aisa55 2012-01-24 22:39:44 witam, ciesze sie ze sa postepy u Waszych bliskich :) jak myslicie czy lepiej zeby przeniesc moja mame na oddzial rehabilitacyjny w miescowym szpitalu czy starac sie o repty?
w miejscowym szpitalu wiecej znajomych by ja odwiedzalo ale repty sa lepsze, mama chce do domu...
asisa, witam , pytasz o dalszą rehabilitacje mamy,odpowiem Ci tak: oddział rehabilitacyjny w miejscowym szpitalu a póżniej Repty , jezeli masz taką możliwośc ,gdyz w tym wypadku bedzie dłuższa rehabilitacja co jest bardzo ważne , bo jest to najlepszy czas na szybkie efekty. Mówię tak ,gdyż po jakichkolwiek uszkodzeniach mózgu należy jak najwczesniej rehabilitować, a druga sprawa to jest to ,że trzeba wykorzystać sytuację jeaka jest mozliwa w cgwili obecnej , bo gdy mama wróci do domu i póżniej będziesz się starała o rehabilitację to już będzie problem z załatwieniem.Nie mówię ,że jest to niemożliwe ,ale dużo trudniejsze. Wiem to z własnego doswiadczenia.Mąż z neurologi od razu był przeniesiony na oddział rehabilitacyjny w tym samym szpitalu/ też trzeba było za tym dobrze deptać, bo terminy ??????/ i pózniej prosto do Rept ,nawet szpital sam załatwił nieodpłatny transport.W Reptach był 6 miesięcy i tam postawili go na nogi. Od wystapienia choroby minęło 2,5 roku i nie powiem cały czas jest rehabilitowany /aby nie zaprzepaścić już wypracowanego stadium/ ale ile problemów jest z załatwieniem i rehabilitacji i osrodka rehabilitacyjnego ,to nawet nie chce sie mówić, ile się trzeba nadeptać, niczym uprzykszona mucha ,ale robi się wszystko dla kochanej osoby. Nie wiem z jakiej jesteś miejscowości ,czy daleko masz REPTY? Ale naprawde radzę Ci z dobroci serca wykorzystaj szanse , a że mama chce do domu? to nie zwracaj na to uwagi ,jeszcze nie raz spotkasz się z zachciankami , które nijak mają się do jej powrotu do zdrowia , nawet jezeli się na Ciebie pogniewa ,to szybko o tym zapomni. A przecież Ty chcesz dla niej jak najlepiej i nie odstepuj od tego postanowienia. Zyczę powodzenia i Pozdrawiam
.Gosia Acha ,teraz doczytałam Twój post ,już teraz szpital powinien wysłać skierowanie do Rept i gdy otrzymacie termin / najlepiej wtedy osobiscie dogadać się z ordynatorem/ to akurat skończy się turnus na oddziale. Przepraszam ,że tak chaotycznie ,ale naprawdę chcę pomóc. Gosia