Reklama:

wyściółczak? (3275)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
31-01-2025, 13:22:17

Hey Dawidzie! Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Nie chcą dać mi opisu nie wiem czemu jeśli go dostanę to wkleję ok? W miarę możliwości a wiem że wiedzę masz ogromną napiszesz mi co z tego rozumieć? Proszę!
gość
31-01-2025, 14:27:26

gość 31-01-2025, 08:00:50
Witam! Magda jeśli odrósł twój guz po 8 latach bez radioterapii to znaczy że był w miarę łagodny mnie odrósł po 3 latach.Pewnie lekarz na początek zaleci rezonans co 3 miesiące żeby sprawdzić w jakim tempie rośnie guz.Zdarzają się przypadki ze przez długi czas guzy są w remisji i nie rosną.Nie patrz na tę sytuację w czarnych barwach trzeba poczekać do następnego rezonansu i nie zamartwiać się.Druga operacja pewnie ciebie nie przekonuje bo bardzo źle zniosłaś te poprzednie ale zawsze radioterapia jest alternatywą.Głowa do góry.Pozdrawiam Dawid

A jak się czujesz ty? Przepraszam że nawet wcześniej się nie zapytałam-bo to taki szok niedowierzanie. Gdy dostanę opis od radiologa na który czekam i już dzwoniłam to wkleję tu.
gość
31-01-2025, 15:46:04

Witam Magdo!Ciekaw jestem tego opisu rezonansu wklej to od razu odniosę się do niego.U mnie na razie bez niepokojących zmian.Pod koniec ubiegłego roku było dobrze ale ja raz w roku mam MR dopiero pod koniec 2025 będę znał aktualne wyniki.Ja miałem po drugiej operacji radioterapię bo lekarze twierdzą że pomimo totalnej resekcji zawsze jakieś błąkające się komórki nowotworowe pozostaną niewidzialne pod mikroskopem pomimo stosowania/ nie w każdym szpitalu/ płynu fluorescyjnego/ ALA .dlatego radioterapia polecana jest w przypadku odrostu guza może być zastosowana dwukrotnie także między jedną a drugą może upłynąć wiele lat i dlatego nie martw się przed tobą jeszcze wiele lat życia.Twoj gu jest bardzo wolno rosnący.Pozdrawiam Dawid
gość
31-01-2025, 17:13:26

gość 31-01-2025, 15:46:04
Witam Magdo!Ciekaw jestem tego opisu rezonansu wklej to od razu odniosę się do niego.U mnie na razie bez niepokojących zmian.Pod koniec ubiegłego roku było dobrze ale ja raz w roku mam MR dopiero pod koniec 2025 będę znał aktualne wyniki.Ja miałem po drugiej operacji radioterapię bo lekarze twierdzą że pomimo totalnej resekcji zawsze jakieś błąkające się komórki nowotworowe pozostaną niewidzialne pod mikroskopem pomimo stosowania/ nie w każdym szpitalu/ płynu fluorescyjnego/ ALA .dlatego radioterapia polecana jest w przypadku odrostu guza może być zastosowana dwukrotnie także między jedną a drugą może upłynąć wiele lat i dlatego nie martw się przed tobą jeszcze wiele lat życia.Twoj gu jest bardzo wolno rosnący.Pozdrawiam Dawid

Dawidzie dzwonię prosze ich o opis ale mnie zbywają,boję się nawet myśleć że aż tak jest coś nie tak,do doktora Furtaka byłam wczoraj i dr furtak nigdy nie potrzebuje opisu on poprostu patrzy w płytę.
Dzis rano dzwonili i pytali czy mam przy sobie opisy poprzednie i to co mi w Dublinie robili(ropniak mózgu) no i szok szukanie w mailach ,w głowie to Irlandia pełno 32letnich ciaouchow więc wontpie ale przeszukane,więc wysłałam wszystko co miałam,od tamtej pory cisza boję się naprawdę się boję!
gość
01-02-2025, 23:04:02

To jest z roku pandemi,gdy mnie wypisywali.
Dopiero dziś przeczytałam kod. Naprawdę c71
gość
01-02-2025, 23:06:14

Nie mogę spać jeść,jestem tak bardzo wystraszona ,dlaczego taka panika przy opisie dlaczego mi nie dali od czwartku,czy może być tak że jest tak źle że muszą z doktorem furtakuem porozmawiać by mi mogli ten opis dać,myśli mam takie że nawet sobie nie wyobrażacie.
I tak Dawidzie dziękuję !
M z ie.😢
gość
02-02-2025, 05:35:55

Hej! Kod choroby mam taki sam jak ty C71 ten kod przypisywany jest wszystkim guzom II stopnia.Nie panikuj bo z tego opisu wynika że masz problemy z oddychaniem i dusznością i to jest chyba teraz największy problem.Jeśli chodzi o brak opisu MR to nie dziw się I nie denerwuj bo jest weekend.Pewnie na początku tygodnia otrzymasz opis.Bądź cierpliwa i bierz przepisane leki bo ostra niewydolność oddechowa może skomplikować dalsze leczenie.Bądź dobrej myśli jesteś pod opieką dobrego szpitala i dobrych lekarzy.Pozdrawiam i czekam na wiadomość Dawid
gość
05-02-2025, 11:13:03

Dawidzie,potrzebuję pomocy opiszesz mi to błagam?
gość
05-02-2025, 11:14:08

Już prubuje dodac
gość
05-02-2025, 12:13:56

Dawidzie,nie szczyp się ze mną,proszę opisz mi to na język no bardziej Łucji mi.
Niedawno wstawiłam a już forum odwiedziłam z 20 razy sprawdzając czy napisałeś.
Oh przykre to wszystko.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: