Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-09-2012, 16:42:42

WITAM,TATA BYŁ W SPIACZCE TYDZIEN-9.08 MIALA ZAWAL A ROWNY TYDZIEN PO ZAWALE,OPERACJI WYBUDZIL SIE ZE SPIACZKI PO ODSTAWIENIU LEKÓW PRZEZ LEKARZY.ODDYCHAL PRZEZ RESPIRATOR,MALYMI KROCZKAMI MIAL ODSTAWIONY NO I ODDYCHA SAMODZIELNIE,A DZIURA PO TRACHATOMII GOI SIE. CIESZYMY SIE Z KAZDEGO DNIA Z NIM,ALE JESTESMY BEZRADNI,CZEKAMY NA WIZYTE U NEUROLOGA,ALE MOZE KTOS MA POJECIE JAK CWICZYC JEGO PAMIEC,CZY PSYCHOLOG TEZ BEDZIE POTRZEBNY MU,CZY MOZEMY MU PMOC...BO CZUJĘ SIE BEZSILNA!!TATA MA 68 LAT.
gość
24-09-2012, 20:18:22

to ciesz sie ze tak to sie u ciebie skonczylo, sa rozne preparaty usprawniajace prace mozgu, dobry neurolog je wypisze i moze jakas poprawa bedzie
moj spi juz 4 miesiace po nzk
gość
25-09-2012, 19:07:20

TO BARDZO WSPÓŁCZUJE I MAM NADZIEJE,ŻE TEZ SIE OBUDZI,BO KAZDY ORGANIZM JAK WIADOMO JEST INNY,INACZEJ REAGUJE,ALE WIEM ŻE WIARA JEST NAJWAZNIEJSZA I MAM NADZIEJE(POMIMO ZE WYBUDZANIE ZE SPIACZKI TATY,BYŁO NAJGORSZYM WIDOKIEM JAKI WIDZIALAM),ŻE TWOJ TEZ SIE WYBUDZI I TEZ BEDZIE ODDYCHAŁ SAMODZIELNIE,CHODZIL I ZE BEDZIE OK.TRZYMAJ SIE.BEDZIE DOBRZE.
gość
25-09-2012, 21:10:02

ja juz w to nie wierze ,szanse male. Dobrze ze u ciebie w miare jakos sie to skonczylo
W lekarzy neurologow tez nie wierze, rozne interpretacje jednego badania . krecenie, p[odawanie tel zeby tylko od jednej osoby brak leki, itp itd
Talara tez znam i mam kiepskie zdanie
gość
26-09-2012, 06:40:23

Witam jak dostosować łazienkę dla osoby w śpiączce kto robił coś takiego mam zrobić kosztorys ale nie wiem co mamie byłoby potrzebne bo wszelkiego rodzaju uchwyty na toalete czy też umywalkę są zbędne a jesli wanna to jaka bo prysznic odpada.
Proszę o pomoc
Aneta
gość
26-09-2012, 19:17:39

Witam ,mój syn 38 lat 14.09.upadł na ulicy pękł krwiak , upadek spowodował dalszy uraz i wstrząśnięcie mózgu jedna operacja na drugi dzień druga bo stan się pogorszył,głęboka śpiączka brak oddechu po 3 tygodniach wybudzał sie po 4 tyg. tracheotomia obecnie jest świadomy nie mówi ma otwarte jedno oko ale poproszony otworzy drugie rusza tylko lekko lewą ręką i nic po za tym rozumiem że trzeba czasu ale najbardziej martwi mnie to co dziś powiedział lekarz jest infekcja drug oddechowych i płuc powiedzcie mi jak to rokuje ? za wiele lekarze nie chcą mówić syn leży na oddziele długoterminowym ja odwiedzam go co dzień.
aniax
gość
26-09-2012, 19:21:44

pomyliłam 14.08
aniax
gość
27-09-2012, 07:19:44

Zapalenie płuc dróg moczowych i odleżynki to podstawowe choroby załapywane na ojomie. Nie rokuje to źle czy krytycznie, podadzą antybiotyki i po problemie. Syna trzeba rehabilitować i to jak najwcześniej. Z tego co piszesz ma porażenie prawą stronę czyli te wszystkie zmiany działy się w lewej półkuli mózgu. To młody organizm i szybko sie zregeneruje, tylko rehabilitacja to podstawa i stymulacja Pozdrawiam
gość
27-09-2012, 18:47:17

Dzięki za odpowiedz ,uspokoiłam się bo nie mogłam spać całą noc, jeżeli chodzi o rehabilitację to lekarz zapewniał mnie że ją ma pytałam syna kiwa głową że nie a sprawdzam jego pamięć i wiem że pamięta nie tylko jeden dzień i nie wiem już co o tym wszystkim myśleć,w tym szpitalu wolno być tylko od 12.do 18.00,i wypraszają,ja przeczytałam całe forum od początku i wiele cennych rad realizuję rehabilitujemy go jak tylko potrafimy dbamy o odleżyny na szczęscie nie ma, a jeśli chodzi o uraz to faktycznie ma po lewej stronie, lekarze też twierdzą że może mieć niedowład prawostronny ale palcami rusza a jak mu masuję rękę prawą to kiwa głową że czuje, ubolewam iż nie mogę mu poświęcić duzo czasu mam pod opieką 91 letnia mame a na dodatek lekarze na samym początku mówili że nigdy się nie obudzi a jeżeli się obudzi to będzie rośliną bo krwiak rozwalił mu pół mózgu i jego żona się zlękła że będzie się nim całe życie opiekować i umyła od wszystkiego ręce nie odwiedza go tylko jego dzieci odwiedzaja go ,ale trudno przekonałam się jakim jest człowiekiem a traktowałam ją jak córkę od początku małżeństwa nie pracowała pomagałam jak tylko mogłam a dziś potrzebuję pomocy żeby pozałatwiać jego sprawy i otrzymuję odpowiedz ,, przykro ale nie mogę pomóc,, przepraszam że tak się wyżaliłam ale to mnie dusiło radza mi żeby zwrócić się do sądu bo to jej obowiazek ale tego nie zrobię poradzę sobie postawię go na nogi choćby nie wiem co.Pozdrawiam
aniax
gość
27-09-2012, 19:05:52

slyszeliscie o jakims leku dozylnym, ktory podaje sie najwyzej 2 razy do roku, koszt jakies 500 zl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
Reklama:
Reklama:
Reklama: