Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-09-2019, 15:00:01

Kochani,mam pytanie co to badanie PET?
Nie pamietam gdzie (być może w tv)usłyszałam ze niekiedy jest dokładniejsze niż MR mózgu.
Dajcie znac proszę,raz jeszcze pozdrawiam i przytulam do serca.
gość
18-09-2019, 16:53:29

Hej! PET/MR jest dokladniejszym badaniem niz tomografia i rezonans.Wykrywa na wczesnym etapie zmiany patologiczne w organizmie przede wszystkim nowotwory rozne ogniska zapalne rowniez przerzuty .Jest bardzo przydatny w czasie stosowania chemioterapii.Dzieki niemu mozna dowiedziec sie czy chemioterapia przynosi pozytywne rezultaty.Centrum Onkologiczne w Bydgoszczy jest pierwszym szpitalem ktory zakupil sprzet PET/MR niestety badanie to nie znajduje sie w koszyku swiadczen gwarantowanych przez NFZ Pozdrawiam Dawid
gość
18-09-2019, 17:52:05

Czyli prywatnie będzie drogie ?
Dziekuje za szybka odpowiedz Dawidzie,chciałabym takie badanie zrobić.
gość
18-09-2019, 19:04:09

Hej! Madziu to sa drogie badania .Cena komercyjna badania PET/CT jednego organu czyli u ciebie mozgu to koszt 3.300 zł. PET/ MR to kwota ok.6.000 zł.Pozdrawiam Dawid
gość
18-09-2019, 22:42:44

Tak już sprawdzaliśmy,Okrutnie drogie...
Szkoda ze w wykrytych już nowotworach nie są wskazania do przed operacja a pozniej z odstępami czasu po operacji,to są istotne sprawy a każdy człowiek jest ważny,tak samo wazny.Ale ci zrobić.
Dawidzie zawsze gdy napisze odpisujesz -dziekuje kochany nasz bardzo dziekuje😘
Dobranoc wszystkim
Początkująca
25-09-2019, 13:57:35

Hej kochani A ile leży się w szpitalu po takiej operacji
Wtajemniczona
26-09-2019, 07:47:56

Hejo drużyno :)
Nie mogę złapać zakrętu ;)
Ale cały czas myślę o Was ciepło :))
Jeśli chodzi o czas leżenia po operacji to wszystko zależy jak szybko dojdziesz do siebie.
Mi prognozowali ok 10 dni a wyszłam po tygodniu od operacji. W środę mnie wybudzili około południa, w piątek pionizacja a w sobotę rano kazali wstawać do chodzenia..
Ostatecznie udało się w poniedziałek bo brakowało sił i głowa odmawiała posłuszeństwa.
Pozdrawiam cieplutko
Paula
gość
08-10-2019, 06:53:23

Hej Madziu! Co u ciebie czy udało sie skontaktaktowac z dr.Furtakiem czy jestes spokojniejsza?Pozdrawiam Dawid
gość
08-10-2019, 09:58:53

Tak udało,powiedział „nie jest źle”
No zobaczymy w styczniu.
Jak narazie zawroty nadal,poranne wymioty,do których się przyzwyczaiłam ale kochani mam coraz większa ochotę na słodkie ale nie przesadzam.
Dziekuje ze się Dawidzie odezwałeś,kiedyś chyba tobie pisałam....chciałabym się kiedyś z tobą spodkac nie koniecznie wypytywać o tym co wiesz na temat tych chorób ale pobyć pomilczeć .Tak poprostu
Pozdrawiam was wszystkich każdego mam w sercu,miłego dnia.dziekuje Dawidzie😘
gość
08-10-2019, 13:18:38

Hej Madziu! Dobre wiesci od lekarza to super bardzo cieszę sie ze nie martwisz sie i jestes radosniejsza.Ja tez mam w styczniu rezonans więc juz pod koniec grudnia będziemy się psychicznie wspierać.Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: