Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
08-06-2017, 20:36:25

Szwagier tez to dostawal i memotropil rowniez .
gość
08-06-2017, 20:56:06

Lekarz powiedzial ,ze ten lek regeneruje mozg. Czy twojemu szwagrowi pomogl w jakis sposob? Ana-50
gość
08-06-2017, 20:56:47

Beata z tego co piszesz wynika, moim zdaniem że szwagier jest bardzo dobrze leczony i jest w doskonałych rękach. To bardzo dobre leki dla śpioszków. Cieszcie się że trafiliście tak dobrze. Dla mojego brata też wykonano kawał "solidnej" roboty i też do końca życia będę wdzięczna lekarzom którzy Go ratowali. Madzior
gość
08-06-2017, 21:09:00

Prosze powiedzcie mi jak to jest z cewnikiem u mezczyzn, musza go miec non stop , czy mozna go zastapic czyms innym? Mowiono mi ,ze nie mozna byc ciagle tylko w pampersie , bo szybko sie zrobia odlezyny . Slyszalam o jakis nasadkach , mowilam o tym lekarzowi ,ale on uwaza,ze to nie jest dobry pomysl Ana-50
gość
08-06-2017, 21:45:41

Właśnie jak ja się orientowałam to nam zalecali jednorazowe cewniki hydrofilowe, ponieważ one są najbezpieczniejsze minimalizują zakażenia są łatwe w użyciu. Ale z doświadczenia Ci nic nie powiem bo Łukasz po powrocie z ortopedii do domu był na tyle sprawny że woziliśmy go wózkiem do toalety. Cennik w szpitalu miał miesiąc i po usunięciu cennika przeszliśmy horror z nim bo miał ogromne problemy z naturalnym oddanie moczu. Powiem Ci że ja chyba naprzemiennie stosowałabym pampers i co drugi dzień cennik żeby potem nie było problemu. Tym bardziej że u mężczyzn cennik daje uczucie wspierania na pęcherz i mimo tego że pęcherz pusty to Łukasz nieustannie mówił że potrzebuje do toalety a że nie był w pełni świadomy to godzinami tłumaczyliśmy mu że ma cewnik. więc niewiem czy dla komfortu nie byłby lepszy pampers. Tym bardziej jeśli będziesz dbać o syna zmiana pozycji oklepywanie i odpowiednią pielęgnacja to raczej ichronisz go przed odleżyny. Od innych rodzin wiem że Protifar wysokobiałkowy podawany trzy razy dziennie zapobiega odleżynom. Łukasz zjadł dwie puszki. Madzior
gość
08-06-2017, 21:47:56

***Cewnik przepraszam telefon mi robi auto korekta. A i jeszcze Łukasz miał zalecony Żurawit. Madzior
Początkująca
09-06-2017, 04:22:01

Widocznie regeneruje mozg a moze poprawia krazenie krwi w mozgu . Juz wyjasniam . Szwagier w wyniku wszystkoch obrazen doznal wstrzasu krwotocznego i w wyniku tego w mozgu powstaly niedokrwienia ( nam powiedzieli ze wyglada to jak udar niedokrwienny ) pierwsza tk glowy wykazala duze niedokrwienia , kolejna po miesiacu po lekach po przetaczaniu krwi ( dostal ogromne ilosci krwi ) wykazala prawie calkowita regresje zmian tylko jedna zmiana sie utrzymuje . Lekarze mowia ze tk jest badaniem kontrolnym i tu jest poprawa ogromna ale jako obraz kliczniczny pacjenta nie oddaje tych zmian . Ale ja wierze i modle sie o wybudzenie mojego szwagra .
Początkująca
09-06-2017, 04:25:44

Madzior tak trafil szwagier w dobre rece . Ordynatorka zloty czlowiek pielegniarki super opieka 1000% zlego slowa nie powiem . Madzior dziekuje Ci za kazda odpowiedz, za zyczenia pobudki . Kochana jestes :*** a bratu gratuluje powrotu do zdrowia i tak wspaniales siostry :)
Jak brat sie miewa ?
gość
09-06-2017, 05:36:00

Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi .Dobrze jest nie byc sama. Ana-50
gość
09-06-2017, 06:28:52

Oj Beata zawstydzasz mnie ale dziękuje za miłe słowa. Bardzo chcę Was wspierać choćby zwykłym słowem, bo doskonale pamiętam swój ból i niepewność dnia następnego. Bądźcie silne wszystkie kobietki . Łukasz ma się dobrze, pamięć wróciła natomiast pobytów w szpitalu niepamięta dopiero kojarzy tego he rehabilitacje . Ma 2 miesięczną czarną dziurę, ostatni dzień jaki pamięta przed wypadkiem to 25 luty moje urodziny. ANA a Ty pamiętaj, że nigdy nie jesteś sama Jeśli będziecie dziewczyny coś potrzebować piszcie...Trzymam za Was kciuki. Madzior

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: