Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-09-2008, 11:02:00

Irenko.Ja oprocz tramalu dostalam ostatnio od mego neurologa lek robiony.Prawdziwa mieszanka wybuchowa.Sa tam i sterydy i leki lekko uspokojajace .Duzo skladnikow w tym leku,alemusze do tego brac oslonowe na zoladek.A przez to czekanie na operacje i tak sie denerwuje.Dostalam zaproszenie na wesele,wiec podejrzewam,ze majac pecha zadzwonia w tym czasie z akademi.Pozdrawiam wszystkich obolalych i znerwicowanych.Dorota
gość
25-09-2008, 12:11:00

Widzę Dorotko,że tylko my zostałyśmy obolałe-co czekamy na operację.Może jakbyś pobawiła się troszkę na tym weselu to byś zapomniała na chwilę o bółu-życzę Ci tego.
Zosiu witaj
Początkujący
25-09-2008, 12:45:00

Witam. Już jestem. Chyba szybko. Operację miałem w poniedziałek, jestem w domu. Wszystko super, usunięty trzon z przyległymi dyskami.
stabilizacja płytą C5 C7+ P 15. Pozdrawiam Paweł Napiszę więcej.
Paweł
Początkująca
25-09-2008, 13:16:00

Paweł super że masz to już za sobą i skończyła się nerwówka. Jestem bardzo zaskoczona że tak szybko. Ja przed 1 operacją leżałam w szpitalu 22 dni. Przy drugiej operacji leżałam na oddziale 26 dni. We Wrocławiu trzymają długo do operacji a po operacji wyrzucają do domu na 3 dobę. Jak będziesz mógł to napisz więcej szczegółów. Cieplutko pozdrawiam
ewcia65
gość
25-09-2008, 15:23:00

Ciesze sie że jest wszystko ok. Czekamy na wiesci.
creepek
gość
25-09-2008, 15:30:00

Gratulacje Pawel.Uwazaj na siebie.Ale Ci zazdroszcze,ze jestes juz po...Dorota
gość
25-09-2008, 17:04:00

Witam a ja opiszę Wam jak w Gdańsku jest.Otóż zgłosiłam się do szpitala w niedzielę ,operację miałam w poniedziałek .Po zabiegu prosto na salę zwykłą nie na OIOM nie na pooperacyjną tam gdzie leżałam wcześniej.Co jakiś czas przychodziła p.pielęgniarka zmierzyć ciśnienie.Na palcu pulsoksymetr,kroplówki leciały a ciśnienie 80/50 wieczorem pozwolono mi wstać do toalety.Następnego dnia o 8 wizyta lekarska a po wizycie przyszła pani i "proszę wstać idziemy na RTG ".Okazało się ,że to w drugim budynku(luty)a ja w szlafroczku bez skarpetek.Około 11 godziny przyszedł rehabilitant i tylko dawał wskazówki dla pani która miała operowany odcinek lędżwiowy.Już po RTG chciano mnie wypisać (wtorek) ale uprosiłam na środę bo mieszkam daleko 300 km.I teraz jak czytam te wpisy to dreszcz mnie przechodzi jaka opieka jest gdzie indziej a jaka tam.
Zosiu miło czytać,że dobrze się czujesz .
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.Grażyna.
Początkujący
25-09-2008, 17:10:00

No więc tak, po pierwsze źle mi się pisze bo na domowym komputerze.
Służbowy będę miał dopiero w przyszłym tygodniu (szkolenie).
Boli mnie gardło, bo miałem sondę plus przemieszczony przewód pokarmowy dla lepszego dojścia. Dwa miesiące w kołnierzu żeby się zrosło. potem rehabilitacja jak długo zobaczymy. Jestem jeszcze trochę osłabiony. Nie mogę sobie miejsca znaleźć, głodny jestem a przez to gardło nic konkretnego nie mogę zjeść, zle mi się pisze. Pytajcie co was interesuje, a na wszystko odpiszę. Creepek kiedy będziesz w Warszawie.
Pozdrawiam. Paweł
Paweł
gość
25-09-2008, 17:33:00

Paweł, gratuluję . Jaki skład dokonał " rżnięcia"?
Pozdrawiam.
Ola.
gość
25-09-2008, 19:21:00

PAWEŁ mam nadzieję ,że Twój optymizm da napęd dla oczekujacych na termin operacji . Zleci Ci te dwa miesiące w homątku nim się spostrzeżesz . Po tak długim okresie noszenia kołnierza przy próbie zdjęcia po dwóch miesiącach możesz mieć uczucie wiotkiej szyi. Zapewne podczas kontroli dostaniesz wytyczne ale na wszelki ... podam Ci na przyszłośc radę z doświadczenia -pozbywaj się kołnierza stopniowo wydłużając czas początkowo w okresie spoczynku potem w aktywności żeby się oswoić . Zapytaj również o proste ćwiczenia izometryczne podczas odzwyczajania się od kołnierza czy nie byłyby wskazane .
Fajnie ,że masz już to za sobą .
EWA -wiem jaki jest obecie okres oczekiwania w Busku i obawiam się ,że jak wyslę kolejne skierowanie w grudniu to juz dobije do 2 lat .Odezwę się na priv.
GRAŻYNKO -z moim samopoczuciem wcale nie jest tak różowo. Sporą częśc turnusu spędziłam na wsparciu zastrzykami p. bólowymi .Niemniej słodkie nicnieróbstwo plus sporo trafnie dobranych zabiegów przyniosło doraźną ulgę . Główny nacisk był położony na rehabilitację czynnościową.Po jednym dniu w pracy już spadłam z obłoków.
Wracając do Twojego wcześniejszego pytania-specjalista (neurlog, ortopeda,neurochirurg) może Ci wypisać skierowanie do wybranego przez Ciebie szpitala uzdrowiskowego,które wysyłasz osobiściewraz załączoną istotną dokumentacją np.wypis ze szpitala ,pooperacyjny wynik MRI (na druku -skierowanie do szpitala innym niż skierowanie przez NFZ). Gdzieś na początku wątku podawałam namiary na kilka takich sprawdzonych palcówek . Jeśli jesteś tym zainteresowana i potrzebujesz więcej informacji napisz na priv na
zocha_59@o2.pl
Pozdrawiam Zosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
Reklama: