Reklama:

wyściółczak? (3265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-01-2022, 12:13:41

Hej!Odebrałem dzisiaj wyniki MR po 9 miesiącach od poprzedniego badania.Nie ma odrostu wszystko jest ok. Radość mnie rozpiera, z nadzieją patrzę w przyszłość.Pozdrawiam wszystkich Dawid.
Ps.Paula czytam że ty w lutym będziesz miała badanie uwierz że będzie na 100% ok.
gość
24-01-2022, 13:44:06

Gość 2022-01-24 13:13:41
Hej!Odebrałem dzisiaj wyniki MR po 9 miesiącach od poprzedniego badania.Nie ma odrostu wszystko jest ok. Radość mnie rozpiera, z nadzieją patrzę w przyszłość.Pozdrawiam wszystkich Dawid.
Ps.Paula czytam że ty w lutym będziesz miała badanie uwierz że będzie na 100% ok.
Nic tylko świętować i zapomnieć o przeszłości;)
gość
24-01-2022, 14:53:55

No to nie ma jak od poniedziałku świętować!
Hurrrra! Super wiadomość!
Ściskam M z ie
Początkujący
24-01-2022, 16:23:01

Super
gość
24-01-2022, 16:36:48

fantastycznie!!!
gość
24-01-2022, 16:49:31

samolot75 2022-01-24 11:50:33
Gość 2022-01-23 19:29:30
Gość 2022-01-23 18:33:33
Gość 2022-01-23 17:33:37
Gość 2022-01-23 17:21:01
Damian to juz tylko 3 dni pozostaly do operacji., kiedy masz sie zglosic , najpozniej 25
zeby mogli porobic niezbedne badania , jesli mozesz to napisz jak samopoczucie przed , bedzie po Twojej mysli, operacja powiedzie sie. Na forum wspiera Ciebie 6 osob , zyczac udanej operacji.
Cześć,
Muszę wstawić się 25 stycznia rano. Jestem bardzo zestresowany, boje się paraliżu i tego co będzie po operacji. Czuje się silny, wiem, że sobie poradzę, ale tak naprawdę moje życie i sprawność jest zależna od neurochirurga i całego zespołu. Marzy mi się już powrót do pracy i normalności, ale chyba to jeszcze trochę potrwa... Dziękuję za każde wsparcie, bardzo to doceniam i każdemu życzę dużo zdrowia i pomyślności w operacjach.
Trzymaj się, ja myślałem tylko pozytywnie. Oczywiście kiedy trafiłem do szpitala to zacząłem łapać małego doła ale po rozmowie z moim lekarzem zaraz wróciłem na odpowiedni tor. Do przodu. Zawsze jest ryzyko ale chirurg nie ma na celu ciebie okaleczyć a pomóc. Takie operacje idą pod pełny monitoringiem, sądy "wbite" w mózg by monitorować każdy ruch do przodu. Zobaczysz będzie dobrze. Gdzie i przez kogo będziesz operowany.
Trzymam kciuki.
Tomek
Staram się myśleć pozytywnie, ale wizja kalectwa, braku pracy, bycia zależnym od innych mnie po prostu przytłacza...Operacja w Sosnowcu prowadzona przez dr Krzysztofa Majchrzaka. Ty jak się trzymasz? Są już jakieś pogłoski kiedy mają Cię wypuszczać?
Zdrowia
Damian
Majchrzak to super Specjalista. Wykona operację perfekcyjnie. Myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze. Nie myśl teraz o tych złych rzeczach - to teraz ciebie nie interesuje. Głowa do góry będzie dobrze, zobaczysz.
Ja jutro idę do domu.
Trzymam kciuki.
Tomek
Mam taką nadzieję, że wszystko się uda. Chciałbym, żeby było już po wszystkim. A Ty jak się czujesz? Jesteś w stanie już normalnie funkcjonować w domu?
Damian
Początkująca
24-01-2022, 21:45:31

Witam wszystkich.
Dawno mnie tu nie było, ale Wkoncu weszłam i nadrabiam wszystkie zaległości w czytaniu. Mam pytanko.
Czy ktoś był operowany w Krakowie przez dr. Chrzanowskiego?
Jeżeli tak to jak się czujesz?
Masz jakieś niedowłady po operacji itp?
gość
25-01-2022, 01:45:16

Damianek powodzenia , udanej operacji, glebokiej penetracji
Wytna Tobie wysciolczaka tego raka nieboraka
Neurochirurg czyni cuda operacja mu sie uda
Bo w Sosnowcu jak wiesc niesie ostro wysciolczaki tnie sie.
Wtajemniczona
25-01-2022, 08:15:38

No i takie wiadomości to ja lubię
Wspaniale!
Oby tak do końca świata!
You made my day
Cieszę się razem z Tobą.
Paula
Wtajemniczona
25-01-2022, 08:17:56

Agnieszka199031 2022-01-24 22:45:31
Witam wszystkich.
Dawno mnie tu nie było, ale Wkoncu weszłam i nadrabiam wszystkie zaległości w czytaniu. Mam pytanko.
Czy ktoś był operowany w Krakowie przez dr. Chrzanowskiego?
Jeżeli tak to jak się czujesz?
Masz jakieś niedowłady po operacji itp?
Mnie operował dr Łopatka ale już nie operuje w Krakowie.
Co do Chrzanowskiego mogę popytać ;)
Paula

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Porada
Witam. Czy mógłby by mi ktoś przetłumaczyć na ludzki język co to znaczy ? Opis Badania TK
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
gość
Dyskopatia szyjna z objawami neurologicznymi
Witam. Ok 8 tygodni temu miałem epizod z nagłym bólem i sztywnością szyi(wcześniej zdarzały się, ale ustępowały w ciągu tygodnia), jednak tym razem powrót do względnej sprawności zajął ok 2 tygodnie, a pozostał lekki ucisk i słyszalny dźwięku przy kręceniu szyją. Od 3-4 tygodni zaczynam mieć objawy neurologiczne, z początku to było delikatne uczucie ciepła w jednej dłoni, tydzień później zdecydowanie bardziej wyczuwalne uczucie ciepła i uczucie zmęczenia już w obu dłoniach, po kolejnym tygodniu delikatne mrowienie, dzisiaj pierwszy raz miałem silne mrowienie przy wstawaniu z łóżka(przy ziewnięciu przy którym spięły mi się mięśnie szyi poczułem w obu dłoniach jak bym uderzył się w łokcie), wszystkie te objawy występują przy poruszaniu głową, więc jestem 99% pewien że to to. Od ok tygodnia przyjmuję niesteroidowe leki przeciwzapalne przepisane przez ortopedę, w tej chwili czekam na MRI żeby potwierdzić na 100% diagnozę, ale niestety to trwa, a objawy eskalują szybko. Nie mam z kim o tym rozmawiać(kolejna wizyta u lekarza z wynikami MRI za 2 tygodnie, jedyna osoba którą znam, a która przechodziła to samo miała kilka miesięcy między delikatnym a silnym mrowieniem, u mnie to tydzień), a boję się o moje zdrowie, czy nie skończę na wózku jeszcze zanim zacznie się leczenie. Pytanie czy przy kolejnych objawach(jakich, niedowład, paraliż?) nie powinienem zgłosić się na SOR? Czy przy ewentualnym niedowładzie/paraliżu jest możliwe późniejsze przywrócenie sprawności? Czy przy takich objawach i szybkości ich postępowania jakiej teraz doświadczam jest jeszcze szansa , że leczenie farmakologiczne i fizjoterapia przyniosą efekt?
gość
Neurolagia nerwu v
Czy mogła powstać w skutek uderzenia twarzą w podłogę aż doszło do złamania nosa i wbcia zębów w wargę dolna, po około miesiącu mega ból twarzy głowy jak przy zapaleniu zatok ale tomografia je wykluczyła ból przeszedł po tygodniu ale nadal jak uciekam miejsca na twarzy to czuję uczucie bólu np nosa
Reklama: