Reklama:

podwójne widzenie (327)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-03-2010, 18:28:22

Lekarze twierdzili że to astygmatyzm nadwzroczny,ale kiedy dorosłam i chodziłam do okulisty stwierdził ,ze nic nie ma ,żadnej wady ,nawet najmniejszej i powiedział ,ze nie wie skąd to podwójne widzenie.
Widzę podwójnie na dwoje oczu na ukos i w pionie ,oczy strasznie mnie potem bolą i mam bardzo częste bóle głowy,szczególnie lewego oka.Jedynie co okulista mi zalecił to badanie dna oka.
gość
07-04-2010, 09:58:27

Proszę wybaczyć, że nie napiszę typowo, ale wiem, że wszelkie problemy z oczami wynikają z niechęci patrzenia na swoje życie. Nie chcemy na coś patrzeć, czegoś widzieć czy postrzegać i tworzy się choroba. Np nie chcemy tej pracy, tego partnera, czy nie chcemy patrzeć na jakiś problem. Polecam książkę Louise Hay - Ulecz swoje ciało (może być też tej samej autorki - Ulecz swoje życie) :)
gość
23-04-2010, 14:44:29

wiatm
mam 8-letnia córkę która nagle zaczeła widzieć powójnie i przy tym uciekają jej oczka,była 3 tyg. w szpitalu miała robione wszystkie badania razem z rezonansem i wszystko wporządku tylko wirus cytomegalii stwierdzili,podawali jej na to leki i była poprawa wiec ja wypisali dziś ze szpitalaale co jakiś czas znowu to powraca na chwile ale uciekaja jej te oczka i widzi podwójnie,nie wiem co mam robić....
gość
14-05-2010, 18:01:30

ja mam ten problem od trzech dni... od wczoraj jeżdżę po szpitalach mialam robioną tomografię dziś i nic mi nie wykryto... w poniedziałek mam mieć robiony rezonans byłam również u dwóch bardzo dobrych okulistów i nic nie wykryli... boję się...napiszę jak już coś się dowiem na ten temat od lekarzy. jestem już bardzo zmęczona tym widzeniem a jeśli tak jak pisaliście potrwa to kilka miesięcy to chyba się wykończę
gość
14-05-2010, 18:09:49

"Proszę wybaczyć, że nie napiszę typowo, ale wiem, że wszelkie problemy z oczami wynikają z niechęci patrzenia na swoje życie. Nie chcemy na coś patrzeć, czegoś widzieć czy postrzegać i tworzy się choroba. Np nie chcemy tej pracy, tego partnera, czy nie chcemy patrzeć na jakiś problem. Polecam książkę Louise Hay - Ulecz swoje ciało (może być też tej samej autorki - Ulecz swoje życie) smile "

trochę mnie zirytował ten Twój komentarz...wybacz ale jak bym nie chciała patrzec to bym siedziała w domu z klapkami na oczach a nie widziała wszystko podwójnie martwie się tym bardzo a Ty mi z takim tekstem wyjeżdźasz ja mam 16 lat i nie mam problemów z niechętnim patrzebniem.... zastanów się jeśli coś jeszcze napiszesz bo w ttym momencie obrażasz ludzi!
gość
14-05-2010, 18:10:13

"Proszę wybaczyć, że nie napiszę typowo, ale wiem, że wszelkie problemy z oczami wynikają z niechęci patrzenia na swoje życie. Nie chcemy na coś patrzeć, czegoś widzieć czy postrzegać i tworzy się choroba. Np nie chcemy tej pracy, tego partnera, czy nie chcemy patrzeć na jakiś problem. Polecam książkę Louise Hay - Ulecz swoje ciało (może być też tej samej autorki - Ulecz swoje życie) smile "

trochę mnie zirytował ten Twój komentarz...wybacz ale jak bym nie chciała patrzec to bym siedziała w domu z klapkami na oczach a nie widziała wszystko podwójnie martwie się tym bardzo a Ty mi z takim tekstem wyjeżdźasz ja mam 16 lat i nie mam problemów z niechętnim patrzebniem.... zastanów się jeśli coś jeszcze napiszesz bo w ttym momencie obrażasz ludzi!
gość
01-06-2010, 12:24:40

Gość 2010-04-23 16:44:29 wiatm
mam 8-letnia córkę która nagle zaczeła widzieć powójnie i przy tym uciekają jej oczka,była 3 tyg. w szpitalu miała robione wszystkie badania razem z rezonansem i wszystko wporządku tylko wirus cytomegalii stwierdzili,podawali jej na to leki i była poprawa wiec ja wypisali dziś ze szpitalaale co jakiś czas znowu to powraca na chwile ale uciekaja jej te oczka i widzi podwójnie,nie wiem co mam robić....

radzę skorzystać z ceragemu, max.10 razy!!!
być może nie funkcjonuje unerwienie?
brak sprężenia zwrotnego ?
jeśli nie ma trwałego uszkodzenia,
może pomóc?
brak przeciwskazań dla 8latka.
TYLKO 10x!!!
gość
03-08-2010, 17:05:21

stwardnieni rozsiane może być
gość
06-10-2010, 07:45:39

moje podwojne widzenie zaczelo sie jakies 5 lat temu.. mam 23 obecnie

mam napady ok tygodniowe co 2-3 miesiace. zawsze poprzedzane kilkudniowym uczuciem zmeczenia oczu. podwojny obraz wystepowal od patrzenia na obiekty powyzej 1m i rozłazil sie coraz bardziej. doskonale rozumiem strach i zlosc osob z ta dolegliwoscia. zycie staje sie nieznosne w takich chwilach.

lekarze oczywiscie straszyli wszystkim albo odsylali do okulistow.

na szczescie trafilem do poradni ortoptystycznej ( od zezów)

i po serii badan stwierdzono uszkodzenie nerwu wzrokowego. ewidentnie oko niedomaga w niektorych polozeniach i glownie prawe.wynien moze byc jakis uraz w dziecinstwie..mozliwe ze nasila objawy zla dieta, Pani z przychodni opowiadala o wegetarianach ktorzy przychodza z podwojnym widzeniem bo brak im witamin.

zostaly mi przepisane nowe szkla z pryzmatem i teraz w zasadzie gdy pojawia sie podwojne widzenie wystarczy ze mam je na nosie i obraz mi sie "sklada"

..to taki troche inny trop dla szukajacych pomocy
pozdro
gość
22-10-2010, 18:27:24

Ja też mam taki sam problem z widzeniem. Miałam wiele badań które według lekarzy są dobre a mi nic nie przechodzi. Uważają ze mam nerwice, przepisują mi tabletki wyciszające itp. niestety nic nie pomaga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
Reklama: