Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-02-2014, 02:08:22

Witaj Asiu / buraczek / dziekuje za porade. Nafaszerowalam sie tabletkami wiec zaraz pobiegne / haha az sama sie z tego usmialam/ znaczy postepuje jak gejsza do apteki,oby tylko troche ulzylo bolu. dzisiejsza noc sukces - spalam cale 3 godz! rzecz jasna nie w ciagu tylko do kupy wziete ale w glowie sie kreci i do tego zaczely mnie zeby bolec jakos dziwnie...jeszcze mi dentysty do szczescia potrzeba! Jak nie urok...Wizyte mam 18-go marca u neurochirurga ale mam nadzieje bedzie wczesniej bo moja dr wyslala prosbe zeby mnie przyjeli wczesniej. zobaczymy ...dam znac po i jak dziala kolnierz . Jeszcze raz dzieki Asiu za odzew . Naprawde to forum to super sprawa .
Pozdrawiam wszystkich
Dorota
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
gość
25-02-2014, 04:02:08

Hej Szyjki u mnie bóle dają popalić ale wszystko przeszło na prawą stronę boli jak diabli ,piecze ciągnie za długo nie pochodzę czy posiedzę bo szyja drętwa ,rwanie mięśnia z lewej strony ręki prawie znikło.Teraz prawa strona daje ognia ze zdwojoną siłą
gość
25-02-2014, 04:10:26

Hej Dino73, tak sobie siedze i czytam szukajac odpowiedzi i Twoj nowy post ,,wszedl,,Nie znam Twojego problemu bo nowa ze mnie ,,szyjka,, na tym forum ale po prezydencku napisze lacze sie w bulu...
Zdrowka i ulgi zycze
Dorota
Życie jest łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy godzić się z tym, co jest nie do przyjęcia, obywać się bez tego, co niezbędne i znosić rzeczy nie do zniesienia.
Początkująca
25-02-2014, 05:46:59

Dorotko,
mnie tuż przed operacją i po też strasznie bolały zęby, miałam wrażenie że nerwy powychodziły na wierzch, myślałam że zwariuję, także łączę się w bólu.
Pozdrawiam
Aga
Forumowiczka
25-02-2014, 06:55:14

Aga - zawroty głowy mogą być po operacji, nawet i 2-3 miesiące. Tak miała moja koleżanka i jak pytała operatora co się dzieje to tłumaczył, ze w czasie operacji zmienia się ciśnienie w kanale kręgowym i potem się to długo stabilizuje.
Oczywiście nie piszę, że nie powinnaś tego skonsultować z lekarzem, bo przyczyna może być inna - chcę cię tylko uspokoić, ze tak tez może być
Asia
gość
25-02-2014, 07:36:32

Asia / buraczek /i agula6 wszystko mnie boli....kur....zadna pozycja , tabletki mozna wyrzucic nawet teraz pracuje tylko 1 reka . mam w dupie to wszystko nic nie dziala....
Wtajemniczona
25-02-2014, 08:04:45

Dorotaau
A czy w kraju którym mieszkasz nie możesz po prostu udać się na ostry dyżur, pogotowie? Tam powinni Ci udzielić fachowej pomocy.
Pozdrawiam Wszystkich cieplutko!
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
25-02-2014, 08:29:26

Dorotko,
mój operator też tak mówił. Jeśli będzie mnie tak bolało miałam pędzić na ostry dyżur. Według niego jest to stan zagrażający zdrowiu i życiu bo może prowadzić do inwalidztwa.
Buraczku, dzięki, starm się z tym pogodzić. Prubuję zapisać się do neurologa ale zapisy są dopiero na koniec roku no i muszę mieć najpierw skierowanie co na razie jest trudne gdyż sama nie wychodzę z domu. Mieszkam poza miastem więc wszędzie muszę jechać samochodem, do przychodni też.
Pozdrawiam
Forumowiczka
25-02-2014, 10:43:13

no właśnie -terminy....
Dostałam skierowanie na rehabilitację lędźwiowego. Wypisaną w zeszłym tygodniu. Mieszkam w mieście 200000 mieszkańców, dużo przychodni, dużo lekarzy, dużo możliwości i co?
tylko się ze mnie śmieją - rehabilitacja? "proszę pani - mamy już wykorzystane punkty do końca roku"
Ale piszę jakbym o tym nie wiedziała.
Dlatego tak kurczowo trzymam się pracy, unikam l4, nawet sanatorium - żeby nie odstawać od innych, bo przynajmniej jestem w stanie coś zrobić prywatnie.
Bez pracy.... makabra - jak ludzie chorzy mają żyć? Przecież to jest absurd, żeby w lutym był już zamknięty rok.
Asia
Wtajemniczona
25-02-2014, 13:06:59

Myślę Asiu, że to temat rzeka i dodatkowo strasznie w k u r z a j ą c y. Bo niby gdzie są te pieniądze z naszych składek?
Niedawno pisałam o tym, że w CKR Konstancin spławiają petentów z NFZ, teraz chciałam się do endokrynologa zapisać. I co usłyszałam, że zapisy będą na 2016.
Więc chodzę wszędzie prywatnie bo zdrowie mam tylko jedno.
Tematem pobocznym jest fakt, że wielu lekarzy mimo, że leczy i operuje w szpitalach państwowych to państwowo
w ogóle nie przyjmuje. Najczęściej są to lekarze popularni,, znani z portali. Ciekawe czy gdyby leczyli tylko w prywatnych placówkach to byliby tacy oblegani. Proces uciekania z państwowych przychodni jest szczególnie widoczny w CZD. Obecnie oficjalnie moje dziecko jest
leczone w CZD, za pomocą prywatnych wizyt np nie ma już poradni neurochirurgicznej, więc do prof trzeba jeździć prywatnie, mimo, że prof pracuje na oddziale.
Na wizytach prywatnych lekarze bez problemu zlecają badania na NFZ w CZD.
A mimo to pozdrawiam Wszystkich cieplutko!
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: