Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-02-2014, 09:54:47

kabernet powiedz mężowi ze teraz musi pokochać mikrofalówkę i daj mu namiary na stoisko z mrożonkami w sklepie
Początkująca
27-02-2014, 10:35:09

Zgadzam się z Szyjką - to nasze po... to świetny czas na nabywanie nowych umiejętności przez nasze połówki. Moja już poznała zalety mikrofali (choć nie ucieka od tradycyjnego gotowania). Poznali się również z mopem.
A propos roczników to 74 tez jest super - myślę, że parę osób się tu ze mną zgodzi.
Kasiu po powrocie do domu - chyba każdego ogarnia na chwilę przygnębienie, z jednej strony fajnie, że jesteśmy po, wróciliśmy do domu ale .. zostaliśmy też sami bez lekarza, pielęgniarki pod ręką gdyby coś....a na dodatek nagle na swoim terenie stajemy twarzą w twarz z ograniczeniami: tego mi nie wolno, tego się nie da, a przecież jest tyle do zrobienia....
Ja sama potrzebowałam czasu, żeby zrozumieć, że teraz trzeba się przestawić. Wiem, że to trudne -bo jak większość z tego forum jestem (czy już byłam) typowym pracoholikiem i perfekcyjną panią domu. Przecież miedzy innymi takim podejściem do życia zapracowaliśmy sobie na obecne problemy.
Ja już w pierwszym tygodniu po - chodziłam ze ściereczką i korespondowałam służbowo z pracą. Aż pewnej nocy kiedy ból nie dał spać pomyślałam: dość tego! nie po to udała się operacja i nie po to przez to wszystko przechodziłam, żeby znowu SAMA SOBIE SZKODZIĆ. I wymyśliłam, że to jest dany przez KOGOŚ lub Coś czas - czas dla nas: może po prostu na spojrzenie na świat z innej perspektywy, dla złapania oddechu, dla snucia daleko idących planów/marzeń, itp.... nie wiem ..... - ale postanowiłam ten czas wykorzystać i nigdy nie myśleć o nim zmarnowany!!!!
Początkująca
27-02-2014, 11:03:33

Wiekos74, bardzo ładnie napisane:)
Wtajemniczona
27-02-2014, 12:00:31

Wiekos bardzo do mnie przemówiło to, co napisałaś. To taki dany nam czas na zwolnienie tempa. Wydawałam się sobie niezniszczalna.
Muszę namówić męża do zakupu mikrofalówki. ;)
Jesteście kochani wszyscy!
Początkująca
27-02-2014, 12:25:12

Witam wszystkich przed i po
Do Kabernet , wszyscy po przez to przechodziliśmy i uczyliśmy się na swoich błedach , TY ICH NIE POPEŁNIAJ POSŁUCHAJ RAD DOŚWIADCZONYCH KOLEŻANEK A WYJDZIE CI TO NA ZDROWIE
Pozdrawiam serdecznie
Wtajemniczona
27-02-2014, 13:02:56

Oby to wszystko wyszło na zdrowie nam wszystkim.
Podpowiedzcie jakąś pozycję do czytania. Nie wygodnie mi w żadnej, a Wy może macie coś wypróbowanego.
Kasia
Początkująca
27-02-2014, 16:25:20

Cieszę się, że do kogoś trafiły moje słowa.

Podpinam się pod pytanie Kasi. Ja tez szukam jakiejś optymalnej pozycji - uwielbiam czytać ale jakoś teraz mi nie idzie- bo ile stron da się przeczytać z wysoko uniesionymi rękami?! Nawet pożyczyłam od znajomych stojak na nuty ale nawet on się nie sprawdził - nie ten kąt nachylenia.
Ktoś pisał wcześniej o robieniu specjalnego stojaczka - jeśli się sprawdził to prosimy o zdjęcie.
Dla zabicia czasu proponuję książkę pt. "Druga strona szczęścia", a z trudniejszych: "Lalki z getta".
Patrząc na ostatki zachodzącego słońca pozdrawiam wszystkich cieplutko
Forumowicz
27-02-2014, 18:13:35

Beciu wyrazy współczucia . śmierć to nie koniec to dopiero początek drogi która jest osobno a jednak razem .
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów z Dąbek pogoda super żarcie tez rehabilitacja po japońsku czyli jako tako
ks Janusz
Wtajemniczona
27-02-2014, 19:18:55

O kochani 73 twardy rocznik a co powiecie na 63?
Też się nieźle trzyma jak na wypadek.
Z forum widać że sami pracoholicy , operacja nas troszkę zastopowała, ale czy na długo? Dobrze że mamy czas na nic nierobienie, przewartościujemy śwoje poglądy na pracę. Pracodawcy wymienią nas na zdrowszy model, nie warto ryzykować zdrowia. Wiadomo, żyć się nie da bez pracy, powietrzem się nie wykarmimy. W moim przypadku groził mi wózek, czy warto było? Obecnie zasilam szeregi bezrobotnych. Dobrze jest, myślę o powrocie do normalnej pracy!!! Moje zdrowie na pierwszym miejscu.
Pozdrawiam wszystkie szyjki, nocki bez bólu.
Czytanie nie wychodzi, głowa za bardzo skierowana do góry. Zostają tylko filmy i odpoczynek.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowicz
27-02-2014, 20:11:13

Witam WSZYSTKICH.Juz 2 godziny po pracy swietna byla pogodz no i 2 razy pdał wiosenny i ciepły deszcz.Dana konkretny może nie twardy to 65 rocznik.Kasiu zrost rany po operacji to od 3 do6 miesiecy.W szpitalu na moje zyczenie dano mi poduszke ale miala ogromne wymiary.Udalo mi sie ja zamienić na mniejsza i przez wiele miesiecy spałem na prawym boku sporadycznie na lewym ,a na wznak to czasami.Oczywiscie poduszka ortopedyczna a jesli jej niema to koc zlozony na czworo.Malzonek powinien albo sam gotowac,albo zamawiac gotowe-bo powinnaś sie naprawde oszczedzać.a rowniez z odkuzaniem tez sie trzeba wstrzymać i to na dlugo....piotr.......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: