Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
02-11-2020, 13:36:02

Daagula, mogę Cie ,,pocieszyć,, jedynie tym, że skoro miałaś prawie rok temu rezonans, to raczej sie nie polepszyło, wiesz sama po swoich odczuciach. Jeszcze w lecie sama mówiłaś, że jest w miarę ok, a teraz widzę, że ból Ci nie odpuszcza. Trzeba być dobrej wiary i liczyć, że doktorek podejmie słuszną decyzję. Oczywiście, musisz mu powiedzieć, ze bóle sie bardzo nasiliły, bo to jest ważne też dla niego. Nie tylko obraz z rezonansu.
Więc powoli wyciągaj swoją walizeczke i wrzucaj najbardziej potrzebne rzeczy
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
02-11-2020, 13:43:35

Nataleo, współczuje Ci bardzo. Przekichane, być po operacji i nadal odczuwać te same bóle.. Brrr.. aż mi się myśleć o tym nie chce a co dopiero przezywać to nadal. U mnie przynajmniej wszystko tamto minęło, a to co jest to już pikuś. Nie narzekam, już sie przyzwyczailam Ale jak mam pisać szczerze, to na drugą operację na ledzwiowy mogę iść bez problemu, ale gdyby mnie czekała jeszcze jedna na szyjny... ufff. Nic przyjemnego.
Daagula nie chcę Cię straszyć, absolutnie. Piszę tylko z wlasnego doświadczenia. Dużo ciężej dochodzi sie do siebie po zabiegu na szyjnym. Ważne jest to żeby operacja przyniosła oczekiwaną ulgę. U mnie się udało, wiec jestem bardzo zadowolona
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
02-11-2020, 16:29:11

Tak, jutro mam wymaz. Pani mnie uprzedzała w piątek, że na wyniki się czeka teraz kilka dni. Doktor operuje od poniedziałku do środy więc w tym tygodniu bym nie zdążyła.
Nadal się źle czuję, Dagula też mi się jakby rozlewał ból na plecy no i tradycyjnie głowa boli. Dziś też lekkie zaburzenia równowagi. Szaleństwo.
Wtajemniczona
02-11-2020, 16:37:16

Nie napisałam, że doktor chciał już dzisiaj operować. Z jednej strony szkoda, bo już by było po ale jak mi powiedzieli, ze nawet 4-5 dni się czeka na wyniki, to wolałam poczekać.
Forumowiczka
02-11-2020, 19:01:19

Ja miałam termin na oddział w piątek, we wtorek byłam na wymazie. Zasada jest taka, jak sanepid do Ciebie nie zadzwoni, to idziesz na oddział. Ważne, że już ostatnia prosta przed Tobą.
Forumowiczka
02-11-2020, 19:48:41

Ja też w piątek wymaz w poniedziałek na oddział jeśli sanepid nie zadzwoni. Ale teraz to wszędzie inaczej. Jeszcze mnie doktor uprzedził żebym na 8 była i przyjdzie mi stać w kolejce na wymaz. Dorka a oni tam chyba mają zgłoszone że się wstawię?
Forumowiczka
02-11-2020, 20:13:56

Daagula stoisz sobie w kolejce, teraz jest taki namiot przed szpitalem, oczywiście zakaźnym. Wchodzisz za kolejnością, jedna pani pyta na jaki oddział idziesz i wpisuje do systemu, druga pobiera Ci wymaz z nosa a trzecia zajmuje się twoja próbka. Tak to wyglada. Ja też byłam na 8 rano, czekałam jakies 20 min. Nie wiem jak teraz, lepiej ciepło się ubierz jakby byla kolejka, bo bedziesz stać na zewnątrz.
Forumowicz
02-11-2020, 20:19:42

Napisałem się i ..... wszystko znikło.
Teraz krócej bo znowu zniknie.
Mam już za sobą 2 MR (szyja i lędźwie)..Wyniku lędźwi jeszcze nie znam ( szyja nie jest ciekawa).
Lędzwie mi dokuczają w sposób, ciągły, tępy dyskomfort. To taki ból a nie ból. Taki mini ból.
Natomiast szyja to za bardzo mi się nie podoba. Za wysoko, za nisko, za bardzo w bok - dyskomfort gwarantowany z 20 minut. Zawroty głowy ale boli tylko napięta szyja. Ot, takie "cuś".
Chyba 10 listopad ma wizytę u ortopedy, moim zadaniem to lepszy fachman od neurologa. Ten przynajmniej potrafi odczytać płytkę CD.
Przedtem na operację miałem skierowanie też od ortopedy. Neurolog tabletkami chciał mi zoperować kręgosłup.
To wszystko pikuś.... u mnie, na samą myśl wizyty u lekarza już się denerwuję. Nie potrafię wyraźnie opisywać swojej dolegliwości. Z reguły powiem co i jak ale bez większego narzekania. Myślę, że jak będę "olaboga jak mnie boli" to lekarz pomyśli, że udaję, że taka za przeproszeniem "miękka baba".
Jednak nic nie powiedzieć - to po co zawracam komuś głowę. Nie narzeka = zdrowy.
Pójdę na spacer, taki żwawszym krokiem, wokół osiedla , trwa to około 1 godz. Po powrocie jestem słaby, krzyże bolą, nogi ścierpnięte, w uszach szum, szyja napięta i sztywna. Potrzeba mi około pół godz. aby to wszystko jako-tako minęło.
Zdrowy człek tego nie nie ma. Widocznie cuś mi dolega.
Opisałem stan faktyczny .............. uważać na siebie nie będę. Za bardzo nie potrafię.
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
Forumowiczka
02-11-2020, 20:20:28

Dorka ja tam pod szpitalem będę pierwszy raz podejrzewam, że trochę się pogubie. Jak widziałam to to jest wielki szpital...Ale jakoś sie odnajdę dzięki za informację
Forumowiczka
02-11-2020, 20:28:02

No Kawo nie brzmi to dobrze, te Twoje dolegliwości. A do swojego operatora nie idziesz? Z tym lekarzem i opisywaniem dolegliwości mam podobnie, co nieco powiem ale jakoś nie podkreślam wielkości bólu. A później kiedy wyjde zastanawiam się czemu nie powiedziałam jak to boli itp. W trakcie rozmowy z lekarzem ciężko mi wszystko dokładnie wyjaśnić. To akurat błąd bo lekarz ma wtedy inne spojrzenie na wszystko.
Pozostaje Ci czekać na wizytę i chociaż uważaj na siebie w miarę swoich możliwości

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: