Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
07-06-2008, 09:04:00

Witajcie, witajcie
Busko spełnia wszystkie oczekiwania najbardziej wybrednych kuracjuszy. Standard opieki i socjalu bardzo dobry.
Tu naprawdę zależy personelowi na zdrowiu kuracjuszy.
Liczyłam na cud i staje się cud. Powolutku ustępują uciążliwe objawy .Wiem ,że to tylko czasowe ale fajnie jest się wyspać bez drętwiejących rąk i pozbyć się chociaż na trochę *** bólu.
Jutro wycieczka, test na kilkugodzinną podróż bez polegiwania .

Mam nadzieję ,że po powrocie będzie już czekało nowe , bardziej przyjazne miejsce pracy.

MONIKA
Super, niepotrzebne nerwy.

EMILKO
Podawałam Ci tryb skierowania na wszystkie formy rehabilitacji .
Poza innymi drogami szukania pomocy w Twojej sytuacji wyślij skierowania.
Tu naprawdę pomagają.

Pozdrawiam Was serdecznie życząc każdemu tak udanego i skutecznego pobytu rehabilitacyjnego.
Zosia

gość
07-06-2008, 12:29:00

Super Zosiu, że Busko tak wygląda jak o nim słychać - niech Cię postawią na nogi i wracaj do nas

Pozdrawiam
inka
gość
11-06-2008, 10:13:00

Witam wszystkich mam zapytanie kiedy można składać papiery na stopień niepełnosprawności ?kto je wypełnia i czy po stabilizacji jednego poziomu można to otrzymać.Miałam stabilizację C5/C6 ale jeszcze poziom niżej będzie do robienia i poziom wyżej.Czy mam jakieś szanse na otrzymanie tego .Pozdrawiam serdecznie Grażyna.
gość
11-06-2008, 13:40:00

Witajcie
Z Miejskiego(powiatowego) Ośrodka ds. Orzeknia o Niepełnosprawności trzeba pobrać druk wniosku i zaświadczenia lekarskiego.
Lekarz prowadzący (neurlog, ortopeda, neurochirurg) wypełnia zaświadczenie lekarkie uwzględniajac wszystkiw poważne przelekłe choroby.
We wniosku trzeba zaznaczyć wszystkie pola którymi jesteś zainteresowana -cel któremu ma służyć orzecznie bo tylko te są potem wpisane w wydane orzeczenie.
Grażynko ,możesz sklądać wniosek i raczej nie wątpliwości że otrzymasz orzeczenie pozytwne. Jesli nie będzie Cię satysfakcjonował stopień można składac odwołanie.
Do wniosku dołącz kserokopię dokumentaji medycznej.

Z uzdrowiskowymi pozdrowianiami Zosia
gość
11-06-2008, 18:00:00

To raczej nie warto zawracać sobie głowy.Jeśli zawsze jest na nie to po co zawracać sobie głowy.Pozdrawiam Grażyna.
gość
11-06-2008, 21:29:00

Do cholery dlaczego wszycy jestescie tak negatywnie nastawieni do życia? I dlaczego straszycie tych którzy mają prolbemy. Nie taki diabeł straszny ludzie opamietajcie się. Prawde mówiąc jak ktos po raz pierwszy tutaj zajzy to sie moze przerazić i wpaść w depresje to co piszecie. Owszem jest to cenne te uwagi ale nie przesadzajmy.
Zyćze wzystkim zdrowia i wiecej optymizmu.
gość
11-06-2008, 21:58:00

Witajcie. Mam pytanie czy ktos z Was probowal sobie pomoc poprzez terapie manualną bądź plastry tzw. kinezotaipng? Mam dyskopatie c3/c4 po urazie (szarpnięcie za głowe) dolegliwosci ktorych wczesniej nie mialem sie nasiliły do tego stopnia że boli mnie bark, ręka, czasami dretwiejei jest jakby słaba. Po zastosowaniu plastrów ok 2 miesiace moj stan sie polepszył i było prawie idelanie dolegliwosci ustały. Jednak kolejy uraz spowodowal ze znowu je mam ale plastry naprawde pomagają. Zmniejszają dolegliwosci bólowe i usprawniają pracę mięśni. Może ktoś z Was poszedł tą drogą? Macie jakies doswiadczenia?Opinie?
Pozdrawiam serdecznie
gość
12-06-2008, 07:55:00

Podaj proszę jeszcze raz pełniejszą nazwę tych plastrów
gość
12-06-2008, 12:53:00

GRAŻYNKO
Zaszło nieporozumienie. Miało być RACZEJ NIE MA WĄTPLIWOŚCI
ŻE OTRZYMASZ ORZECZENIE.
Uciekło MA .
Nie rezygnuj ze składania wniosku. Gdybyć dostała stopień lekki , który daje mniej uprawnień to warto odwołać się od decyzji .

Do GOŚCIA sugerującego optymizm.
W tym wątku spotkała sie grupa osób w stanie nie do końca satysfakcjonującej poprawy pooperacyjnej ale mimo to nie tracimy optymizmu ,żyjemy normalnie .Wypowiedzi nie zawsze radosne bo i nasze samopoczucie bywa kiepskie. Wysnułaś (łeś) pochopne wnioski .
Pozdrawiam Zosia
gość
12-06-2008, 17:50:00

W odpowiedzi do osoby bardzo optymistycznej :ja akurat jestem jej przykładem .Miesiąc po zabiegu a nawet dwa tygodnie czułam się wyśmienicie ,jak czytałam te wątki myślałam co lekarze zrobili tym ludziom,że czują się żle,wszystko ich boli czyli ja miałam jakieś ogromne szczęście ale do czasu.Kazano mi robić wszystko jak przed zabiegiem i wyszło to robienie.Niesamowity ból karku,łopatki,barku znów leki .Ale jak zastosowałam się do wskazówek ludzi ,którzy to przeszli jestem zadowolona nie cierpię i wiem po co była operacja dyskopatii C5/C6.Trzeba to przejść to dopiero nabiera się dystansu do tej choroby.Ale będzie jeszcze lepiej w zanadrzu rehabilitacja od 1 Lipca w Augustowie.Pozdrawiam serdecznie Grażyna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama: