Reklama:

pulsowanie w uchu (206)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-08-2016, 17:48:06

ja mam szumy od 8 lat i nic nie pomaga ani nie pomoze,trzeba to ptraktowac jako dolepgliwosc do konca zycia.amen
gość
26-09-2016, 09:47:48

Nie zgadzam sie ze z tym trzeba żyć. Chyba nikt nie przeczytał mojego wcześniejszego wpisu o miokloniach miesni usznych. W 80% wpisów na tym forum to jest właśnie przyczyna. Mięśnie drgają w naszym ciele. Są rownież mięśnie w uszach które drgają nie wiadomo dlaczego. Jestem obecnie na drodze poszukiwań kliniki w Polsce która temu zaradzi tzn przetnie mi te mięśnie bo tak to sie właśnie leczy. Jeśli nie w pl to wiem ze robią to za granica. I nie piszcie mi tu ze z tym sie żyje. To sie leczy. Szumy uszne obiektywne- poczytajcie a nie piszcie głupot
gość
03-10-2016, 15:11:14

musi być jakaś przyczyna i rozwiązanie. ja mam krwawienia z nosa i pulsowanie koło ucha, wygląda to jak anemia, a wyniki mam w normie. brak sił..
gość
03-10-2016, 15:14:13

u mnie to pulsowanie pochodzi od żyły koło ucha, która prowadzi do nosa, wiem na tą chwilę iż pulsuje mi ta żyła i słyszę tak jakby puls koło ucha/w środku. mam przy tym krwawienia z nosa, a choroba zatok wykluczona
gość
06-10-2016, 21:17:31

Po wielu badaniach u mojego męża przyczyna była prosta lecz głęboko ukryta - zbyt częste czyszczenie uszu patyczkami , woskowina głęboko utkwiła w uchu i powodowała zwiększoną słyszalność własnego pulsu
gość
07-10-2016, 09:05:16

no to takie absurdy można wymyślać gdy nie zna się rzeczowej przyczyny
gość
20-10-2016, 15:05:38

witam
ja znalazłam przyczynę. pisałam wcześniej o tym iż mam krwawienia z nosa i pulsowanie tak jakby koło ucha ( stało mi się to po anginie). po długim czasie chodzenia do lekarzy, pojechałam do kliniki laryngologii w Katowicach.
Tam okazało się iż mam popękane naczynka głęboko w nosie (mimo iż wcześniej zwykły laryngolog nic nie stwierdził) i te słabe naczynia dają u mnie wrażenie pulsowania... na wzmocnienie naczyń jest rutinoscorbin z wit c, ale w moim przypadku to już nie pomoże, mam mieć laserowe zamykanie naczynek
to taka moja historia, może nie każdy ma to samo, ale może komuś ta informacja coś pomoże
17:04 2016-10-20
gość
04-12-2016, 12:32:12

Czesc mam jakies dziwne stukanie w prawym Uhu zucam narkotyki 4 dzien nic nie biore a obudzilem sie dzis z tym PUK PUK w Uhu morze to byc ze moj organizm ma braki ? Wczoraj pilem duzo kawy moze to byc cisnienie? Plis prosze o idpowiedzi bo *** z tym dostane
gość
05-12-2016, 06:23:21

Siema szumiaki ja mam szumy od 5lat mam 23 lata wszystkie badania ok stwierdzone uszkodzenia wloskow w slimaku przez uraz akustyczny duzo sluchalem na sluchawkach jezeli macie szum caly czas i nic nie pomaga to radze sie do niego przyzwyczaic ja mam caly czas bardzoooo glosny i jakos zyje jezeli wam ciezko to polecam wizyte u psychiatry po leki antydepresyjne i przeciwlekowe ja bralem xanax i mozarin bardzo mi pomogly wogole nie przejmowaly mnie te szumy jak juz mialem z nimi zyc ;D niestety na chwile obecna medycyna nie zna lekarstwa na same szumy trzymajcie sie nie jestescie sami
gość
05-12-2016, 10:35:38

to że ktoś już się poddał, to nie znaczy że nie ma rozwiązania problemu, po prostu źle szukał

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: