Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
19-11-2012, 09:58:28

piotr19 2012-11-18 22:14:03 Witam Wszystkie SZYJKI BOLESNE I NIEBOLESNE .nie pisałem bo dostałem w poniedzialek o 1600 telefon że jest miejsce dla mnie na operacje i znow miałem 15 min na decyzje o wyjezdzie wieczorem do szpitala, a rano operacja.I tak sie stało ,a dzisiaj mnie o 1600 wypisano, odpoczołem i pisze choć chwilke.Wprawdzie operacja byla 13.11.2012 o 0900,ale czuje sie dobrze.Operacja się udala pacjent przezyl, a reszta sie okarze póżniej.BÓL USTAŁ. Na razie szyjki pozdrawiam piotr
Chłopie spotkało Cię chyba najlepsze co mogło Cię spotkać , szybka operacja bez pitolenia, odliczanie,myślenia i szczypania się po jajkach.
Jeśli ból ustał to bomba teraz tylko nie przesadzaj z siedzeniem przed komputerem.
Możesz za to pić vódkę, jeździć na gokartach, zarywać noce,pracować a będziesz jak batman czyli jak ja
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
19-11-2012, 11:09:26

Piotrze.
Bardzo się cieszę,że masz już zabieg za sobą.Takie expresowe tempo zaoszczędziło Ci masę stresu, jaki daje oczekiwanie. Gratulacje .Zdrówka życzę.
Iwa
Początkująca
19-11-2012, 11:24:26

Hejka
Piotrek, no super że tak poszło - bądź bardzo ostrożny, będzie dobrze.
Ja zakupiłam borowinę w aptece 14 zł 5 sztuk takich sporych plastrów i będę się dziś okładać, napiszę jutro jak wyszło
Pozdrawiam szyjki
EWA
Forumowicz
19-11-2012, 11:54:21

Witam WAS WSZYSTKICH.Dziękuję za Wasze słowa otuchy.Wiem ,wiem staram sie być ostrozny jak szerszeń, a łagodny jak goląb.Wyszedłem dzisiaj na 1,5 bodziny by pokazac się kierownikowi i lekarzowi,po skierowanie na zabiegi.A teraz odpoczywam i czekam na mame ma mnie odwiedzić,no i poinstruować co do rechabilitacji.Ale mogę wam powiedzieć ,że moj operator to p.Rzewuski ze szpitala na unii lubelskiej w szczecinie-zlote ręce.Myśle o was oczekujacy,zycze dużo wytrwałości.Jak by co to sluże odpowiedziami.Stary bol mija, teraz to tylko ból po operacji lub ten brany z nieostrożności.Środki przeciwbólowe daly mi uczulenie wysypke,dlatego mam teraz brac jak zaboli i to jak najmniej.Trudne ale jak trzeba to trzeba.Odezwe się póżniej piotr
Początkujący
19-11-2012, 15:06:57

Gratuluję i trochę zazdroszczę Piotrkowi takiego przebiegu spraw!
Ja zaczynam właśnie 3 tygodniowy countdown...
Pozdrawiam wszystkich przed i po...
No i czekam na dobre wieści również od marti_76...
AS KR
Forumowicz
20-11-2012, 12:56:23

Witam BOLESNYCH I tych po bólu no i tych co przed nimi.Tak oszczędzam się maksymalnie.Dwa razy wychodze z domu na krotko po powrocie lezenie na lewym i prawym boku to hit.Poza tym w wypisie niema nic co do rekonwalescencji jak myśle to będzie to po kontroli za 4-6 tygodni.Wniosek co do śiadczenia nabiera mocy prawnej odpowiedz czyli wezwanie na komisje będzie za 0k 20 dni .Ustawowo czekać trzeba 30 dni.Ciekawe jak te borowinowe nowinki EWA-jaki efekt.Do as_kregoslup,te odliczanie wiem że żle wpływa na głowe,ale nie daj się złamac podszeptom dobrych wojków czy zlotej rodzinki czy "przyjaciolom" bo mialem takich. Tak z angielska komenda -full e head,a ster zero iii tak trzymaj.piotr.A gdzie sie kończy to odliczanie?
Forumowicz
20-11-2012, 13:02:56

ZAPOMNIAŁBYM RAF gdybym robił to wszystko so piszesz to ze mnie byłby nie batman tylko bomba która leci.A dobrego napitku to bym spróbowała, ale jeszcze działaja na mnie "koktajle" i gdzies za 6 dni będe miał mniej chemii w sobie to nie omieszkam oczywiscie dla zdrowotności.Co do pracy to rokowania sa na 90% + szczególna ostrozność.To wiem na dzień dzisiejszy.piotr
Początkujący
20-11-2012, 13:59:21

Tak trzymac Piotrek :)
Odliczanie kończy sie 10.12 - przyjeciem na operacje na Botaniczną w Krakowie...
I faktycznie juz dostaje dobrych rad, ze moze nie w tym szpitalu, a moze nie teraz tylko poczekac...
Pozdrawiam szyjki!
AS KR
gość
20-11-2012, 17:02:56

Witam wszystkich-w zeszłym roku miałam wstawiony stabilizator do szyjki i po miesiącu poszłam do pracy to w tym roku walczę z bolesnym zamrożonym barkiem no i wynik mr szyjki z sierpnia Dostrzega się okrężne uwypuklenia pierścieni włóknistych krążków międzykręgowych C4/C5 i C5/C6 z objawami szerokopodstawnych dokanałowych protruzji tych krążków powodujących na tych poziomach wtórne stenozy kanału kręgowego zmniejszając wymiary strzałkowe kanału do ok.9,5-10mm.Wykazane protruzje uciskają i modelują przednie powierzchnie worka oponowego.Leczę się u ortopedy ,neurologa i neurochirurga i o zgrozo trzeci raz byłam w zus o zasadność zwolnienia no i trafiłam na panią która nic nie przeczytała o nic nie spytała wywrzeszczała że l4 jest nie zasadne no i jestem ciekawa jak u was ze zwolnieniami.
Początkująca
20-11-2012, 17:10:38

Witajcie :=)
Po borowinkach super, trochę to takie błotko ale jak mnie obkładali to byłam taka obolała, a to tak głęboko wygrzało że czułam się dużo lepiej, myślę że po 10 takich zabiegach troszkę się mięśnie rozluźnią, a co do ZUS to dostałam zaproszenie na 22,XI , a pół roku L-4 mija mi 9 stycznia więc może być różnie. Już raz byłam miesiąc po zabiegu a teraz to czuję że albo sanatorium albo mnie cudownie uzdrowią. Napiszę.
Pozdrawiam EWA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama:
Reklama:
Reklama: