Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
25-02-2014, 17:32:19

Dorotaau,
jeśli mogę poradzić -napisz do naszego "formowego" Marcina - fizjo...który udzielał się na forum - na pewno spróbuje odpowiedzieć i podpowiedzieć : http://www.amsiedlaczek.pl/o-nas/
Pozdrawiam
Ela
Wtajemniczona
25-02-2014, 17:49:19

Asiu-buraczkiu ja mieszkam w mieście 600.000 mieszkańców i jest tak samo. Mam skierowanie na rehabilitację -lekarz dopiero w lipcu, o zabiegach można pomarzyć. Drugie na oddział dzienny -lekarz za 10 miesięcy a zabiegi za następne 10. Zostaje rehabilitacja prywatnie, takie życie.
Nocy bez bólu dla tych przed i po.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
gość
25-02-2014, 18:19:27

Witam, ja mieszkam w 20 000 miasteczku ;) i uwierzcie mi, jest tak samo żle a nawet gorzej. Do specjalistów, kliniki i szpitali mamy 100km. Rehabilitacja też w odległym czasie. A jednak wiele ludzi się nie poddaje, w tym ja, i tak trzymać Trzeba się zahartować i walczyć bo zdrowie nasze jest bezcenne a i życie mamy tylko jedno ;)
Początkująca
25-02-2014, 18:33:51

Witajcie...
Ja dzisjaj kochani wrocilam z 3 juz kontroli wydania zasadnosci L4....bez komentarza to zostawie bo tak jest lepiej a na rehabilitacje mam termin od polowy kwietnia...a o swiadczenie rehabilitacyjne sie nie staram bo musze wrocic do pracy w marcu bo inaczej pozegnanie!!! Jak zyc w tym kraju? Ani leczenia , ani pracy!!! Kosmos....
Pozdrawiam z gor Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.
gość
25-02-2014, 19:31:52

To nie jest kraj dla chorych ludzi,po co mają cie leczyć ?żebyś nie daj boże emerytury dożyła i dalej od nich brała twoje pieniądze.Z nimi to trzeba jak Ukraińcy zrobili u siebie inaczej nic nie pomoże.Zawsze młodym wkoło mówię jak możecie to uciekajcie stąd .Kochani kto z was tak miał że w wszystkie objawy przeszły na drugą stronę szyi i ramienia.Mam teraz najgorszy okres jaki miałem z lewą stroną pleców szyi i ręki tam nagle spokój a teraz prawa strona która żadnych objawów nie dawała niestety muszę brać tabletki których unikałem jakoś zaczynam na prawdę czarno to widzieć.Przypomnę że jeszcze nie krojony jestem.
gość
25-02-2014, 19:53:13

Dino tak ja zaczynałam od rwy lewobarkowej, po manualnej przeszło...jak wrociła to własnie na prawej ręce, łopatce ect. Tak było przed operacją plus inne objawy, typowe, ból karku, tyłu głowy, osłabienie siły mięśniowej właśnie w prawej ręce. Po operacji ból ręki pozostał do dziś a to juz 1,5 roku po.
Kolejny poziom bardzo lewostronny ale lewa ręka grzeczna, jak zaczyna boleć to manualna pomaga, powiedzmy, że z dwa epizody na rok z lewą ręką...
a prawa to w zasadzie cały czas rąbie, chyba, że nie robie dosłownie nic...zwyczajnie nie używam jej.
pozdrawiam :)
gość
25-02-2014, 20:02:32

Dzisiaj nie miałem siły w ręce, nawet rano nie mogłem wypełnić tarczki do tachografu,dobrze że mam automatyczną skrzynie biegów bo na manualu nie dał bym już rady a jak mam towar zrzucać to aż się zaczynam trząść.
gość
25-02-2014, 20:25:35

dino, nie jest dobrze skoro masz aż takie objawy, nie to żebym Cię straszyła ale szybciutko do lekarza i na zwolnienie, oczywiście wiem, wiem, praca ważna, ale czy najważniejsza ?Pewne uszkodzenia nerwów nie zawsze są odwracalne, pomyśl o tym ;)
gość
25-02-2014, 20:28:44

Wtajemniczona
25-02-2014, 21:11:25

Więc tańczmy w tym deszczu, Szyjki!
Dino, wędrująca rwa jest spotykana. też tak mam. organizm ludzki jest nieodgadniony :)
jestem za tym, żebyś poszedł na urlop. uwierz, każdy z nas ma "coś". ja sobie nie wyobrażałam, ze biorę L4 i idę na operację. ale objawy tak bardzo uniemożliwiały mi pracę, że nie miałam wyboru :( moja placówka stała jak stoi, świat się nie zawalił. wiem, że to Twoja sprawa, ale może lepiej jest pomyśleć o sobie teraz, zanim jesteś "przed".
życzę Wam niezdrętwiałej, niepiekącej nocy:)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: