Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-01-2008, 14:37:00

31-01-2008 o 15:24, ania buba :
witam jestem nowym forumowiczemmam prosbe czy ktos wie gdzie sa osrodkiopiekunczo pielegnacyjne za ktory placi nfz jesli w ogole sa najlepiej w woj lubelskim
wiem ze sa za ktore trzeba placic 70 procent renty a moj tata nie ma renty ani emerytury a na prywatny osrodek nas nie stac czy w takiej sytuacji moze pomoc gops
tata jest po zawale w stanie apalicznym wegetatywnym bez swiadomosci mial niedotlenienie mozgu 30 minutowe lekarz powiedzial ze kora mozgowa nie zyje i jedna pulkula mozgu nie pamietam dokladnie
co znaczy WYSOKA TEMPERATURA NAWET 40 STOPNI ALBO ZA NISKA
CO ZNACZY JAK Z TRACHEOTOMII WYDZIELA SIE DUZO PLYNU NAWET Z DOMIESZKA KRWI
CZY TO NORMALNE
ZA WSZELKIE INFORMACJE BEDE WDZIECZNA
ANIA BUBA
gość
31-01-2008, 14:46:00

dzieki aniu za informacje puzniej napisze dokladnie bo teraz jade do szpitala narazie pa i jeszcze ras dziekuje
Początkujący
31-01-2008, 14:52:00

[addsig]
buba
gość
31-01-2008, 21:29:00

Po tak długim niedotlenieniu prawdopodobieństwo uszkodzenia osrodka termoregulacji jest bardzo duże,piszesz że raz gorączka jest duża raz spada co świadczy własnie o tym uszkodzeniu bo gdyby to była cały czas wysoka moznaby rozważać np.infekcje.co do tracheostomii jeśli wydzielina jest podbarwiona krwią to najprawdopodobniej jest podraznione drzewo oskrzelowe-zwyczajnie cewnik ociera się o tkanke i podrażnia.nie raz widziałam jak pielęgniarki pchały bratu prawie cały cewnik-twierdząc że to go nie boli bo tam nie ma unerwienia.g...o prawda...odnośnie gorączki my już to mamy z głowy Karol fajnie sobie z tym radzi ale 6 miesiecy to było piekło.raz miał 41 stopni raz np. 34.6 .zbijanie polegało na okładaniu go lodem lub ogrzewaniu poduszką elektryczną przy spadku,żadne środki typu pabialgina,paracetamol itp.nie dawały rezultatów gdyż swoje działanie rozpoczynają zbijacze właśnie w tym ośrodku który został uszkodzony.pamiętaj że żaden zakład ani ośrodek nie zajmie sie Twoim tatą tak dobrze i solidnie jak wy jego rodzina.

gość
31-01-2008, 21:34:00

tata mial zawal 10 grudnia miesiac lerzal na ojomie tam mial zrobiona tracheostomie po dwoch tygodniach pobytu teraz lezy na przewlekle chorych ma zrobiona sonde zoladkowa nie odzyskal przytomnosci juz prawie 2 miesiace wydaje mi sie ze nas slyszy bo gdy do niego mowimy zmienia oddech na szybszy lub go wstrzymuje ale to wie jedynie Pan Bog
co znaczy burza wegetatywna
tata ma czesto goraczke od 30 nawet 39 stopni powiedzieli ze to od cial obcych w organizmie a ze temperatura niska to oslabienie
on sam nie polyka sliny wiec pewnie tak czesto trzeba odsysac czasem nawet co 15 20 minut nie wiem jak czyszczona jest rurka od stomii czy to ma jakies znaczenie
mama chce zalatwic osrodek bo musi pracowac zeby z czegos zyc i boi sie ze nie poradzi sobie z opieka oczewiscie ja pomoge ile bede w stanie powiedzialam jej ze jak bedzie trzeba to caly dzien poswiece tacie i noc jak bedzie trzeba napewno nie bedzie lekko bo mam tez 2 dzieci ktorymi trzeba sie zajac ale mysle ze poradze sobie modle sie o sily i mysle ze je mam od Boga musimy wierzyc ze bedzie dobrze i miec sile modlic sie o nia bo co nam zostalo
trzeba zyc dalejaa
pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie Ania Buba
gość
31-01-2008, 22:15:00

Agnieszka, a czym w praktyce sie roznia kwadratowe od okraglych? nie mam kwadratowych, trzebaby dopiero zamowic. my do tej pory dosc monotonnie stosowalysmy program 1 na reke. dzieki za info.
Ania Buba trzymaj sie, nie dawaj sie, walcz, trzymam kciuki, zycze sily, zagladaj tu do nas jakbys czegos potrzebowala. Tata czuje wasza obecnosc, to juz COS. pozdr
Justyna
gość
31-01-2008, 23:33:00

Justynko-okrągłe od kwadratowych roznia sie zageszczeniem prądu na powierzchni elektrody-niczym wiecej-wiec smialo kiedy nie masz kwadratowych dawaj okragle Ania Buba badz dzielna-trzymaj sie...juz jutro jade do Marychaj I jacunia-pozdrawiam od Nich goraco... Niebieskooka
Forumowiczka
01-02-2008, 13:44:00

Hej, czy ktoś ma jakieś nowe informcjae na temat otwarcia kliniki u profesora Talara? Ktoś wie na jakim etapie jest jej budowa/organizacja? Kiedy otwarcie?[addsig]
Aniaiania
Wtajemniczona
02-02-2008, 09:50:00

Ania, też jestem ciekawa, dołączam się do pytania.

u nas constans, plamka czerwona na kości ogonowej już zniknęła, uff. pionizacja ostatnio 10 min już tak ciśnienie nie leciało.

próbuję namówić mamę na siusianie do basenu, ale nie bardzo jej się to podoba robiłam ostatnio masaż bańkami chińskimi (brzuch, plecy), ale nie bardzo wiem czy dobrze..Ania opisz dokładnie jak to robisz,..Marychaj jak wróci też dopytam

i tyle, czas leci jak szalony..
ściskam mocno, Ania Buba, trzymaj się, i nie poddawaj
kasia
Isabell48
gość
03-02-2008, 14:06:00

Witam i pozdrawiam wszystkich.napiszcie mi kochani jak działa ten Rehab.czy nadaje się dla osób z bardzo dużą spastyka.czy ktoś go stosuje u osób z duzym ubytkiem masy mięśniowej i jak to sie przeklada na efektywność.Pytam bo lekarz ma problem z dopasowaniem leków na spastyke a bez tego rehabilitacja bierna jest w przypadku mojego brata awykonalna,może to by pomogło.Jeśli macie jakieś pomysły,rady,własne sposoby-piszcie prosze.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: