Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
04-01-2012, 19:59:25

posłałam ją do mojego neurochirurga. tez mi przyszło do głowy, że skoro tego czegoś nie widać w MRI to może siedzieć gdzieś w samym nerwie. W szpitalu była dziewczyna z nerwiakiem na rdzeniu. Wycięli, na szczęście z powodzeniem. Może żeby zobaczyć co jeszcze gdzieś może siedzieć, potrzebny będzie kontrast. ale na pewno mój lekarz będzie wiedział. Wizytę ma pod koniec stycznia.
Forumowiczka
04-01-2012, 20:03:20

raf Moja diagnoza zależeć będzie od tego czy koleżanka uważa że, ja i moi koledzy to nygusy (leniwcus pospolitus) czy może ma ciut cieplejsze zdanie o NAS.
eee tam, leniwce...
przecież my się tylko z Wami droczymy :). gry wstępnej nie znasz?
gość
04-01-2012, 20:07:29

Podobno rwie od barku do łokcia, czasem do reki, a drętwieje aż do palców. Asia
Takie objawy daje również zespół bolesnego barku, a drętwienie palców może być niedokrwienne lub zespół cieśni nadgarstka- badanie na przewodnictwo nerwów może wykonać. Bóle między łopatkami - też bywa promieniowanie od zesp. bolesnego barku.
Halinko- ZUS nie wypłaca takich pieniążków za szpital ani za temu podobne sprawy, tylko firmy ubezpieczeniowe np. PZU- jeżeli będąc na emeryturze czy rencie opłacasz indywidualnie składki m-czne.
Te potrącenia z zakł. pracy na ZUS są na tzw. "bezpłatne" lecznictwo w naszym kraju- nie płacisz wówczas za pobyt w szpitalu, sanatorium, przychodni itp. Zwolenia lek. również płaci ZUS, a nie zakł. pracy.
Masz również z tych składek emeryturę, rentę, zasiłki rehabilit.
Ja to tak rozumiem, nie wiem czy dobrze myślę...
anTosia
gość
04-01-2012, 20:18:27

Tak Antosiu....Masz rację....
Pogubiłam sie w tym wszystkim...
Teraz mam emeryturę z Zus-u...Fakt....
Ale TERAZ też płacę składaki na PZU...MIESIĘCZNIE...po 5 dyc h!!!!.....I figa z makiem...Na nic nie mogę liczyć....chyba,że jakiś wypadek albo śmierć..:)))
No to wtedy ..wiadomo....
Ale miesięcznie na PZU....5 dych to dużo- chyba, no nie?....
Pracując też miałam ubezpiecznie przez zakład pracy w PZU....!!! Też zabierali mi chyba 6o zl...
Halina z mielopatią....
A teraz aby egzystować....to MUSZĘ korzystać w zasadzie ze wszystkiego płacąc....
no oprócz tego nie płąciłam..za szpital rehabilitacyjny..jak przyszło porażenie 4-kończynowe..3- miesiące temu....:(
A za osteopatę,który nawiasem mówiąc bardzo mi pomaga...to trzeba już płacić 8o złociszy za pół godziny...Fajnie,no nie....
Przepraszam.....dzisiaj chyba ta pogoda i mnie "bierze"....
Raf.... no to jak ??? Jesteś Nygusem czy nie :))) ?
Określ się....:))))))))
gość
04-01-2012, 20:36:27

raf LENIWE są także:
np. pierogi z serem ....
Raf.... no to jak ??? Jesteś Nygusem czy nie )) ?
Określ się.... )))))))
...ale Cię te baby osaczyły, co????
Gdzie te chłopy..gdzie te orły, sokoły, bażanty...?
anTosia
Forumowicz
04-01-2012, 20:41:35

buraczek
skoro tego czegoś nie widać w MRI
o to to to właśnie ja miałem 2 MRI szyjnego i opisy były dość różne tzn jeden jakby skoncentrował się na przepuklinie a reszta ok a drugi opis zawierał wszystko co było widać. Najlepiej jak obrazy MRI zobaczy specjalista nie sugerując się opisami.
buraczek
gry wstępnej nie znasz?
nie znam , a nie wiesz że prawdziwego faceta poznaje się po tym jak the end, yes yes yes

Raf.... no to jak ??? Jesteś Nygusem czy nie smile )) ?
Określ się.... smile )))))))
jestem nygusem pospolitusem o 6,30 rano chodzącym po pieczywo,myjącym i tankującym auto małżonce,zaprowadzając i odbierając dzieciarnie z przedszkola, pracujacy,odkurzający , myjący podłogi.
Nie przypalam wody w czajniku elektrycznym i pizze też umię zrobić.
P.S.
jajko na twardo to jeszcze za wysoki poziom wtajemniczenia , może po 40-stce
Forumowicz
04-01-2012, 20:45:44

hindus_ka 2012-01-04 21:36:27
...ale Cię te baby osaczyły, co????
Gdzie te chłopy..gdzie te orły, sokoły, bażanty...?
no właśnie ku_rwagon pochowały się gdzieś a później będzie "my wszyscy chłopy dzielnie walczyliśmy o równouprawnienie" i odparliśmy atak armi BAB na bateriach duracel, które są całe ach i och i w ogóle naj
Forumowiczka
04-01-2012, 20:46:20

baby go osaczyły bo on się tak rozkosznie złości :)
.................... aż szkoda tego nie wykorzystać, od razu forum się ożywia..
a bardziej statecznych panów coś nie umiemy sprowokować
Forumowicz
04-01-2012, 20:51:40

buraczek 2012-01-04 21:46:20 b
chyba bardziej statycznych
gość
04-01-2012, 20:58:05

buraczek 2012-01-04 21:46
bo plebania już dawno zamknięta i z kurami chodzą spać,
za to rano, ciut świt są na nóżkach...
ciekawe czy sam wstaje czy go kościelny budzi?...
dobrej nocki, zmykam bo mi się dostanie
anTosia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: