Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
07-11-2012, 15:33:34

ulidka
ja czekałam w szpitalu (z resztą jak każdy na oddziale) na operację 11 dni,i denerwowałam się tym kiedy to bedzie,bo chciałam mieć już to za soba.Raz bylam przygotowywana i "spadłam" z planu.
ja miałam mieć zabieg następnego dnia po przyjęciu ale najpierw w nocy przyjęli jakiegoś pijaka z rozwaloną głową i wszyscy wylecieliśmy z kolejki bo kroili go kilka godzin a następnego dnia coś się zepsuło w mikroskopie i był też przestój. Na szczęście ordynator zgodził się dać mi przepustkę do domu wiec czekanie mnie nie męczyło. Miałam zabieg 8 dni później niż planowano.
jak szpital ma ostry dyżur na neurochirurgii to łatwo o wypadanie z kolejki.
Asia
gość
07-11-2012, 18:35:42

Moi drodzy troszkę cierpliwości, każdy doczeka swojej kolejności. Ja miałem termin 02-11-2010 i czekam dalej
http://www.youtube.com/watch?v=m-H7Sb5LPqI
miłego,irek
krak62
Początkująca
07-11-2012, 18:55:44

Kasia a Ty jestes PO ?
Ja ide na zabieg w Kaliszu -podobno lekarz - "zlota raczka "-ufam mu wiec nie szukalam nigdzie wiecej.
Zaleta jest tez to ,ze do szpitala mam ok 20 km .
Pozdrawiam wszystkie szyjki
ewa
Początkująca
07-11-2012, 19:31:59

Ewa,czy w Kaliszu będzie Cię operował dr.Skowroński? Mam skierowanie na 12 grudnia do Bydgoszczy ,na trzech poziomach stabilizacja cage. Nie będę udawała ,że się nie boję.. Janusz odezwę się na priv. bo pytań mam kilka. Pozdrawiam.
gość
07-11-2012, 22:35:17

cyt 2012-11-07 15:26:02 W maju 2011r miałam operację kręgosłupa szyjnego,stabilizator ,wszystko było ok.Od kwietnia 2012r ból barku i blokada,nie mogę poruszać ręką -okazało się zespół bolesnego zamrożonego barku ale w między czasie kontrolne MR odcinka szyjnego-Dostrzega się okrężne uwypuklenia pierścieni włóknistych krążków międzykręgowych C4/C5 i C5/C6 z objawami szerokopodstawnych dokanałowych protruzji tych krążków powodujących na tych poziomach wtórne stenozy kanału kręgowego zmniejszając wymiary strzałkowe kanału do ok.9,5-10mm.Wykazane protruzje uciskają i modelują przednie powierzchnie worka oponowego.Czytam codziennie wpisy i chciałam się poradzić,ponieważ od wczoraj zaczęło boleć mnie kolano najbardziej przy chodzeniu i mam pytanko czy ktoś wie czy ma to związek z szyjka czy to nowa dolegliwość.Pozdrawiam
Na jakim poziomie miałaś operację, opis jest jak jest, serio, to prawie tragedia(wtórne stenozy na operowanych poziomach?). Mało wnosisz, do temat. Czy obecne zmiany dotyczą operowanych poziomów? Kanał wąski, norma to jest 14mm, (spoko ja mam 7-8 mm) operatorzy zaciskają ręce.
Sam ból kolana nie powinien bezpośrednio dotyczyć kręgosłupa szyjnego, moim skromnym zdanie. Mój ukochany kręgosłup poniewierał mną na każdym poziomie.
Masz jakieś dziwne mrowienia, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej, pośladków, okolicy stawu kolanowego, w łydce, okolicy stawu skokowego aż do palców i krawędzi stopy, to by sugerowało coś z lędźwiowym.
Sam ból kolana, proponuję wizytę u ortopedy. Może jakaś Szyjka po, coś potrafi doradzić innego, mądrzejszego. Ja dopiero przed jestem
================
Przed lustrem stoi dwóch łysych.
Który z nich jest bardziej łysy?
Ten, który ma większą głowę.
=================
Mówią, że Szkot jest skąpy, a przed chwilą widziałem sąsiada Szkota jak niósł do analizy dwa pełne wiadra moczu.
- A niech tam niech wiedzą, że mam gest.
Po kilku godzinach, ten sam Szkot niesie oba pełne wiadra z powrotem.
- Co się stało - pyta sąsiad:
- Znaleźli cukier!
===============
miłej nocki
a..a.aa.aaa.
krak62
gość
07-11-2012, 23:23:19

Oki, tak sobie dalej piszę, na wytartej klawiaturze. Muszę bardzo się starać i skupić. Klawiatura u mnie wytrzymuje jakieś sześć miesięcy. Córka tak nią pomiata (sto słów na sekundę), że jest jaka jest.
Mam prośbę do wszystkich Szyjek, numero uno.
Jak przyjdzie nowa Szyjka i prosi o pomoc to napiszmy w pierwszej kolejności do niej, potrzebuje wsparcia bidula.
Tak bywało onegdaj.
irek
krak62
Forumowiczka
08-11-2012, 07:52:17

krak62
Masz jakieś dziwne mrowienia, bóle w okolicy lędźwiowo-krzyżowej, pośladków, okolicy stawu kolanowego, w łydce, okolicy stawu skokowego aż do palców i krawędzi stopy, to by sugerowało coś z lędźwiowym.
Irku dołączę do ciebie z informacja, która niestety zamiesza - ja miałam mrowienia stóp a czasem i łydki, czasem uczucie pieczenia w palcach stóp i myślałam że jak dotyczy to nogi to mam to od lędźwiowego, który czasami się odzywał (chociaż nie jakoś tragicznie).
Po operacji odcinka szyjnego wszystkie dolegliwości w nogach całkowicie przeszły. Nie od razu, po chyba 3-4 miesiącach już przestałam rejestrować cokolwiek w stopach i łydce. A nie miałam mielopatii według MR - tylko dotykanie przedniej powierzchni rdzenia (nie opon - już samego rdzenia).
Czasami ciężko jest więc zdiagnozować dlaczego odzywają się nerwy nóg, a jak jest równocześnie dyskopatia i szyjna i lędźwiowa to może być z tym problem.
no to namieszałam......
Asia
Początkująca
08-11-2012, 09:17:06

Witam wszystkich. Pewnie ,że potrzebuję wsparcia bo im bliżej 12 grudnia tym mi się bardziej włosy ze strachu jeżą...Mam dyskopatię kręgosłupa szyjnego i lędzwiowego.Ale zaczynam od szyji, bo mam krytyczną stenozę. Pozdrawiam.
Początkująca
08-11-2012, 10:01:31

Witajcie szyjki przed i po
Ja jestem w czwartym miesiącu po i dopiero odczuwam poprawę po zastrzykach. Całe 3 miesiące bolało i rwało prawie jak przed. Ale byłam niegrzeczna, zanim znalazłam to forum to już narozrabiałam, po szpitalu było z dnia na dzień lepiej więc zaczęłam gotować obiadki, leciutko sprzątać, pranie. Niby ostrożnie i leciutko ale zaczęło łupać i jak odkryłam to fantastyczne forum i zaczęłam być grzeczna to pokuta była i nadal trwa dość okrutna. Ale jestem dobrej myśli, teraz słucham doświadczonych i profesora. Bark boli przy podnoszeniu ręki i robi się biceps jak golonka ale i tak nie żałuję bo jest lepiej jak było , Szyjki przed nie bójcie się nic a nic, ja też czekałam 10 dni w szpitalu na operację a 4dni po do domu.
Wszystko będzie super jak będziecie słuchać rad Zosi i innych tu doświadczonych. Ubierać się powoli, poleżeć, pochodzić, posiedzieć, napisać na forum jak samopoczucie i do przodu
pozdrawiam EWA
Forumowicz
08-11-2012, 10:39:59

niematahari czekam na pytania w miarę mej wiedzy i doświadczenia odpowiem
Ewa dobrze że trafiłaś na to forum łatwiej bedzie znieść niedogodności dysko paty
Pozdrawiam
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: