartucha i z miną "a wy tu co?". Zastrzyka nie dostałam... okazało się, że p. neurolog źle wypisała kartkę...bez prośby o wykonanie zastrzyku przez inną przychodnię niż ta właściwa dla lekarza rodzinnego.
Koleżanka zawiozła mnie do sąsiedniej miejscowości (23 km) - w szpitalnym pogotowiu zlecenie było właściwe. I bądź tu mądry człowieku - w służbie zdrowia jest dobrze czy źle???
Forumowiczka
20-03-2012, 15:32:41

no tak, pisałam że wiosna działa :) jak ja to zrobiłam, ze całe mam na niebiesko.......... chyba znów o czymś innym myślałam?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: