Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
10-11-2012, 07:57:07

Każdy sam powinien podjąć taką decyzję. Ja z mojego punktu widzenia, po dokonaniu bilansu zysków i strat, uważam, że mogłam jeszcze wstrzymać sie z operacją. Zdecydowałam się na nią biorąc za punkt widzenia perspektywę lat przyszłych, a może mogłam raczej poczekać aż te spodziewane lata nastąpią i wtedy się martwić. Wystraszyłam się perspektywy wózka inwalidzkiego
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
gość
10-11-2012, 12:02:13

stokrotka210863 2012-11-09 12:53:37 dziękuję bardzo za odpowiedź,
ja mam ubezpieczenie grupowe P Plus
Kwiatuszku, jeżeli chodzi o ubezpieczenia to u tego samego ubezpieczyciela, grupowe P Plus na tą samą kwotę może się różnić wypłatą przy tym samym rodzaju zdarzeń losowych . Nie wchodząc w niuanse(robi się to pod firmę), przy tej samej kwocie są różnice przy wypłatach, przy jednym zdarzeniu może być więcej w inny wypadku mniej i odwrotnie.
Musisz zasięgnąć informacji u osoby która jest odpowiedzialna za ubezpieczenia lub bezpośrednio u brokera, przedstawiciela. Kontakt z osobą która prowadzi wasze ubezpieczenie, rozjaśni Tobie całość problemu.
Może Spine coś dorzuci w temacie
================
Kochaj łóżko. Poduszce możesz wszystko powiedzieć.
=================
miłego, irek
krak62
gość
10-11-2012, 13:25:48

perpetuum 2012-11-09 09:24:42 Witam, podaję link do ciekawego art. na temat chorób zawodowych. Ktoś wcześniej pytał o cieśnie nadgarstkowe w kontekście chorób zawodowych, więc może ten art. będzie przydatny, Pozdrawiam
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,91789,12820881,Chory_przez_prace.html?utm_source=newsletter&utm_medium=AutopromoWew&utm_campaign=gp_newsletter
perpetuum mobile, dzięki od tej strony temat jest mi znany. Myślałem, że ktoś osobiście to przerabiał.
miłego,irek
krak62
gość
10-11-2012, 13:46:30

marti_76 2012-11-09 18:33:08 Witam.Ja już nie długo bo w poniedziałek mam być w szpitalu.Denerwuje,ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.Tylko mnie dobija to,że moja rodzina twierdzi,że oni by nigdy nie poszli na taką operacje i człowiek zastanawia się,czy dobrą podjął decyzje..
Spoko, i wszystko będzie dobrze
============================
Przed operacją....
- Panie ordynatorze, czy będzie mnie pan osobiście operował?
- Tak, lubię przynajmniej raz na rok sprawdzić, czy jeszcze coś pamiętam...
===============================
młego,trzymam kciuki
irek
krak62
gość
10-11-2012, 13:57:33

niunqa 2012-11-08 21:58:01 Hej Kochani :)
Wróciłam z Olsztyna. I hmm..diagnoza jest bardzo ciekawa.. Otóż kręgosłup szyjny ma zwyrodnienia, lecz nie jest operacyjny. Problem za to jest z głową. pan dr uznał, że prawdopodobnie miałam udar co spowodowało "dziurę" "przestrzeń" w mózgu, w korze czuciowej, który jest dla niego bardzo dziwnym przypadkiem. No i nie wiemy co z tym robić dalej. Bo operacyjnie nic nie można. Czekają mnie kolejne konsultacje, ale przynajmniej wiem dlaczego mam takie objawy a nie inne...;)
Pozdrawiam nowicjuszy i weteranów.
PS: Ja mam objawy rwy barkowej. Mi krio nie pomagało, a tylko mi pogorszyło...
Ewa, "dziura"," przestrzeń", sorki dla mnie to jakiś kosmos. Życzę trafnego wyboru specjalistów od Twoich schorzeń, i... wszystko będzie dobrze.
Trzymaj się, i rób swoje w wolnym czasie.
irek
Nikt nie pisze, sam sobie pisze
Wiele mnie boli,Krak to pier..li
ir
krak62
Wtajemniczona
10-11-2012, 15:50:38

marti nie przejmuj się tym co ludzie z bliższego i dalszego otoczenia mówią, niech sobie mówią, dylematy masz jak my wszyscy, ale.....po pierwsze choroby nie widać bo nogi ci nie urwało, więc po co operacja..? wygladasz normalnie i pewnie ta operacja to fanaberia jakaś albo moda, też slysze takie komentarze, ja odpowiadam że lubie operacje szczególnie jak mnie zrobią robokopem...uszy do góry będzie dobrze, wkońcu ja też z tych przed,
krak ty to wiesz jak człowieka rozbawić, pozdrawiam kraków ze slonecznej dziś lubelszczyzny
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
10-11-2012, 18:53:31

Kwiatuszku, całą małopolska pozdrawia słonecznie resztę pięknego kraju, jakim jest Polska.
============
-Kiedy w Polsce zniknie głód i bezrobocie?
-Kiedy głodni zjedzą bezrobotnych.;)
============
- kiedy w Polsce chorzy będą szanowni ?
- kiedy chorzy i głodni rozpi..dolą ZUS.
============
miłej nocki
irek
krak62
gość
10-11-2012, 20:38:13

Dzięki wszystkim za wsparcie.Spakowałam się i w poniedziałek rano jadę.Po prostu wszystko ma być dobrze nie ma innej opcji.Odezwe się po powrocie ze zrobioną szyjką...Pozdrawiam was.Dzięki krak62,stokrotka210863 i innym za słowa otuchy-jesteście "wielcy"
gość
11-11-2012, 09:09:37

Dzień dobry Szyjki przed i po
marti_76 nie myśl inaczej tylko tak, że WSZYSTKO będzie zgodnie z planem a Ty po operacji spokojnie wracaj do zdrowia. Nie szalej i dbaj o siebie - ważne jest praktycznie całe 6 miesięcy przynajmniej - oszczędzania siebie. To powolny proces regeneracji i nie ma co szukać przyspieszenia.
Każdy ma obawy i jest właściwie zesra....y przed operacją i nie ma bohatera, który twierdzi, że niczego się nie obawia. Nie jesteś więc odosobniona w swoich lękach i obawach. Dasz radą a myśl, że idziesz pod nóż w celu poprawy zdrowie i wyhamowaniu dalszej dewastacji w Twoim kręgosłupie niech będzie jedyną, która przez te godziny dzielące Cię przed operacją, która zaprzątnie Twoją główkę. Powodzenia zatem i wracaj do domu nareperowana. Pamiętaj, że operacja nie leczy z dyskopatii. Zapobiega jedynie przed jej dalszym rozwojem. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia na forum.
Profesor do początkującego lekarza:
- Przecież pana pierwszy pacjent wyzdrowiał, nie rozumiem więc, dlaczego jest pan zdenerwowany?
- Bo nie mam pojęcia, co mu pomogło...odpowiada lekarz.
-------------------------------------------------------------------
- Mam świetnego pacjenta , cierpi na rozdwojenie jaźni...
- I co w tym świetnego? Banalny przypadek!
- nie taki banalny :0 - "obydwaj" mi płacą !
--------------------------------------------------------------------
Facet przychodzi do lekarza:
- Proszę mnie wykastrować.
- Jest pan zupełnie pewien?
- Tak.
Po operacji budzi się i widzi zgromadzonych wokół lekarzy. Pyta się ich:
- I jak, operacja się udała?
- Udała się. Ale czemu pan tak postąpił?
- Niedawno ożeniłem się z ortodoksyjną Zydówką i wiecie...
- Hmmm....to może chciał się pan obrzezać ???
- a co ja powiedziałem?!!!
Dobrego dnia dla WAS
Bogna
gość
11-11-2012, 13:18:02

Witam w ten cudny słoneczny dzień :)
Wczorajszy jakoś mi przeciekł przez palce, bo ciśnienie dało znać o sobie i było gorąco ( 150/100 puls 110), no i łapka nieruchoma. Dziś w końcu mogę popisać.
A teraz troszkę ironii, jako że mam dobry humor i mi się zebrało na przemyślenia ;) Otóż usiadłam sobie dziś i tak pomyślałam, że ja już właściwie to nie wiem co mi jest... co lekarz to inna opinia i nie wiem, co by tu robić dalej
Do zmartwionych operacją: ja mojemu chirurgowi przed zabiegiem mówiłam, że na pewno umrę i niech pożegna ode mnie rodzinę :P To mi odparł, że mnie to nie operacja potrzebna tylko psychiatra albo psycholog i "ta pani powinna już spać" :P
Każdy się boi, ale jak już pisałam - szukajcie pozytywów. Może ból w końcu minie i komfort codzienny będzie o niebo lepszy :)
Mnie czeka teraz spotkanie z orzecznikiem ZUS - świadczenie rehabilitacyjne. Hmmm dobre sobie... :) ciekawe co mi zaproponują - rehabilitacji mi nie wolno, operacji nie trzeba, ból jak był tak jest, kręgosłup do naprawy, w głowie dziura, nadciśnienie. Czuje się jak starzec, a mam dopiero 30 na karku
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: