Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
06-02-2016, 20:41:29

Hejka .... mnie pulsuje w lewym uchu od pół roku . Zaliczyłam dobrego laryngologa , miałam badanie słuchu , rezonans głowy , usunęłam zęba i .... nic . Laryngolog mówi , że to na tle nerwowym .
gość
08-02-2016, 08:51:45

Pulsuje mi w uchu juz 3 miesiące.. prawdopodobnie od oczu. Mam obrzęk tarczy nerwów wzrokowych w obu oczach. Rezonans nic nie powiedział.. więcej badan miec nie mogę.. leczenia brAk.. bo jestem w ciąży.. i jak tu sie cieszyc tym stanem? Kiedy non stop głowa boli.. kregodup boli od ciąży.. a w uchu szumi non stop bez przerwy..
gość
08-02-2016, 08:56:17

Spac nie idzie.. jak nie przez kręgosłup to przez ten okropny pulsujacy szum w uchu.. to wszytko doprowadza mnie do szału.. jestem w 6 miesiacu ciąży a nawet nic nie przytylam. A nawet schudłam na początku 9kg..
gość
25-02-2016, 09:03:19

Cześć.. Mi pulsuje w uchu od ponad roku, zaczęło sie po porodzie silami natury dużego dziecka.. (Prawie 5 kg)... W ciszy słyszę ten puls tylko..
Nie wiem co mi jest.. Laryngolog stwierdził, że wszystko ok, że możliwe, że coś przy porodzie się nadwyrężyło.. Albo od ciśnienia, albo kręgosłupa, albo stawu szczękowego.. I tak sobie można gdybać, a ten pulsujacy szum mnie dobija :(
gość
25-02-2016, 10:36:52

a co zmieni wiedza, jak i tak będziesz się przeciążać
gość
06-03-2016, 06:30:18

Dziś u mnie pulsowanie nastąpiło po wypiciu kawy. Może warto dodać, że ją szybko wypiłam. Ogółem zawsze pulsowanie u mnie występuje w prawym uchu. Zazwyczaj po biegu, kiedy mam nieosłoniętą głowę, jest wiatr, jest chłodno. Biegając na bieżnie wszystko jest ok. Czasami czuję jakby mi również mózg odbijał się o czaszkę, ale to przy bólach głowy (raz na rok)... . Jak byłam mała miałam zapalenie ucha. Te objawy występują u mnie od 3 lat chyba, ale rzadko, dlatego nigdy nie poszłam z tym do lekarza. Ostatnio się nasiliły. Dodam, że właśnie teraz zaczął mnie boleć brzuch po jedzeniu niektórych rzeczy (jestem na diecie - jem zdrowo.. 5/6 razy dziennie małe porcje). Jak przechylę głowę w prawo (teraz akurat) na nowo zaczyna pulsować, jak przywrócę ją do pionu - wszystko ok.
Dodam jeszcze, że mam problemy z ukrwieniem: kiedy jest zimno krew odpływa mi z dłoni do ich połowy pozostawiając je białożólte (odkąd 2 lata temu szybko schudłam 5kg - schudłam odstawiając niezdrowe rzeczy - jadłam po prostu bardzo zdrowo.. zawsze duże śniadanie: owsiankę z owocami, orzechami .... nie miałam stresu, ponieważ wejście do liceum zapewnione było wygranym konkursem... jednak wtedy przybyło mi zwyczajnie nauki... dłużej zaczęłam siedzieć przy biurku)
mam 17 lat i boję się, żeby to nie było nic poważnego. Pójdę w przyszłym tygodniu do lekarza... nie warto bagatelizować takich rzeczy. Polecacie kogoś w Warszawie?
gość
03-05-2016, 06:02:59

I co, czy ktoś już wie co ten puls w uchu oznacza?
gość
29-05-2016, 09:11:08

Mam 26 lat. Zaczęło się 8 lat temu, od szumów w uszach. Od 2 lat słyszę bicie serca. Od kilku miesięcy słyszę jak krew mi krąży w szyję. Tydzień temu zapowierzyło mi się ucho. Ucho udało mi się odetkać środkami aptecznymi, ale cały czas słyszę pulsowanie. Tak jakby gdzieś daleko grała muzyka, ale nie slyszałabym dźwięków tylko takie "łup, łup". Głowa mnie od tego boli i mam problem z zaśnięciem. Kręcenie głową w prawo i w lewo nie pomaga. Wizytę u laryngologa mam w piątek, ale tracę nadzieję na diagnozę po waszych wpisach.
gość
30-05-2016, 08:52:04

laryngolog nie musi znaleźć przyczyny, bo to nie jego działka, na pocztę prześlę informacje
Forumowiczka
31-05-2016, 09:02:26

Tak na prawdę pulsowanie w uszach u każdego można znaczyć co innego- u jednego będzie to problem laryngologiczny, u innego moze to być wynik stresu. Ciężko jest cokolwiek powiedzieć.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: