Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-09-2008, 19:27:00

Cieszę się Paweł ,że jest ok.Powiedz,ból czujesz?mniejszy-większy?
Widzisz,pisałam ze będziesz napewno w kołnieżu-mi też zapowiedział ale 3 miesiące.
Pisaliście coś o kołnieżach że owijać bandażem?ja mam napisany-tzn.nazwę jaki mam kupić.
Właśnie łyknęłam sobie Tramalek 200 i mam nadzieję,że boł zaraz się zmniejszy-pozdrawiam Irena
gość
25-09-2008, 23:03:00

Emilio, byłem u jednego w Legnicy, we Wrocławiu u Paradowskiego (ten bez pojęcia) oraz kilkanaście dni temu u Tomasiewicza, i na koniec w Opolu (tam zalecono boczne czynnościowe RTG).

Sławek
gość
26-09-2008, 05:31:00

Grazynko.Ty mnie nie strasz,ja bede cieta w Gdansku w Akademi.Chociaz ostatnio gdy czekalam w kolejce do neurologa rozmawialam z panem,ktory byl po operacji w gdansku.Mowil,ze po szyi trzymaja tydzien,a po ledzwiowym puszczaja juz nastepnego dnia.Zobaczymy,gdy w koncu sie doczekam...Pozdrawiam Dorota
gość
26-09-2008, 06:18:00

Szwagier niedawno w Gdańsku był cięty.Wymienili mi 1 krąg i po 3 dniach do domu,niestety wrócił raz jeszcze i zrobili mu 2 i tak samo po 3 dniach do domu-czuje się lepiej.Fakt on te dolne kręgi miał robione.
pozdrawiam -Irena
Paweł jak się dziś czujesz?jak sen w kołnierzu?
gość
26-09-2008, 07:56:00

Z tym Gdanskiem jest dziwnie,bo jedni chwala,a inni wrecz odradzaja.Ale to chyba dotyczy opieki,bo profesor S.jest wspanialym profesjonalista(opinie innych).No i tam po operacji bez kolnierza. Pozdrawiam Dorota
Początkujący
26-09-2008, 08:21:00

Cześć. Postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania. Nic mnie nie boli, ale też nie miałem bóli przed operacją. Tylko drętwienie, zanik mięśni i niedowład lewej ręki. Po operacji drętwienie ustało, mam delikatnie zdrętwiałe dwa palce, niedowład też jest dużo mniejszy. To dopiero będzie można zrehabilitować po tych dwóch miesiącach. Teraz mam mieć jak najmniejsze napięcie mięśni, aby się dobrze zrosło. Wszystko ma wrócić do normy w dość krótkim czasie jak zacznę tą rękę wzmacniać. Kółeczko gumowe uciskane dłonią i hantelek. Ja śpię i tak do dupy więc czy w kołnierzu czy bez to słabo. Czuję się dobrze tylko brak mi komfortu który odbiera kołnierz. Kołnierz na zamówienie w Konstancinie w 15 min przed operacją (mało się na nią nie spóźniłem) 10.-pln dopłaty . Bez ubezpieczenia 85.- pln. Uwaga 1 sztuka na trzy lata.
Oczywiście czasami go zdejmuję, na razie na leżąco. Za jakiś czas na stojąco. Operował P Baranowski, a lekarz prowadzący B Bartoszcze.
Oddział cudo jak na amerykańskich filmach, tylko pielęgniarki dużo ładniejsze. obsługa jak ta lala. Nad każdym łóżkiem lampka do czytania, dwa gniazdka, podłączenie telefoniczne i internetowe i oczywiście dzwonek na pielęgniarkę. Mój pokój miał balkon z widokiem na las. Oczywiście kosmiczne łóżka (dar TVN) i stoliki przy łóżkach. Podłogę liżą co parę minut. Pozdrawiam Paweł.
Paweł
Początkujący
26-09-2008, 08:23:00

Cześć. Postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania. Nic mnie nie boli, ale też nie miałem bóli przed operacją. Tylko drętwienie, zanik mięśni i niedowład lewej ręki. Po operacji drętwienie ustało, mam delikatnie zdrętwiałe dwa palce, niedowład też jest dużo mniejszy. To dopiero będzie można zrehabilitować po tych dwóch miesiącach. Teraz mam mieć jak najmniejsze napięcie mięśni, aby się dobrze zrosło. Wszystko ma wrócić do normy w dość krótkim czasie jak zacznę tą rękę wzmacniać. Kółeczko gumowe uciskane dłonią i hantelek. Ja śpię i tak do dupy więc czy w kołnierzu czy bez to słabo. Czuję się dobrze tylko brak mi komfortu który odbiera kołnierz. Kołnierz na zamówienie w Konstancinie w 15 min przed operacją (mało się na nią nie spóźniłem) 10.-pln dopłaty . Bez ubezpieczenia 85.- pln. Uwaga 1 sztuka na trzy lata.
Oczywiście czasami go zdejmuję, na razie na leżąco. Za jakiś czas na stojąco. Operował P Baranowski, a lekarz prowadzący B Bartoszcze.
Oddział cudo jak na amerykańskich filmach, tylko pielęgniarki dużo ładniejsze. obsługa jak ta lala. Nad każdym łóżkiem lampka do czytania, dwa gniazdka, podłączenie telefoniczne i internetowe i oczywiście dzwonek na pielęgniarkę. Mój pokój miał balkon z widokiem na las. Oczywiście kosmiczne łóżka (dar TVN) i stoliki przy łóżkach. Podłogę liżą co parę minut. Pozdrawiam Paweł.
Paweł
gość
26-09-2008, 08:46:00

Rozhuczało sie na forum po Twojej operacji.
Ja na razie zdecydowałam nie jechać na wizytę u neurologa do Polski gdyż bóli jakby nie ma no i żadnego drętwienia. Czasem tylko coś kujnie mnie w ramieniu ale to już cien tego bólu co byl. Cwicze dalej metodą McKenziego tylko martwie sie, że gdyby trzeba było do neurochirurga jechać bo bedzie coś gorzej to już rezonans moze być nieaktualny bo z lipca. Jak jeszcze poczekam to wogóle bedzie nieaktualny. Co myślicie?
creepek
gość
26-09-2008, 10:36:00

Creepek,ja uwazam,ze powinnas jechac na te wizyte.Te nasze bole potrafia uciszyc sie na krotki czas,a pozniej wracaja ze zdwojona sila.Wiem to z wlasnego doswiadczenia.Gdybym posluchala sie w zezzlym roku lekarza to juz dawno bylabym po operacji.Pozdrawiam Dorota
Początkująca
26-09-2008, 11:53:00

Witam wszystkich.Mam pytanie do ciebie Freyd.Pisałeś o zaniku mięśni w ręce.Jak długi czas obserwowałeś ten zanik,miałeś przy tym jakieś odczucia,bóle związane z tym zanikiem? Jakich mięśni dotyczy zanik? Pytam bo sama mam problem z dyskopatią wielopoziomową szyjną i niepokoją mnie pewne objawy.Pozdrawiam.
mycha

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: