Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-02-2008, 06:48:00

Kasiu ja masaż bańką chińską robię tak: smaruję brzuch oliwką i zasysam bańkę, (lekko) i przeciągam tą bańkę tak żeby skóra była trochę wciągnięta, robię ruchy okrągłe zgodnie z wskazówkami zegara, zaczynam przy pępku i robię coraz większe kółka, około 5-10 minut. Bańka mi co raz się odrywa od skóry to znów ją zassysam? A wy jak robicie?
gość
04-02-2008, 11:53:00

cześć ja mam podnośnik pionizator do kupienia za 1500 zł moja mama go krótko używała niestety odeszła jest to bardzo pomocne mój tel. 604 731 982
gość
04-02-2008, 17:04:00

Witam a skąd jesteś? bo ja jestem z Wrocławia i jestem zainteresowana tym pionizatorem.
Forumowiczka
04-02-2008, 20:25:00

Hej, mam prośbę odnośnie praktycznych porad dotyczących pobytu w Bydgoszczy, proszę o informację szczegolnie tych którzy byli razem ze śpiochami. jesli ktoś nie chce pisac tu na forum to przypominam maila: ania.ania.michal@neostrada.pl

Pozdrowienia
Aniaiania
gość
04-02-2008, 21:15:00

Witam
Mój teść jest w śpiączce 2 dobe - przedawkaowanie leków i alkochol ,zatrzymanie akcji serca reanimacja ponad 30min. Spiączka
To słowo było mi obce..a teraz bezsilność..
nie było zawału wylewu obrzęku...jest pod respiratorem po pierwszej dobie otw. oczy teraz nie , co mogę zrobić jak pomóc?

Aga
Forumowiczka
04-02-2008, 21:37:00

Aga po prosu bądź[addsig]
Aniaiania
gość
05-02-2008, 19:34:00

Dziś wykazał reakcję na głos - na polecenie otwiera oczy tecz nie ma kontaktu
wzrokowego ..nie widzi ale słyszy ..nie wiem czy to jest rozumienie czy tylko
reakcja na głos ?
to wybudzenie nie będzie takie proste...
obecnie szukam kontaktu z Profe***m Talarem czy ktoś może mi pomóc?
Wiem że to jeszcze za wcześnie ale chcę wcześniej już coś załatwiac
by na ostatnią chwilę nie czekać. Proszę dajcie namiary gdzie przyjmuje
prywatnie.
Cas75@wp.pl
791 870 999
Aga
gość
05-02-2008, 19:41:00

Teść nie był aniołkiem ..nawet się nielubiliśmy...
W takich chwilach zapomina się o urazach ...zrobię wszystko co wmojej mocy
by mu pomóc bo...człowiek powinien kochać człowieka...
Po co ta gonitwa za mamoną ? po co? to bez sensu...martwić się ile mamy ..
życie jest kruche ...miłość do bliżniego to wiara i sens życia.
Szkoda tyko ze oczy otwierają się niekiedy za póżno.
gość
05-02-2008, 20:53:00

06-05-2007 o 21:55, gość :
Witam
Mój ojcie miał udar niedokrwienny lewej półkuli 2 miesiące temu. Tydzień na oiomie. Teraz leży na neurologi. Trzy dni po fakcie byłem u prof. Talara. Pokazał mi pare rzeczy i kazał je stosowac. Lekarze pierw powiedzieli, ze nie przeżyje. Jak wrócił z oiom powiedzieli, że się nie obudzi bo prawie nie ma plata skroniowo ciemieniowego . Teraz wodzi wzrokiem i kręci głową za obrazem i dzwiękiem, lewa ręką wyciąga regularnie sądę z nosa, a najlepsze było jak zobaczyłem że gapi się na lewa rekę gdy rusza palcami. Obecnie lekarze mowią że jest przytomny z zaburzeniami osobowosci. Suma sumarum na poczatku ojciec był jak kłoda nawet oczu nie otwierał. Nie wiem ile zasługi prof. Talara ale był u ojca w tym tygodniu i powiedzial że go postawi na nogi do grudnia. Lekarze po tym wszystkim przynajmniej przestali mówi że już po ojcu.
Co do osrodków rechabilitacyjnych to ojciec miał iśc do rept ale po rozmowie z prof. ojciec idzie do domu bo na tym etapie mówi ze to najlepsze wyjście. Rechabilitacja w reptach jest najlepsza ale żeby to mialo sens musi by kontakt z pacjentem. Ważne jest to że prof. Talar wyciągnął masę ludzi ze śpiączek. Mówi że 90% jest do wyciągnięcia. Życzę wam powodzenia.
Michał

cytat j/w MICHAŁ DAJ NAMIAR NA PROFESORA PLIS
AGA CAS75@WP.PL
gość
05-02-2008, 21:21:00

Aga, namiary na profesora są tu na forum, i to kilka razy wystarczy poszukać, zresztą polecam przeczytanie całego forum od początku, nigdzie nie ma tylu infrmacji jak tu. pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: