cyt 2012-11-07 15:26:02 W maju 2011r miałam operację kręgosłupa szyjnego,stabilizator ,wszystko było ok.Od kwietnia 2012r ból barku i blokada,nie mogę poruszać ręką -okazało się zespół bolesnego zamrożonego barku ale w między czasie kontrolne MR odcinka szyjnego-Dostrzega się okrężne uwypuklenia pierścieni włóknistych krążków międzykręgowych C4/C5 i C5/C6 z objawami szerokopodstawnych dokanałowych protruzji tych krążków powodujących na tych poziomach wtórne stenozy kanału kręgowego zmniejszając wymiary strzałkowe kanału do ok.9,5-10mm.Wykazane protruzje uciskają i modelują przednie powierzchnie worka oponowego.Czytam codziennie wpisy i chciałam się poradzić,ponieważ od wczoraj zaczęło boleć mnie kolano najbardziej przy chodzeniu i mam pytanko czy ktoś wie czy ma to związek z szyjka czy to nowa dolegliwość.Pozdrawiam
Na jakim poziomie miałaś operację, opis jest jak jest, serio, to prawie tragedia(wtórne stenozy na operowanych poziomach?). Mało wnosisz, do temat. Czy obecne zmiany dotyczą operowanych poziomów? Kanał wąski, norma to jest 14mm, (spoko ja mam 7-8 mm) operatorzy zaciskają ręce.
Sam ból kolana nie powinien bezpośrednio dotyczyć kręgosłupa szyjnego, moim skromnym zdanie. Mój ukochany kręgosłup poniewierał mną na każdym poziomie.
Masz jakieś dziwne mrowienia, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej, pośladków, okolicy stawu kolanowego, w łydce, okolicy stawu skokowego aż do palców i krawędzi stopy, to by sugerowało coś z lędźwiowym.
Sam ból kolana, proponuję wizytę u ortopedy. Może jakaś Szyjka po, coś potrafi doradzić innego, mądrzejszego. Ja dopiero przed jestem
================
Przed lustrem stoi dwóch łysych.
Który z nich jest bardziej łysy?
Ten, który ma większą głowę.
=================
Mówią, że Szkot jest skąpy, a przed chwilą widziałem sąsiada Szkota jak niósł do analizy dwa pełne wiadra moczu.
- A niech tam niech wiedzą, że mam gest.
Po kilku godzinach, ten sam Szkot niesie oba pełne wiadra z powrotem.
- Co się stało - pyta sąsiad:
- Znaleźli cukier!
===============
miłej nocki
a..a.aa.aaa.