Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
08-08-2008, 07:37:00

nie wiem...
http://maclisc.phorum.pl/
Początkująca
08-08-2008, 10:20:00

Widzisz to jest tak... On jest bardzo ambitny, ale uparty. Ma swoje zasady, których się trzyma. Od początku miałam wątpliwości z butelką i miałam racje - zaciska buzię. Z misiem próbuje, bo to jednak coś innego. Ma włączyć dźwięk, a nie tulić misia jak dziecko.
Poza tym jestem psychologiem z wykształcenia, pewne rzeczy wiem i mam wątpliwości co do tej butelki. Przynajmniej jeśli chodzi o mojego tatę, to dla Jego psychiki nie jest to odpowiednia forma terapii. Może u innych się sprawdza, mimo wszystko jednak mam swoje wątpliwości.
Pozdrawiam,
curry[addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
Wtajemniczony
08-08-2008, 12:31:00

Cześć. Paulinka ma komunikator firmy HARPO kupiłem go wysyłkowo, wpisałem przez google "go talk button", przed chwilą sprawdzałem sprzedają go do dzisiaj, nie tylko to.
Dzięki za podpowiedź z otwartm PEG-iem, wydaje się to proste.
W czasie wzdętego brzucha napewno Paulinka ma bóle kolkowe, widzę to po jej minie i zachowaniu, i poprostu pytam czy boli Cię brzuch, aczkolwiek komunikacja w momencie bólu, jakiegokolwiek bólu jest utrudniona. pozdrawiam. TataPaulinki
pozdrawiam TataPaulinki www.paulinka.org.pl www.rodzinyon.pl
gość
08-08-2008, 13:04:00

Tato Paulnki - to może spytaj ją o ten ból tuż po ataku tego bólu - kiedy jest w stanie już "funkconować" - jestem ciekawa jak ona to odczuwa?
A czy Paulnika /'korzysta" z komputera tzn. czy czyta co jest na monitorze?
gość
08-08-2008, 14:04:00

Tata Paulinki- dziękuję
justyna
gość
08-08-2008, 15:12:00

Nie bardzo wiem jakie mam zadać pytanie. Trzeba pamiętać, że Paulinka odpowiada "tak" lub "nie" ruchem głowy, odpowiada też buzią ale narazie jest to dla nas niezrozumiałe gdyż mówi bezgłośnie. Z monitora korzystamy bardzo rzadko, Paulinka po wypadku ma bardzo wrażliwe oczy, do tego stopnia, iż nie mogła patrzeć na monitor kineskopowy więc kupiłem LCD jest lepij możemy oglądać zdjęcia
Wtajemniczony
08-08-2008, 15:13:00

przepraszam ten wyżej to ja TataPaulinki. Pozdrawiam
pozdrawiam TataPaulinki www.paulinka.org.pl www.rodzinyon.pl
Początkująca
09-08-2008, 17:20:00

Witam wszystkich,
Jestem dziś jakoś bez humoru, bo tata od mniej więcej dwóch, trzech dni nie wykonuje poleceń. Jest jakiś taki mniej kontaktowy. Martwi mnie to strasznie. U Was też się zdarza taki nagły regres, który potem mija? Nie wiem co się dzieje
Dodatkowo, tacie spuchła górna powieka w jednym oku. Czy ktoś miał taki przypadek? Od czego to może być?
Proszę o rady.
Pozdrawiam,
Curry[addsig]
...trzeba nabawić się nieuleczalnej obsesji i mijać zdrowo otwarte okna...
Początkująca
09-08-2008, 17:51:00

Witam
U mojego Patrysia nic się nie zmienia, ciągle jest nie obecny i sam nie oddycha. Ciągle ma wzmożone napięcie mięśniowe, pręży się i cały drży. Dostaje zwiększone dawki leków rozluźniających. Dzisiaj był taki spokojny, robił minki jak do płaczu i znowu uśmiechał się przez sen. Tak bardzo za nim tęsknię! On musi wyjść z tego, musi zacząć sam oddychać a wszystko jakoś się ułoży. Tak bardzo go KOCHAMY a miłość i wiara czyni cuda.[addsig]
Monika
Początkująca
09-08-2008, 18:19:00

Witam wszystkich!!!
Dziś siostry powiedziały, że mama miała taki bystry wzrok.Niestety przy nas już nie.Choć mieliśmy wrażenie, że dziś ruszała gałkami, ale niestety nie za przedmiotem, czy osobą.Mieliśmy też wrażenie, że jak przed oczami pokazaliśmy jej mp3 to tak jakby na chwilkę skupiła na niej wzrok.Cały czas mama nie reaguje na zadawane pytania np czy nas słyszy.W czwartek jednak miałam wrażenie jakby mama chciała ścisnąć rękę (nie na polecenie) i jakby blokowała rękę, czy nogę podczas ćwiczeń.Ponieważ nie było to "na zawołanie" , to zastanawiam się czy nie jest to związane z tą spastycznością (czy jakoś tam).Z drugiej zaś strony zrobiła to kilka razy w różnym czasie, a serce trochę szybciej zaczynało bić.Jak jej mówiłam, że wiem, że daje mi znaki i że wiem, że nas słyszy to się uspokajała.SAma nie wiem co mam myśleć.
Pozdrawiam wszystkich.
kropcia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: