Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-02-2015, 00:34:40

52 lata. Stukanie w lewym uchu z prędkością karabinu maszynowego. Tylko i wyłącznie po spożyciu spirytusu "niewiadomego pochodzenia" o czystości Czda...oczywiście w formie drinka w proporcjach minimum fifty/fifty. I tak co wieczór od kilku dni kiedy następuje aplikacja w/w trunku. Po jakimś czasie mija. Czyli konkretnie jak się wyśpię i do następnej wieczornej"aplikacji" jest spokój. Nie marnowałem pieniędzy podatników na moje wykształcenie medyczne i nie będę marnował na płacenie obecnie wykształconym abnegatom medycznym. Do rana mi przejdzie i czuję że to ma jakiś związek z ciśnieniem. Ale to nie powód żeby sobie rozwalić wątrobę, nerki,trzustkę i żołądek pigułkami na obniżenie ciśnienia które zapewne zaordynuje 9 na 10 lekarzy których bym z tym problemem odwiedził. Już nawet pomijam koszty rezonansów i innych współczesnych tańców przy ognisku które finalnie do niczego nie prowadzą. Oczywiście poza zmianą proporcji portfela w relacji pacjent-lekarz.
gość
25-03-2015, 08:14:44

Witam
ja natomiast odczuwam pulsowanie (takie stukanie w lewym uchu) podczas np. obcinania włosów maszynką do strzyżenia włosów...ostatnio zatkało mi się to ucho i tez mi pulsuje podczas jazdy samochodem co to może być?
gość
02-04-2015, 12:07:54

Witaj, może po prostu wystarczy ucho przeczyścić, może utworzył się zator z woskowiny? powinna Ci pomóc wizyta u laryngologa
gość
09-04-2015, 22:48:13

Czesc wszystkim ja mialam takie pukanie w uchu juz kiedys ale to bylo chwilowe. Za jakis czas mialam to znowu i trwalo to 2 tygodnie a potem 1,5 miesiaca spokoju no i wrocilo znowu .Raz szybko pulsuje a raz wolno.Nie wiem co to jest ale biore tabletki na gardlo i troche sie poprawilo na pare godzin a potem znowu szybko pulsowalo.Nie mam pojecia co to jest ale tak mnie to wku... ze biore tabletki na uspokojenie bo mozna oszalec! Poczekam az przejdzie a jak nie to ide do lekarza.
gość
05-05-2015, 20:39:03

Mi terz pulsuje w uchu z pół roku . Po około miesiącu jak sie zaczęło miałem dwa tygodnie zawrotów glowy jak sie skończyły zachorowałem brałem antybiotyk i przeszło teraz minęły dwa tygodnie i wruciły :( sam już nie wiem co robic :( 33 lata
gość
05-05-2015, 20:40:27

Znalaz ktoś rozwiazanie ?
gość
10-05-2015, 21:21:18

Mi po antybiotykach pulsowanie znów przeszło !
gość
19-05-2015, 21:28:45

Masakra jakaś od godziny w prawym uchu pulsuję dziwne pierwszy raz mi się zdarzyło takie coś lecz dziś założyłem słuchawki pluskwy pewnie przez to od 5 lat na słuchawkach nausznikowych słucham a od roku same głośniki
Od tygodnia boli mnie gardło koniec choroby może przez to albo od mycia glowy co dzień przez wode?
Do następnego KLOTY pozdrawiam
gość
22-05-2015, 11:12:52

Ja mam dalej ok ale nie zapraszam tylko nie wiem czy to kwestia antybiotyków czy czegoś innego ...
gość
20-06-2015, 15:14:07

Witam. Od paru miesięcy dzieje mi się coś w lewym uchu na początku były to zatkania jakby wzrosty ciśnienia lecz od 2 dni zaczelo mi nieregularnie stukac myślałem że to od serca ale puls jest całkiem inny. Widzę że nie ja jeden to mam co w sumie mnie dziwi mam 23 lata jeżeli przestanie dam wam znać pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Reklama: