Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
03-01-2013, 22:18:38

Dzisiaj mija rok i miesiąc od wypadku mojego brata który od tamtej pory jest w śpiączce , kilka razy prawie go straciliśmy ale dzięki Bogu wciąż jest z nami , jak ma dobre dni to nawet rękę poda na przywitanie , ale ostatnio zaczal mieć napady padaczki :( czy to oznacza ze jego stan sie pogarsza ?
gość
04-01-2013, 09:59:58

GOJA.Pytasz czy padaczka znaczy pogorszenie stanu .wiec powiem ci ze nie....moja mama lezy 2 lata w spiaczce i miała 3 razy napad padaczkowy to normalna sprawa u osób po silnym uszkodzeniu mózgu...Mózg jest silnie uszkodzony i poprostu z powodu uszkodzenia ma takie wyładowanie i to jest padaczka...potem chory wraca do stanu normalnego jak przedtem.....nie martw sie
gość
04-01-2013, 10:01:59

GOJA.Pytasz czy padaczka znaczy pogorszenie stanu .wiec powiem ci ze nie....moja mama lezy 2 lata w spiaczce i miała 3 razy napad padaczkowy to normalna sprawa u osób po silnym uszkodzeniu mózgu...Mózg jest silnie uszkodzony i poprostu z powodu uszkodzenia ma takie wyładowanie i to jest padaczka...potem chory wraca do stanu normalnego jak przedtem.....nie martw sie
gość
04-01-2013, 13:03:35

Dziękuje -GOJA jeszcze jedno mam pytanie , przez cały rok nie miał powykrecanych rak i nóg teraz ma jakieś przykurcze i nogi zaczynaja mu sie wykrzywiac :( co robić jak mu pomoc ?
gość
04-01-2013, 16:43:02

GOJA.Wiesz niewiem co doradzic bo moja mama nie ma takich przykórczy mocnych ani zadnego wykrecania...Ale to chyba nic dobrego lepiej porozmawiac z lekarzem....niewiem jak u was wyglada rechabilitacja bo moja mama ma w zolu 2 razy dziennie i my tez duzo pomagamy .jestem co 2 dzien u mamy i cwiczymy z mama dobra godzine masaz nóg rak....to tez duzo daje bo mama niema odlezyn na pietach a jak sie pojawiaja to masuje i grubo balsamem......Albo tu trzeba wiecej poprostu ćwiczyc albo w mózgu dzieje sie cos niedobrego.....lepiej lekarz musi doradzic.....niewiem jak twój chory jest ćwiczony....wiec tu masz 2 możliwosci
gość
04-01-2013, 17:54:21

Nie wiem czy to pogorszenie stanu brata te napady padaczki, ale trzeba by było to skonsultować u neurologa. Mój tato miał po wypadku krótko, takie napady padaczki że szok, trząsł się jak galaretka z prężeniami kończyn do tego - napady toniczno-kloniczne pena padaczka. Neurolog wstawił mu Keppe i Depakine i po tych lekach się to uspokoiło, ponad rok było ok. Potem zaczęły pojawiać się małe napady/częściowe/ - takie biegające przez kilka minut oczy rytmicznie na boki strasznie to wyglądało. Neurolog zmienił tacie leki bo był też podsypiający dał 3 x Tegretol 150 mg i do tej pory jest ok, od kilku tygodni tata bierze 2x 150 mg i w południe 100 mg i jest ok, choć czasami wydaje mi się że ma napady ale delikatne. Lekarz neurolog to tłumaczył że takie napady padaczki to norma u większości osób w śpiączce, z czasem to łagodnieje ale leki do końca życia trzeba brać. Pozdrawiam Bożenka
gość
04-01-2013, 21:06:41

Dziękuje za odpowiedzi .Moj brat leży w hospicjum ma rehabilitację i inne ćwiczenia ale ostatnie zmiany bardzo mnie martwią , teraz jeszcze te przykurcze :( on ma dopiero 22 lata i tak musi cierpieć :((
gość
05-01-2013, 10:16:36

Witam wszystkich
Jestem tu całkiem nowa. Tydzień temu mój tata miał zawał z zatrzymaniem krążenia i niedotlenienie mózgu. Teraz leży pod respiratorem w śpiączce. Ma drgawki, które lekarze wyciszają lekami. Co drgawki mogą oznaczać.
gość
05-01-2013, 10:20:48

GOJA.Mamy podobne sytuacje widze.Az ciezko na sercu ..Popros lekarza o konsultacje dla brata..Bo jesli jest cwiczony to te przykurcze to moze cos niedobrego dzieje sie w mózgu...Popros lekarza o tomografie aby zrobili oraz badanie EEG to jest typowo na przepływ krazenie krwi w mozgu.EEG robi sie tez jak napady padaczkowe wystepuja...WARTO ZROBIC Moze wtedy cos sie wyjasni.....I niedaj sie zbyc to ich obowiazek jesli padaczka powtaza sie niech zrobia bratu te badania.....moja mama w zolu tez po napadzie padaczkowym miała te badania robione......ONE WSZYSTKO POKAZUJA...Ale tez wiem ze niechetnie lekarze drcyduja sie aby je zrobic trzeba nalegac.....
gość
05-01-2013, 10:59:33

Dziękuje , porozmawiam z tatem , przekaże mu wszystko i odezwę sie . Jeszcze raz dziękuje za rady .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: