Hey Dawidzie! Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Nie chcą dać mi opisu nie wiem czemu jeśli go dostanę to wkleję ok? W miarę możliwości a wiem że wiedzę masz ogromną napiszesz mi co z tego rozumieć? Proszę!
gość 31-01-2025, 08:00:50
Witam! Magda jeśli odrósł twój guz po 8 latach bez radioterapii to znaczy że był w miarę łagodny mnie odrósł po 3 latach.Pewnie lekarz na początek zaleci rezonans co 3 miesiące żeby sprawdzić w jakim tempie rośnie guz.Zdarzają się przypadki ze przez długi czas guzy są w remisji i nie rosną.Nie patrz na tę sytuację w czarnych barwach trzeba poczekać do następnego rezonansu i nie zamartwiać się.Druga operacja pewnie ciebie nie przekonuje bo bardzo źle zniosłaś te poprzednie ale zawsze radioterapia jest alternatywą.Głowa do góry.Pozdrawiam Dawid
gość 31-01-2025, 15:46:04
Witam Magdo!Ciekaw jestem tego opisu rezonansu wklej to od razu odniosę się do niego.U mnie na razie bez niepokojących zmian.Pod koniec ubiegłego roku było dobrze ale ja raz w roku mam MR dopiero pod koniec 2025 będę znał aktualne wyniki.Ja miałem po drugiej operacji radioterapię bo lekarze twierdzą że pomimo totalnej resekcji zawsze jakieś błąkające się komórki nowotworowe pozostaną niewidzialne pod mikroskopem pomimo stosowania/ nie w każdym szpitalu/ płynu fluorescyjnego/ ALA .dlatego radioterapia polecana jest w przypadku odrostu guza może być zastosowana dwukrotnie także między jedną a drugą może upłynąć wiele lat i dlatego nie martw się przed tobą jeszcze wiele lat życia.Twoj gu jest bardzo wolno rosnący.Pozdrawiam Dawid
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.