Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-06-2017, 19:44:25

moj syn ma rurke tracho,pega w zoladku ,od 6 lat w stanie wegetatywnym,zol to nie jest miejsce dla tych ktorych kochamy,jezeli mozesz zabieraj syna do domu,poradzisz sobie
gość
04-06-2017, 21:05:31

Beataa2505- kontakt do Talara- Glolebi Dwor kolo Ilawy , pytac o Talara menadzera placowki
gość
04-06-2017, 21:06:56

Golebi Dwor , sorry za pomylke
gość
04-06-2017, 21:40:27

Ana , niewiem jaki jest stan Twojego syna, jak jest karmiony? Udaj sie na prywatną wizyte do ordynatora oddziału rehabilitacyjnego (tyle Ci podpowiem) jeśli taki jest w tym szpitalu. Na każdym oddziale rehabilitacyjnym przyszpitalnym zawsze posiadają kilka sal jednoosobowychw zależności od tego jak duży jest oddział przystosowanych dla takich pacjentów tylmo nikt Ci o tym niepowie. Zazwyczaj ordynatorami takich oddziałów są neurolodzy którzy mają prywatne gabinety....Gdzie leczysz syna? Jeśli teren Śląska napisz podpowiem gdzie i jak...Madzior
gość
04-06-2017, 23:33:38

Madzior-> zaczęłam pisać na tym forum w tym czasie co Ty. Mój mąż jest po NZK do którego doszło po operacji wycięcia kawałka żołądka, która to była robiona naszybko, gdyż cały żołądek krwawił.. wszystko wydArzyło się jakoś godzinę po niej. Był okladany lodem. . Ale nie wiem czy wystarcZająco... Tomografie wykazały obrzęk. Potem wodogłowie. Założono zastawkę, która to odbarcza to jamy żołądka. Mąż jest też po jejunostomii- jest kArmiony dojelitiwo. Ja oczywiście chodzę za lekarzami.. mam zgodę na wejście ja Oiom oprócz standardowych godzin od 13 do 17 , również rano i wieczorem. Jestem za to ordynatorce niezwykle wdzięczna. Staram się go nadał stymulować i załatwiam dodatkową rehabilitację, Ci nie jest łatwe... Myślałam Że wystarczy tego chcieć... Ale na oiom nikt tak chętnie nie przychodzi. Mąż ma te liczne odruchy o których już pisałam. Dobrze, że poprawił mu się znów oddech... Od 3 dni znów w większości oddycha sam. Madzior, kto tej dziewczynie zlecił zolpidem? Neurolog?
Agnieszka
gość
05-06-2017, 11:17:01

***jamy brzucha, nie żołądka
Agnieszka
Wtajemniczony
05-06-2017, 11:34:24

Dziewczyny trzymam za Was i waszych bliskich mocno kciuki , na prawdę głęboko wierzę że będzie wszystko dobrze , Magdo (madzior) jeśli Będziesz nadal chciała i oczywiście Łukasz będzie chciał to chętnie spróbuje do Was zajrzeć podczas mojego kolejnego wyjazdu kiedy to będę znów przejeżdżał obok waszego domku --a będzie to niebawem.
Aniu możesz do mnie dzwonić kiedy tylko chcesz i jeśli będe mógł Ci w jakikolwiek sposób pomóc to chętnie to zrobię.
Agnieszko tobie życzę dużo siły i jeszcze więcej wytrwałości w opiecę i rehabilitacji męża.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ---Jacek.
gość
05-06-2017, 14:14:22

Agnieszko mąż tej dziewczyny (42 lata) zapytał o ten lek u ordynatora Oiom i poprosił o dodatkową konsultację neurologa właśnie w Ty celu. Potem dwóch neurologów po wizycie u tej Pani zaleciło go właśnie. Efekt był szybki. Czego Twojemu mężowi życzę z całego serca. Wiem co czujesz, ale nie poddawaj się dużym atutem jest młody wiek Twojego męża. Musi być dobrze. Jacku oczywiście zapraszamy tylko daj znać dzień wcześniej. Pozdrawiam wszystkich i za Was wszystkich trzymam kciuki a i jedną ZDROWAŚ za każdego odmówię. Madzior
gość
05-06-2017, 14:41:21

Agnieszko jeszcze jedno mi się nasuwa . Jeśli Twój mąż przeszedł NZK w szpitalu zaraz po operacji to wydaje mi się że miał szybką reanimacje i niedotlenienie nie powinno być tak duże. Myślę że On potrzebuje czasu. Na pocieszenie powiem Ci że mój brat kiedy zaprzestali go sedować i był wybudzany to teraz nam opowiadał że (ma tylko przebłyski i dokładnie nie pamięta) ale słyszał nas tylko myślał że jemu się to śni i dlatego nie odpowiadał nam i nie otwierał oczu. Poza tym mówi że czuł potworne zmęczenie i nie był w stanie powiedzieć słowa. Wtedy przystawiłam mu do ucha telefon i mój 13-letni syn do niego mówił (to jest jego chrześniak którego mój brat kocha nieprzeciętnie) . Łukasz wtedy otworzył oczy i próbował mówić. Agnieszko nagraj mężowi córeczkę i mu puszczają do ucha. Jeśli masz nagrane bicie serduszka Twojego drugiego dzieciątka zrób to samo jednocześnie kładąc jego rękę na Twoim brzuszku. Również wiem to że walka z naszym systemem Zdrowia to prawdziwe pole bitwy. Ja nauczyłam się że jeśli nie po dobroci to konsekwentnie Napierałam choćby kilka razy dziennie . Uwierz mi że lekarze jak mnie widzieli to mieli dość ale też wiedzieli że ze mną im łatwo nie pójdzie. Byłam nawet u dyrektora d/s lecznictwa całego szpitala . Potem już miałam z górki. Gdybym tylko mogła Ci Agnieszko jakoś pomóc ....jeśli chcesz pogadać odezwij się podam Ci swój nr telefonu. Jestem z Tobą myślami...Madzior
gość
05-06-2017, 17:57:35

zolpidem nie jest lekiem neurologicznym,wiec nie moze go zlecic neurolog,najczesciej jest stosowany w psychiatrii,obecnie czesto przez neuropsychologow,i nie powinno sie podaje sie zolpidemu po sedacji,nalezy odczekac ok ms po wybudzeniu

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama:
Reklama:
Reklama: