Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
08-11-2012, 22:32:56

cyt 2012-11-08 14:22:45 Spine bardzo dziękuję.Byłam u neurochirurga który operował mnie w 2011 i powiedział ze bark to nie od szyjki i żebym się nie spieszyła z operacją,jak najdłużej mam wytrzymać a jak nie dam rady to on coś wymyśli tak mi powiedział.
Ciekawe. A powiedział, od czego?
Bo ja wiem co masz robić? Napisałam Ci jak było ze mną. Zdiagnozuj jeszcze bark sam w sobie (USG, rezonans) i zobacz co wyjdzie. U mnie nic nie wyszło. I radzę ci wizytę u dobrego ortopedy specjalisty od barku. On ci powie czy to jakiś problem w tym stawie. Z całym szacunkiem ale neurochirurdzy na stawach się nie znają, podobnie jak ortopedzi na kręgosłupach.
Spinka
Forumowicz
09-11-2012, 07:42:04

witaj Spinka tak trochę żartem nie dawno było lato można było te barki odmrozić teraz czas jest na zimową krioterapię
ks Janusz
Początkująca
09-11-2012, 08:24:42

Witam, podaję link do ciekawego art. na temat chorób zawodowych. Ktoś wcześniej pytał o cieśnie nadgarstkowe w kontekście chorób zawodowych, więc może ten art. będzie przydatny, Pozdrawiam
http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,91789,12820881,Chory_przez_prace.html?utm_source=newsletter&utm_medium=AutopromoWew&utm_campaign=gp_newsletter
Taki, co lubi wcześnie wstawać - ranny ptaszek w głowę
Wtajemniczona
09-11-2012, 10:10:41

witam szyjeczki w pochmurny i deszczowy dzień
ewa niunga, to może i lepiej że nie co gorszego, i że narazie bez operacji, jesteś pod dobrą opieką a to już połowa sukcesu
szyjeczki bardziej doświadczone mam takie pytanko, chodzi mi o ubezpieczenie pzu i leczenie szpitalne
czy przysługuje zwrot za pobyt w szpitalu oraz czy jest jakies odszkodowanie za wszczepienie implantów albo jakieś inne zabiegi na naszym kręgosłupie...?
jeśli ktoś zna odpwiedż to prosze o podzielenie się wiedzą
dzieki
piotrze tylko współczuć, ale masz torbe przygotowaną więc trzeba być dobrej nadzieji ze lada chwila, lada momencki piątek z pankracym zacznie się kręcić
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
09-11-2012, 11:18:22

szyjeczki bardziej doświadczone mam takie pytanko, chodzi mi o ubezpieczenie pzu i leczenie szpitalne
czy przysługuje zwrot za pobyt w szpitalu oraz czy jest jakies odszkodowanie za wszczepienie implantów albo jakieś inne zabiegi na naszym kręgosłupie...?
jeśli ktoś zna odpwiedż to prosze o podzielenie się wiedzą
dzieki
STOKROTKO
To wszystko zależy jakie ubezpieczenie opłacasz i jakie występują tam opcje. Ja np. otrzymałam świadczenie za pobyt w szpitalu ( 55 zł za każdy dzień ). Minimalny okres pobytu w szpitalu musiał jednak wynosić 4 doby. Otrzymałam tez osobno świadczenie za operację. Była to już znacznie wyższa kwota. Ja opłacam ubezpieczenie grupowe w PZU ( taki mamy wariant w zakładzie pracy ). U mnie kwota odszkodowania za operację chirurgiczną jest uzależniona od rodzju wykonanego zabiegu. Mam nadzieję, że trochę pomogłam Życzę zdrówka i powodzenia
Agnieszka76
Wtajemniczona
09-11-2012, 11:53:37

dziękuję bardzo za odpowiedź,
ja mam ubezpieczenie grupowe P Plus
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
09-11-2012, 17:33:08

Witam.Ja już nie długo bo w poniedziałek mam być w szpitalu.Denerwuje,ale mam nadzieję,że wszystko będzie w porządku.Tylko mnie dobija to,że moja rodzina twierdzi,że oni by nigdy nie poszli na taką operacje i człowiek zastanawia się,czy dobrą podjął decyzje..
Forumowicz
09-11-2012, 18:09:32

Witam Wszystkich BOLesnych.Marti 76-u mnie co do operacji czy nie,córka mi odradzała, żona ktora byla świadkiem bólu wspiera mnie w tej decyzji,mama jest po operacji tez mnie wspiera,no i bratowa tez jest po operacji obie y tego samego lekarza tez mnie wspiera.Natomiast koledzy i znajomi sa przeciwni,ale szyja i ból jest moj no i moja decyzja- i tego sie trzymam.Czego i tobie życze.piotr.a i pogody ducha.
gość
09-11-2012, 18:12:22

marti a może warto zabrać męża/rodziny kawałek do neuro....
pozdrawiam będzie dobrze! Trzymajcie się
Forumowicz
10-11-2012, 07:17:44

marti_76 to nie rodzinę boli nie ona wie jak sie czujesz ile nie przesypiasz nocy , decyzja czy słuszna była czy nie możesz się dowiedzieć po paru miesiącach od operacji zawsze pozostaje to niewiadomą dla nas lecz skoro zaufałaś lekarzowi i masz przekonanie ze to pomoże Tobie to to jest istota teraz Twoim zadaniem jest nauczenie tej rodziny aby Cię wspierała i odciążała od wszelkiej pracy po operacji wiesz ze to istotne aby kolejny raz nie trafić na stół . Trzymam kciuki
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: