Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
07-11-2020, 10:49:43

Kawo, niestety stałe. Przy takiej stabilizacji ruchome wogóle nie wchodzą w grę. Rozmawiałam o tym z doktorem przed zabiegiem. Tylko w niektórych przypadkach kwalifikują do ruchomych.
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
07-11-2020, 10:56:18

Rupafin, super ,że tak się czujesz Ja też przyjęłam sobie za cel, żeby normalnie żyć i jeszcze wrócić do pracy. U mnie jeszcze jedna operacja na ledzwiowy, a potem powrót do życia. Wiem, że jeszcze trochę muszę sie pomęczyć ale wierzę, że kiedyś to nastapi Kocham góry wiec cel jest konkretny, najpierw najbliższa Tarnica i zostały mi jeszcze Rysy. Wczesniej już nie zdąrzyłam
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
07-11-2020, 11:00:55

kawo 2020-11-07 11:28:39
Kurde... nie mam pojęcia jakie mam. Myślałem, że na sztywno. Myślisz, że to ruchome ?
Ok. Źle sformułowałam wypowiedź. Tak to jest jak piszesz a dziecko za uchem ciągle coś mówi widzę, że Rupafin ma ruchome Ma w podpisie napisane implanty ruchome. Wybaczcie moje nie jasne pisanie czasem ciężko się skupić z maluchem obok
Forumowiczka
07-11-2020, 12:43:01

Daagula, jak samopoczucie? Przygotowana już mentalnie do zabiegu? Myślę, że już Ci nic nie odwołają.
Kasiu, a Ty już w pełni spakowana na poniedziałek?
Wtajemniczona
07-11-2020, 13:00:28

Rupafin podniosłaś nas na duchu zaglądaj tu do nas czasem.
Powoli się pakuję, tzn odkładam obok walizki to, co trzeba zabrać i obserwuję ile tego jest hehe. Z tyłu głowy siedzi już mały strach ale wiem, że muszę to zrobić. Tym bardziej że szyja i głowa ciągnie od samego pakowania.
Daagula jak samopoczucie? Bo Dorka to już myślami zdobywa szczyty hihi tak trzymać
Forumowiczka
07-11-2020, 13:47:45

A co Grunt to pozytywne myślenie Narazie szyjka trzyma w ryzach, jak tylko czegoś za dużo od razu daje o sobie znać. A ja jej wtedy... zmiana pozycji Taką mam na nią metodę, jak tylko zaczyna podskakiwać Byle do przodu dziewczyny
Forumowiczka
07-11-2020, 14:44:34

U mnie bez zmian co dzień rano pół dłoni zdrętwiałe, poza tym są bóle karku i znów coś mnie blokuję tym razem po prawej stronie. Powoli się szykuje ale chyba jeszcze do mnie nie dociera. Na dniach z pewnością zacznie :D
Forumowicz
07-11-2020, 15:04:43

KasiaSwiebodzin 2020-11-07 14:00:28
Bo Dorka to już myślami zdobywa szczyty hihi tak trzymać
Tak. Tarnica, teraz Rysy się jej marzą. ! Ale żeby odwiedzić Plutka na Połoninie to już nie mogła. .... zapewne za nisko.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
07-11-2020, 16:37:27

Kawo, a wiesz nagrywają obecnie dokument o życiu Lutka. Ciekawe kiedy będzie gotowy i kiedy go wyemituja. Teraz na szlakach w Bieszczadach duże remonty, korzystają jak już jest mniej turystów
A co do mojego marzenia, postanowiłam je osiągnąć. Mam cel a to najlepsze lekarstwo na moją głowę. Teraz szaleję w kuchni, robię placuszka. Co te baby nie wymyślą jak im się nudzi
Wtajemniczona
08-11-2020, 00:25:26

Witajcie,
Tak mam ruchome. Miałam ucisk na rdzeń w dwóch miejscach: C5/6 i C6/7. Najpierw 3 miesiące rehabilitacji z powodu bólu, zbyt dużego napięcia mięśni i ograniczenia ruchomości szyi, potem prywatnie zrobiłam MR (skierowania nie lek rehabilitacji nie chciał dać bo nie widział wskazań) na wyniku ucisk w dwóch miejscach, konsultacje z 4 „sławami”. Wszyscy orzekli że operacja jak najszybciej. Po dwóch tygodniach miałam zabieg. Dr wybrałam takiego który często zakłada ruchome, żeby miał doświadczenie. Wyszłam w 3 dobie po zabiegu, bez kołnierza. Po miesiącu zaczęłam intensywną rehabilitację. 4 miesiące po zabiegu wróciłam do pracy. Po 6 miesiącach po zabiegu poleciałam ba delegację do USA i niestety 9 godzinny lot był wtedy koszmarem. Szyja spięła mi się do tego stopnia że zemdlałam w samolocie.
Generalnie w pierwszym roku po zabiegu było ciężko. Ciągle czułam dolegliwości. Spinała mi się szyja, bolała i drętwiała ręka itp. Jak pisałam z osteopatami się zaprzyjaźniłam i dali mi duuużooo wsparcia, za co jestem im wdzięczna. Potem pomału wszystko zaczęło wracać do normy i „ciało się przyzwyczaiło”.
Dlatego nawet jeżeli na początku po operacji będzie Wam cieżko, to wcale nie oznacza że tak już zostanie.
Forum też dało mi dużo siły. Jeżeli chcecie o coś pytać to śmiało.
Cieplutko pozdrawiam 🤗
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: