28-03-2008 o 08:47, gość :
Ophra_2 - spróbuj dowiedzieć się gdzie sa odlezyny, jak duże i ktorego stopnia - odleżyny są straszne i trudno się goją, ludzie z regóły umierają na odlezyny w takich zakładach, wdają się po prostu zakażenia i już po człowieku. Poczytaj sobie to forum to będziesz wiedziała. Do powstania odleżyn przyczynia się niedokarmienie, dlatego też jedzenie jest bardzo ważne. Myślę, że najlepiej dokamiać samemu. Kiedyś czytałam o tym zakładzie w Prabutach i miał dobrą opinię.
Odleżyny ma na kości ogonowej, a może raczej krzyżowej, dwie na biodrach. Te na biodrach maja srednice mniejsza od 10cm, nie ma w nich zmian martwiczych, są lekko krwawiące, ciut większa jest na kości krzyżowej, ale stan też nie jest najgorszy. Dotarło do mnie, że są one między innymi wynikiem niedożywienia, dlatego spróbuje zadzialać. W aptece zamówiłam Nutrisan w proszku, już wstępnie rozmawiałam o podowaniu do posiłków surowych jajek, zastanawiam sie w jakiej ilości je podawać i przez jaki czas ? Chcę żeby dostawał 6 jajek dziennie, ale to będzie 2 x po 3 jajka, inaczej chyba sie nie da. Poradźcie, czy dobrze myślę ? Od jakiegoś czasu dostaje witaminy: B1, B2, B12, ma teraz przerwe z B6, dostaje rownież wit C w plynie. Od dwoch miesięcy nie dostaje magnezu, teraz zawiozę i będzie znowu dostawać. Zawioze również B Complex zamiast B1 i B2. i w sumie nie wiem co jeszcze moge zrobić? kupilam też wapno i kwasy Omega3. Poradźcie, co jeszcze i w jakich ilosciach ?
A co do opinii o zakładzie to tak jak pisałam wcześniej, zależy na kogo się trafi, ale ogólnie chyba nie jest zły. Jest to stosunkowo duży ZOL, przypuszczam że na trochę więcej niż 50 pacjentów, popytam jeszcze i podam właściwe dane.