Curry - kiedy moja Paulinka zaczęła potwierdzać (zaprzeczać) oczami po jakimś czasie stwierdziliśmy do niej , że to już za mało, kupiłem tablicę dla dzieci do zabawy i napisałem na niej kilka imion, m.in Paulinka i spytałem się czy jest jej imię wśród reszty potwierdzała oczami zyskujesz dwie rzeczy, wie jak ma na imię oraz , że potrafi czytać. Przyłóż palec do nosa Taty, raz pionowo raz poziomo tak nauczyliśmy Paulinkę "mówić" głową. Jeśli trzymaliśmy palec dotykając nosa pionowo to Paulinka kiwała głową na boki, zaprzeczała, palec trzymany poziomo Paulinka pocierała swój nos góra-dół , to było na tak. Takie były początki mowy Paulinki, dzisiaj już nie potrzebujemy takich sztuczek.
Chudzia - kiedy Paulinka była jeszcze na OIOMI-e przychodziliśmy do niej przed pracą ok.7,00 rano zawsze muwiliśmy cześć lub coś podobnego ona była wtedy w śpiączce i co robiła - biegła i śmiała się do nas , biegła przez sen przebierając nogami w łóżku twój Skarb też śmieje się do Ciebie, jestem pewny. Pozdrawiam TataPaulinki
pozdrawiam TataPaulinki
www.paulinka.org.pl
www.rodzinyon.pl