Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
03-06-2012, 07:17:52

Irku......
tak mi przykro...
Trzymaj się..
Halina z mielopatią...
Forumowicz
03-06-2012, 08:11:36

Witaj Irku ja wiem i znam ból jaki Ciebie trapi pewnie Ania po kor zna jeszcze lepiej temat . ja bym proponował takie małe ćwiczenie i proste które w ekstremalnych momentach mi pomaga trochę wymaga to wysiłku przy nie znośnym bólu ale spróbuj . Połóż się np. na prawym boku nogę prawą zgięta w kolanie lewa noga leży na prawej wyprostowana możesz lekko ja ustawić do tyłu ale tak by było wygodnie leżąc w tej pozycji lewą ręką podciągnij prawe kolano jak najbliżej torsu a lewą w wyproście wyciągaj do pięty ale tylko ruch żeby szedł od biodra a nie od całego ciała możesz palce nogi skierować ku piszczeli po kilka takich napięć na każdym boku co jakiś czas powtarzać spróbuj czasami zwykłe proste ćwiczenia przynoszą ulgę lecz musisz pamiętać by nie powodowało to nie znośnego bólu a jedynie lekkie ciągnięcie
Pozdrawiam
ks Janusz
Forumowicz
03-06-2012, 09:01:53

Jak widzisz anTosiu poeta zemnie marny
ale sama wiesz kiedy ciało chore to i dusza ukojenia szuka
już obiecuje nie będę zamęczał was moimi wypocinami będę grzeczny
ks Janusz
gość
03-06-2012, 09:42:35

zanzibar…kiedy ciało chore to i dusza ukojenia szuka
Janusz jesteś super, to święta prawda co piszesz. Te dwie „Istoty Człowieka” są spójne.
Ja sobie pożartowałam troszkę i później się ocknęłam, że może Cię tym żartem uraziłam.
Cieszę się, że nie... i nic nie obiecuj! Czasami sobie popiszemy, a co!
Dzisiaj mnie zmartwił Irek, bo cierpi z bólu i nie wiem jak można Mu pomóc. Tabsy to chyba za mało na takie dolegliwości.
Irku – trzymaj się i nie wysiadaj jeszcze. Bywają lepsze chwile i dobre dni – i tego się trzymaj! Dasz radę to opanować i zdiagnozować.
Miłej i dobrej niedzieli bez bólu
Buraczku pokazuj się częściej! Pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
03-06-2012, 09:50:03

No nie wiem anTosiu czy popiszemy od jutra ostra cenzura żółte kartki a na koniec fora ze dwora więc będziemy musieli się tylko odnosić do tej cholernej dyskopatii która to powoduje że istniejemy na tym forum mówi się trudno żółta żółta i czerwona dyskwalifikacja gotowa
ks Janusz
gość
03-06-2012, 10:09:14

To będziem wierszem pisać w kupie
że nas łupie w kręgosłupie
a o poradę prosić Zosie
i mieć żółte kartki w nosie
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
03-06-2012, 11:43:46

Teraz będzie pora na oko cenzora
a gdy dysk opaci w kupie będą go mieć w .........?
Niech nam kartki wlepia i wytrzeszcza ślepia
a gdy to go znudzi to kogoś wykluczy
My będziemy pisać co w kuchni się dzieje
co w ogrodzie piszczy no i co gdzie rośnie
kogo boli głowa lub d....y połowa
kogo nóżka boli bo skakał ja kózka
gdzie wyleczyć rany i bolączki srogie
a gdzie rehabilitować te wszystkie choroby
Cenzor okiem błyska już mu piana leci z pyska
lecz go oswoimy zaprosimy w progi
byle się nie nudził nasz cenzorek miły
by go nasze posty nigdy nie znudziły

ks Janusz
gość
03-06-2012, 15:38:29

Irek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koniecznie zrób coś z tym. Ja miałam zespół końskiego ogona. Najpierw były objawy a potem jak mnie sparalizowało to i po operacji dlugo walczyłam o powrót sprawności /jezdziłam na wózku/. Do tej pory a minęło 10 lat mam nieczynny nerw strzałkowy i moja noga od czasu do czasu planuje ucieczkę chyba, bo się składa jak parasol.
Ulżyć sobie możesz też leżąc w tzw pozycji krzesełkowej albo na wznak z czymś /kocem zwiniętym pod kolanami. Jak na boku, to między kolana sobie coś włóż.
Ale nie róc ŻADNYCH cwiczeń oprócz tego co Ci Janusz podsuwa.
Z TYM NIE MA ZARTOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
to ja, Ania znana jako amadobo
Wtajemniczony
03-06-2012, 19:02:57

Może to źle zabrzmi z moich ust (albo klawiszy) ale Irek- powinieneś skonsultować się od zaraz z neurochirurgiem... napisz tu albo mi na priv jeżeli chcesz dlaczego sądzisz, że to zesp. ogona końskiego (kompresja korzenia s4)... ja jeszcze nie miałem takiej sytuacji ale odesłałbym odrazu do neurloga/neurochirurga z typowaniem raczej tego drugiego...aaha- no i żadnych manipulacji!!!
gość
03-06-2012, 19:03:17

Bardzo dziękuję ja wsparcie oraz dobre rady. Podobne ćwiczenia mam zalecone przez terapeutę, fajnie działa pozycja krzesełkowa.
Wielkie dzięki, działają prochy nie mogę się skupić
Miłej nocy, Irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: