Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-10-2008, 20:29:00

Witam wszystkich. Niezmiernie mi przykro że nie nabiję dużego stażu jako opiekun śpiocha bo moich (żona 8 lat temu i aktualnie syn ) wyciągnąłem ze śpiaczki w krótkim czasie. Starałem się uważnie przeczytać forum i zauważyłem jedną dla mnie smutną sprawę. Większość postów dotyczy opieki nad chorym,zapobiegania spastyce, drgawkom i tym podobnych rzeczom czyli de fakto opieki zachowawczej bez jakiegoś leczenia przyczyny . Mało natomiast jest informacji dotyczących usunięcia głównej przyczyny choroby. Niewiele o psychostymulantiach, technikach relaksacyjnych, sposobach regeneracji mózgu. Uczestnicy forum mają ogromną wiedzę dotyczącą rehabilitacji, diet ,dużo większą niż lekarze i pielęgniarki , natomiast jakby jej brakuje w temacie wyleczenia choroby ( wtedy lekarz jest wyrocznią). Trochę mnie to zastanawia. Ale coż, każdy jest kowalem swego losu ( w naszym przypadku to musimy kuć za dwóch albo i trzech). Powodzenia. dyziaczek2000@wp.pl
Forumowiczka
03-10-2008, 20:52:00

Zgadzam się z Dyziaczkiem, że nie dużo jest tu na temat sposobów regeneracji mózgu i zastanawiałam się nad tym i doszłam do wniosku, że to przez lekarzy. Nie wiem może się mylę, ale pewnie sporo z Was uslyszało to co i ja od lekarzy "tu potrzeba czasu" - ale żaden z lekarzy nie powiedział co przez ten "czas" czekania możemy zrobić dla naszych śpiochów. Jestem jak najbardziej za tym, żeby wprawadzić na forum jeszcze taki wątek, w którym właśnie będziemy się wypowiadać na temat sposobów przespieszania regeneracji. Mam nadzieję, że Dyziaczek zacznie
Aniaiania
Wtajemniczona
03-10-2008, 21:01:00

dyziaczek2000@wp.pl piszesz, że jest tu mowa wyłącznie o rehabilitacji, dietach...
wtaśnie tylko, albo aż to, jest jedyną "drogą powrotu śpiochów"
http://maclisc.phorum.pl/
Forumowiczka
03-10-2008, 21:09:00

Widzisz Mariola - ja też tak myślałam jak ty, a tu się okazuje, że można jeszcze coś więcej robić
Aniaiania
gość
03-10-2008, 21:11:00

Jarek nie miał diety jakiejś specjalnej rehabilitacji, moja żona 8 lat temu też zbytnio nie miała. Pomyśl o tym marriola,: jeżeli ty sama tam zamknięta w sobie wbrew swojej woli nie będziesz chciała wrócić to czy jest to w stanie dokonać ktoś wbrew twojej woli?
Chodzi o to, że chory sam musi wrócić, a my musimy go w tym celu stymulować i zachęcać wszelkimi sposobami. dyziaczek2000@wp.pl
Wtajemniczona
03-10-2008, 21:17:00

macie rację
to trzeba założyć inny temat
Forumowiczka
03-10-2008, 21:20:00

"musimy go w tym celu stymulować i zachęcać wszelkimi sposobami"
Dyziaczek napisz proszę - co masz na myśli- jak stymulowałaeś Jarka?
Aniaiania
Forumowiczka
03-10-2008, 21:23:00

Mariola a po co zakładać nowym temat - pisać tu dalej tylko o tym też
Aniaiania
gość
03-10-2008, 21:31:00

Dyziaczek - jeżeli taką stymulację wymyślicz i da ona efekty, to dostaniesz nagrodę Nobla i zostaniesz bardzo, ale to bardzo bogatym człowiekiem. Na samą wiadomość o tym, że pan Jan z Działdowa po 19 latach się wybudził tamtejszy szpital z całego świata był zasypywany / w tym ze USA i Japoni/ prośbami rodzin pacjentów w śpiączce o przyjęcie do nich na Oddział. Wszystko co robimy przy chorym jest stymulacją, a kiedy i przy czym zaskoczą, tego nikt nie wie. Pozdrawiam - Marychaj
Wtajemniczona
03-10-2008, 21:31:00

szczerze
samo słowo "rehabilitacja" działa na mnie jak płachta na byka", ale wiem, że to konieczne, dla mięśni i stawów
a tematy psychologii...
uwielbiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
Reklama:
Reklama:
Reklama: