Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
01-06-2012, 07:13:21

Halinko, co Ty piszesz...
To Ty właśnie nam dodajesz otuchy i przede wszystkim ostrzegasz. Odpocznij nad morzem, może w końcu pogoda się poprawi, bo na razie jest bardzo zimno.
Zabierz ze sobą kijki, odpoczywaj,słuchaj kojącego szumu morza i wracaj do nas zdrowa.
Joanna
gość
01-06-2012, 07:13:49

Żeby rozweselić wszystkie smutki i rozjaśnić buźki Wasze-Nasze, to serwuję taką pigułkę na „radosność”
Nam też się należy świętowanie, bo….
WSZYSCY JESTEŚMY DZIEĆMI
A w naszym fajnym przedszkolu
Jest cała gromada Dzieci
I w Dniu ich pięknego Święta
Słoneczko niech Im świeci.
Jest Zosia, Vika, Januszek, Ania
I taka jedna dziewczynka
Co wszyscy ją przezywają
Tak jakoś dziwnie- Spinka?
Czasami z wierszykiem wpada
A potem na długo znika
Chłopiec imieniem Irek
Od miasta Lajkonika.
Raz panią pielęgniarkę
Bez majtek kokietował
Za karę lewatywkę
Wnet sobie zafundował.
To grupa jest starszaków
Najbardziej mądralińskich
Na wszelkie bóle pleców i główki
Serwują terapię drink - whisky.
Choć Zosię boli nóżka
Czasami szyjka dokuczy
Rączkę nam zawsze poda
Wszystkiego nas nauczy.
Że dźwigać, hasać, skakać
Nie dla nas to zabawy.
I ze swojego podwórka
Przestrogi śle z obawy.
Januszek – jej duży fest kolega
Co namiar wziął na księdza
Rowerek pod płot rzucił
Czas z motylkami spędza.
Tak się za nimi nabiega
By ćmy pstrykać, co śpią ze spokojem
Że później leci mu ślinka
Na widok szklanki z napojem.
A w naszym fajnym przedszkolu
Jest grupa co zwą ją - średniaczki
Halinka, Joa, Asia i … Rafcio
Co bardzo lubi buraczki.
Gustuje też w melonach
Owoc, nie powiem… zdrowy
A w wolnych chwilach wielbi
Z korkowcem gnać na łowy.
Halinka na swym rowerku
Świat zwiedzać cały chciała
Wycieczki zbyt forsowne
Na nim se urządzała.
A teraz na kolonie letnie
Jedzie gdzieś nad morze
Pobyt na dzikiej plaży, słońcu
Na pewno jej pomoże.
Asia to łakomczuch taki
Wcina ciacha w czekoladzie
A malinowe zimne lody
Na barki sobie kładzie.
Maluchy - jak to maluchy
Marudzą i wciąż dokuczają
Wszystko chcą naraz wiedzieć
Starszaków o to pytają:
A kiedy? Jak długo? A czemu?
Do kogo iść gdy szyjka boli?
Czy można się bawić w ogródku?
A kiedy już poswawolić?
Czy buty na obcasie
Można bezkarnie nosić?
Jak głowę myć -samemu?
Czy też sąsiada prosić?
Są niecierpliwi bardzo
Jak wszystkie dzieci świata!
Niech wszystkim słońce świeci
W zdrowiu na dłuuugie lata!!!

=================================
Już włos nam siwy otula skronie
Na barkach troski i niepokoje
Warto powrócić do chwil… i czule
Wspomnieć dzieciństwo swoje...
Zdążyłam jeszcze zawierszować, bo od 4.06. – nie wiem, czy bym nie dostała ostrzeżenia
Dużo radości Wszystkim Dzieciom
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
01-06-2012, 07:55:41

Jest też anTosia miła
co wiersze o nas wymyśliła
gdy o nas pisze
radościom smutki rozpromieniła
i gdy te wiersze pisze
wie dobrze przecie
że smutki dyskopatii
na śmietnik wyrzuciła
anTosiu w tym wszystkim zapomniałaś o swojej bardzo zwanej roli na tym forum i wielką nie sprawiedliwościom było by i Ciebie w śród tych wszystkich dzieci jakimi jesteśmy nadal mimo to ze może nie wszyscy rodziców już posiadamy aleśmy przecież dzieci Boże z wielkim uśmiechem Dziękuje oraz Pozdrawiam
ks Janusz
gość
01-06-2012, 07:57:52

Cześć tu chłopiec Irek. Ku..wa mam niesamowity ból lędźwiowego, pracowaliśmy nad barkiem z rehabilitantem a tu kupa z lędźwiowym . Musiałem przerwać rehabilitację. We wtorek idę sobie strzelić blokadę. Mam nadzieję, że choć na chwilę pomoże i zniknie to zas..ne zapalenie lędźwiowego, co pozwoli mi na dalszą rehabilitację
===============================
Babcie rozmawiają o swoich wnukach.
- Mój będzie ogrodnikiem, cały dzień siedzi w ogródku i grzebie w
ziemi.
- Mój będzie lekarzem, cały dzień bandażuje lalki.
- A mój będzie pilotem, cały dzień macza szmatę w benzynie, wącha ją i
mówi: "Babciu, ale odlot!"
===============================
Dwójka maluchów zagląda przez dziurkę od klucza do sypialni rodziców. Chłopiec mówi do siostry:
- Co za paskudztwo... A nam nawet w nosie nie pozwalają podłubać.
================================
Miłego, Irek
krak62
Początkująca
01-06-2012, 08:16:54

Zanzibar, nie mam o co się pogniewać ani obrażać, bo wszyscy macie rację, że przeforsować się nie wolno, ale to co robiłam w domu robiłam delikatnie i z uwagą aby sobie nie zrobić krzywdy. Moje dzieciaki jak wrócą ze szkoły to jest tak późna godzina, że uczą się i zaraz idą spać, więc mimo, że bardzo chcieli mi pomóc, jak wracali to miałam już wszystko porobione. Nie umiem stać bezczynnie, leżeć nie mogę, siedzieć nie mogę, no to co mam robić? Chodzę na spacery i jest ok.
gość
01-06-2012, 08:40:40

Halinko, weź sobie do serca tę naukę i kazanie Wielebnego, bo z dobrego serca jest ono wygłoszone.
No i żadnej pokuty Ci nie zadał, to już dobrze o Nim świadczy!
Nie raz nam w życiu złe dni dokuczają i wtedy sami nakręcamy się pesymistycznie.
Z własnego doświadczenia wiem, że tak bywa i nikt nie jest w stanie zmienić naszego nastawienia- ale to mija!
Dobrze Ci zrobi ten wyjazd nad morze, może trafisz na dobre towarzystwo przyjaznych i pogodnych ludzi, a i sam klimat może wiele zdziałać na poprawę samopoczucia.
Nie nakręcaj się Kochana negatywnie- naładuj się dobrą energią i morskim klimatem.
Wiele zależy od nastawienia- życzę Ci pogody ducha i dużo uśmiechu.
PS. Myślę, że nikt się nie obrazi za ten przedszkolny wierszyk- to na poprawienie nastroju w deszczowy dzień.
Janusz dzięki wielkie za zwrotkę, ale wiesz sam, że o sobie to trudno jest pisać… a dyskopatię na śmietnik wyrzucam dzisiaj wszystkim!))
Anita za swe wybryki
Fest łomot dziś zebrała
Wielebny dał jej wycisk
By długo pamiętała!!!
Halince też dał burę
Że humor ma nijaki
Lepiej się schować dzisiaj
Pod jaśminowe krzaki.
Pozdrowionka
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowicz
01-06-2012, 08:53:25

anitasly pamiętaj o jednym nawet delikatne roboty domowe obecnie tuż po operacji powodują micro urazy tym bardziej że implant jest troszeczkę większy jaki Tobie dała natura i ze teraz odpowiednie dostosowanie dostosowanie do innych poziomów własnych musi być przemyślane i robione z wielka rozwaga i szacunkiem do siebie. Tu zgadzam się z Marcinem że te micro urazy nawarstwiają się po troszeczku a potem urasta to do dużych problemów i chociaż nie wszystkim służy metoda mackenzie ( tu bardzo proszę Marcinie bez urazy) w wielu przypadkach jest pomocna przynosi pozytywne efekty chociaż problem jest gdzie indziej czyli mam na myśli zbyt późna diagnostykę oraz to że lekarze pierwszego kontaktu nie wysyłają do specjalistów a jedynie serwują leki przeciw bólowe lub zastrzyki typu olfen i dopiero kiedy pacjent przychodzi na czterech odsyłają do specjalisty to zbyt późno a można w wielu przypadkach uniknąć takich sytuacji kiedy mogli by to zrobić rehabilitanci a nie ostateczność skalpel owa , wiem problem jest dyskusyjny i złożony lecz na tę chwile są takie realia
Pozdrawiam
ks Janusz
gość
01-06-2012, 08:54:08

anTosiu wierszyk super
ale o mnie za mało tylko te buty
słońca, bo coś dało nogę
gość
01-06-2012, 09:04:02

W medycznym Świecie wielkie poruszenie.
Łatwo nie będzie - więcej pacjentów wiedzę zyskało.
Ruszyli tropić winowajcę - co się okazało?
To forum neurologiczne tak narozrabiało!
Było tak słodko z pacjentem pracować.
Wystarczyło Ketonal zaserwować.
Teraz pacjent świadomy jakiś - pytania zadaje?
Co robić co robić - to Zosia, Halinka, Joasie, anTosia ks.Janus i oczywiście Marcin medycznemu trwogę zadają.
Dzielę się szczerze i uczciwie wiedzą z innymi i nie pozwalają na doprowadzenie kręgosłupa do całkowitej ruiny.
Czy to skacząc, czy fruwając - dbajcie o siebie a implanty niech w magazynach zalegają.
Buziaki z okazji Dnia Dziecka.
Bogna
Forumowicz
01-06-2012, 09:06:43

byle by antosiu jaśminowe chwile
nie porwały w świat marzeń
i snów wielu wszak to afrodyzjak
i działa na wielu
więc się nie chowajcie
po krzakach przemili
by was nie dopadły
gzy lub motyle [url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/zanzibar/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][img hash=4fbfcc52cb34c href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/zanzibar/pokaz/4fbfcc52cb34c]http://static2.medforum.pl/portals/user_photos/202497/4fbfcc52cb34c_200x200_adaptive.jpg[/img]
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
niewydolność żylne?
Witam proszę o wskazówki bo nie wiem co robić od 4 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, odstawiłam od około 3 miesięcy i po odstawieniu mam ciągle objawy takie jak, kłucie w brzuchu, kołatanie serca, obrzęk żył na rękach, żyły powiększają się i drętwieją ręce, i nogi nie dam rady spać w nocy,lekarze rozkładają ręce nie znają diagnozy, zaczęłam zdjęcia już nie wiem co robić
Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
Reklama: