Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-06-2017, 22:25:33

Ten słownik... Miało być Ano oczywiście...
Agnieszka
Początkująca
17-06-2017, 06:21:39

O jakim urzadzeniu stymulujacym piszesz ?
gość
18-06-2017, 06:11:02

Dostanę na jego temat wszystkie informacje na maila od rehabilitanta. Wtedy mogę napisać konkretnie co i jak.
Mąż ma lepszy oddech, jest znów odłączony od respiratora.. Tylko dlaczego nie otwiera oczu...
Agnieszka
Początkująca
18-06-2017, 06:37:18

Agnieszko , u mojego syna tez tak sie zaczynalo powoli. Mial odlaczany i podlaczany respirator , teraz juz oddycha samodzielne przez rurke. Widac tez, ze ruszaja mu sie nozdrza i oddycha troche ustami ale musi miec rurke , bo zapada mu sie jezyk. Jak juz bedziesz wiedziala cos wiecej o tym urzadzeniu , napisz prosze.
gość
18-06-2017, 11:41:03

Witajcie dziewczyny alternatywa dla cewnika to uridony tzw cewnik zewnętrzny wyglada jak prezerwatywa najlepsze są te sylikonowe super sprawa zdają egzamin chyba ze mocz sam nie schodzi wtedy niestety musi być cewnik Agnieszko celebrolisyna ma efekt podana do trzech miesięcy od zdarzenia dziewczyny na pięty scholl do pękajacych pięt działa cuda pamiętajcie dieta powyżej 3000 kcal mózg zabiera dużo energii i terzebs mu dostarczać dużo dlatego chudną rehabilitacja i jeszcze raz tylko wysoka temperatura jest przeciwwskazaniem ja mam męża od trzech lat w domu jest w pełni logiczny w pełnym kontakcie niestety nie werbalnym😒 Kiwa głowa na tak i na nie pomimo Pega je buzia ma rurkę tracheo rechabilitacje codziennie ok 3 h stabilizuje głowę i obręcz barkowa nie ma przykurczy jest pełna równowaga pomiędzy zginaczami i prostownikami cały czas wierze ze on wstanie wiara czyni cuda miał nie żyć miał mniej niż 5 % żyje połyka oddycha i jest w pełni logiczny i daje radę sama także głowa do góry dziewczyny w Was cała siła nie oddawajcie nigdzie swoich najbliższych bo ich stracicie dacie radę w domu a jeszcze jedno przy uszkodzeniach mózgu nie dobre są materace przeciwodleżynowe podłączone pod prąd bo mogą powodować duże napięcie mięśniowe poczytajcie o materacach firmy roho poleciła mi rehabilitantka wspaniała z Bydgoszczy mój mąż nie ma ani jednej odleżyny trzymam za Was kciuki. P.s mój mąż miał 49 lat jak dostał udaru niedokrwiennego którego lekarz nie rozpoznał 😡 Sylwia
gość
18-06-2017, 18:22:23

Sylwia, uważazzz w związku z tym, że teraz Celobrolizyna nie ma sensu? 20 czerwca u nas minie 3 miesiąc. Wydaje mi się, że jak najbardziej może jeszcze zadziałać cokolwiek...
gość
18-06-2017, 18:25:40

To wyżej to też ją. Napisz Sylwio coś jeszcze o wybudzaniu męża? Jaka rehabilitacja u Was działała?na co zwrócić uwagę?
Agnieszka
gość
18-06-2017, 21:39:03

Agnieszko neurolog z oddziału rehabilitacyjnego w wojskowej poliklinice po moim wymuszeniu tego leku za który de facto musiałam płacić powiedział ze działa podana do trzech miesięcy spróbuj ja podałam po 5 m-cach rzeczywiście efektu spektakularnego nie było ale nie żałuje ja próbowałam już chyba wszystkiego oprócz komory hiperbarycznej są efekty wyglada super jak zdrowy człowiek bez porażenia bez napięć ale nie mówi rusza tylko głowa i prawa rękę. Jest całkowicie logiczny ma bardzo dobra orientacje czasami wyłapuje coś szybciej ode mnie na początku ćwiczyłam z nim to co zalecił Talar jestem mu bardzo wdzięczna proponuje zadzwonić do niego powie Ci jak nagrać męża a potem zaleci ćwiczenia tylko jedz z kimś kto może to nagrać on będzie pokazywał na Tobie co robić pozdrawiam
gość
18-06-2017, 23:40:00

Opinie lekarzy co do działania cerebrolizyna są podzielone. Jedni mówią że najważniejsze są 3 miesiące i wtedy najwięcej można zdziałać, inni mówią że rok. My mieliśmy takie szczęście że brat dostał to prawie natychmiast
Jednak też walczyliśmy o podanie tego leku. Do dziś nie rozumiem dlaczego szpital nie wdraża od razu takiego leczenia tym bardziej że my rodziny pacjenta pierwszy raz jesteśmy postawieni w takiej trudne sytuacji a o wszystko trzeba walczyć, pilnować, docierać samemu do informacji. Jakie to przykre. Jak to możliwe że trzeba walczyć o rehabilitację samemu ? Pozdrawiam Was dziewczyny i życzę dużo siły. Agnieszko myśl pozytywnie . Zobaczysz powoli będą efekty. Madzior
gość
19-06-2017, 05:26:53

Byłam już u Talara. Ćwiczę z mężem jego stymulacje już 2,5 miesiąca. Myślę że to też dzięki temu są jakiekolwiek efekty.
Też nie rozumiem, że o wszystkim musimy myśleć sami... To jest nienormalne... Ja mam ten lek refundowany, ale nawet gdybym miała Płacić też bym podała.
Sylwio ile Twój mąż był w śpiączce? Jak zaczynał reagować?
Madzior, staram się myśleć pozytywnie,ale kiedy właśnie jestem w ciąży- z której mój mąż tak bardzo się cieszył... To miał być piękny spokojny i radosny czas, a zamienił się w największy koszmar naszego życia... To takie okrutne... Martwi mnie też jak bardzo to wszystko wpłynie na maleństwo, bo raczej słabo się skupiam na ochronie dziecka przed emocjami, więc doświadcza całej masy moich negatywnych przeżyć...
Agnieszka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: