Reklama:

wyściółczak? (3265)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
23-01-2022, 18:29:30

Gość 2022-01-23 18:33:33
Gość 2022-01-23 17:33:37
Gość 2022-01-23 17:21:01
Damian to juz tylko 3 dni pozostaly do operacji., kiedy masz sie zglosic , najpozniej 25
zeby mogli porobic niezbedne badania , jesli mozesz to napisz jak samopoczucie przed , bedzie po Twojej mysli, operacja powiedzie sie. Na forum wspiera Ciebie 6 osob , zyczac udanej operacji.
Cześć,
Muszę wstawić się 25 stycznia rano. Jestem bardzo zestresowany, boje się paraliżu i tego co będzie po operacji. Czuje się silny, wiem, że sobie poradzę, ale tak naprawdę moje życie i sprawność jest zależna od neurochirurga i całego zespołu. Marzy mi się już powrót do pracy i normalności, ale chyba to jeszcze trochę potrwa... Dziękuję za każde wsparcie, bardzo to doceniam i każdemu życzę dużo zdrowia i pomyślności w operacjach.
Trzymaj się, ja myślałem tylko pozytywnie. Oczywiście kiedy trafiłem do szpitala to zacząłem łapać małego doła ale po rozmowie z moim lekarzem zaraz wróciłem na odpowiedni tor. Do przodu. Zawsze jest ryzyko ale chirurg nie ma na celu ciebie okaleczyć a pomóc. Takie operacje idą pod pełny monitoringiem, sądy "wbite" w mózg by monitorować każdy ruch do przodu. Zobaczysz będzie dobrze. Gdzie i przez kogo będziesz operowany.
Trzymam kciuki.
Tomek
Staram się myśleć pozytywnie, ale wizja kalectwa, braku pracy, bycia zależnym od innych mnie po prostu przytłacza...Operacja w Sosnowcu prowadzona przez dr Krzysztofa Majchrzaka. Ty jak się trzymasz? Są już jakieś pogłoski kiedy mają Cię wypuszczać?
Zdrowia
Damian
gość
23-01-2022, 18:36:00

Bedzie dobrze,i nawet inaczej nie myśl❗️
Wiadomo po będziesz powoli wracać do normalności ale do normalności bo będzie operacja udana!
Ściskam was z sił całych❤️
gość
23-01-2022, 18:54:14

Tak jest Madziu, wszystko bedzie w porzadku , zadnych powiklan , ani mowy , tak ma byc bo tu dziewczyny decyduja. Damian jestes silny , dasz rade. Ja jade w czwartek rano do Sosnowca pod szpital .
gość
23-01-2022, 19:05:07

Czy miał ktoś operację w tej lokalizacji ? Jak się czujecie ?
Gość 2022-01-23 13:16:22
Witam, za tydzień idę do szpitala na operację. Mój guz jest zlokalizowany w kącie mostowo-móżdżkowym, czy ktoś miał tam guza? Wszyscy mówią że lokalizacja bardzo trudna, czy jest szansa że nie będzie deficytów np przełykania ? O to się lekarze boją najbardziej. Nie wiem czy się operować w ogóle. Boję się tej operacji :( /grzesiek
gość
23-01-2022, 20:00:44

Szczesciarz z Ciebie Damian, dr docent Krzysztof Majchrzak jest bardzo ceniony przez pacjentow, operowal glejaka mozgu 4 stopnia i pacjent zyje i cieszy sie zdrowiem mimo prognoz statystycznych bez szans na dluzsze niz 6 mcy zycie po operacjach a ten pacjent wdziecznosc okazuje doktorowi ponad rok od operacji
Wspanialy fachowiec , z wielkim sercem i wiedza tak jak Jego Ojciec neurochirurg Henryk Majchrzak
gość
23-01-2022, 20:20:27

Gość 2022-01-23 21:00:44
Szczesciarz z Ciebie Damian, dr docent Krzysztof Majchrzak jest bardzo ceniony przez pacjentow, operowal glejaka mozgu 4 stopnia i pacjent zyje i cieszy sie zdrowiem mimo prognoz statystycznych bez szans na dluzsze niz 6 mcy zycie po operacjach a ten pacjent wdziecznosc okazuje doktorowi ponad rok od operacji
Wspanialy fachowiec , z wielkim sercem i wiedza tak jak Jego Ojciec neurochirurg Henryk Majchrzak
Bardzo miło mi to słyszeć. Co ciekawe na znamy lekarz nie ma praktycznie żadnych opinii, a też słyszałem, że jest szanowanym lekarzem w tej dziedzinie. Mam nadzieję, że równie dobrze operuje guzy w rdzeniu kręgowym :D
gość
23-01-2022, 20:54:08

Gość 2022-01-23 21:20:27
Gość 2022-01-23 21:00:44
Bardzo miło mi to słyszeć. Co ciekawe na znamy lekarz nie ma praktycznie żadnych opinii, a też słyszałem, że jest szanowanym lekarzem w tej dziedzinie. Mam nadzieję, że równie dobrze operuje guzy w rdzeniu kręgowym :D
bedzie dobrze!!!! w tej czesci Polski to jeden z najleszych. Ja mam w tym samym miejscu co Ty ( na razie bez operacji) i jak szukalam dobrego neurocholirurga to kilku lekarzy polacalo mi wlasnie jego. To że zdecydował sie na taka operacje swiadczy ze jest jednym z najlepszych. Bede sie modlić i bede wypatrywac pozytywnych wiesci od Ciebie.!!!!!
Wtajemniczona
23-01-2022, 21:39:27

Każdy nasz sukces jest jednocześnie sukcesem lekarza. Dzięki udanym operacjom zyskują rozgłos, szacunek i oczywiście pieniądze. Każdemu z nich zależy żeby operacja przebiegła jak najlepiej- Ba! Wręcz doskonale.
Poza tym z tego co obserwuję to zaczynamy zdobywać coraz więcej fachowców w dziedzinie neurochirurgii.
Choć osobiście uważam że powinni wszyscy zostać bez pracy
Dlatego że ludzie przestaną chorować
Póki jest jak jest to musimy im ufać ale może kiedyś będą zmuszeni zmienić zawód
Czego sobie i Państwu życzę
A tak całkiem serio to wiem po sobie że pozytywne nastawienie bardzo pomaga i daje kopa do działania.
Wiadomo że przychodzi chwila zwątpienia- to zrozumiałe. Głowa świruje i myśli swoje.
Jeśli o mnie chodzi to gdyby ktoś mi powiedział zaraz po operacji że tak szybko dojdę do siebie to kazałabym mu się puknąć w głowę..
Na początku było przerażenie. Jak to nie mogę chodzić?? Nikt nie mówił że będzie lekko ale nauka chodzenia? Kilka dni i poszłam sama pod prysznic. Kilka tygodni - do sklepu.
3 miesiące i wsiadłam w samochód
Na pewno cała ta sytuacja nauczyła mnie cierpliwości ale i stałam się większą optymistką.
Będzie dobrze bo musi. Innej opcji nie ma &
Paula
Początkujący
24-01-2022, 10:44:47

Gość 2022-01-21 11:38:42
samolot75 2022-01-21 10:50:52
Dzisiaj dr Tabakov po obserwacji potwierdził ze nie będzie potrzebna typowowa rehabilitacja tylko bardziej fizjoterapia. Szukam kogoś u siebie żeby mógł podjeżdżać codziennie.
I cały czas do przodu.
A mówił cos doktor o dalszym leczeniu radioterapia bd potrzebna ?
Tomek
1. Trzeba poczekać na wynik histo, 2-3tyg.
2. Rezonans po 5-6 tygodniach od operacji żeby wszystkie rany pooperacyjne się wyleczyły, żeby po podaniu kontrastu nie było przekłamania.
3. Z wynikami na konsultację
Ponieważ mam odrętwiałe ciało od pasa w dół to fizjoterapia w kierunku bodźców sensoryczny by powrócić do stanu sprzed operacji od zaraz.
Tomek
Początkujący
24-01-2022, 10:50:33

Gość 2022-01-23 19:29:30
Gość 2022-01-23 18:33:33
Gość 2022-01-23 17:33:37
Gość 2022-01-23 17:21:01
Damian to juz tylko 3 dni pozostaly do operacji., kiedy masz sie zglosic , najpozniej 25
zeby mogli porobic niezbedne badania , jesli mozesz to napisz jak samopoczucie przed , bedzie po Twojej mysli, operacja powiedzie sie. Na forum wspiera Ciebie 6 osob , zyczac udanej operacji.
Cześć,
Muszę wstawić się 25 stycznia rano. Jestem bardzo zestresowany, boje się paraliżu i tego co będzie po operacji. Czuje się silny, wiem, że sobie poradzę, ale tak naprawdę moje życie i sprawność jest zależna od neurochirurga i całego zespołu. Marzy mi się już powrót do pracy i normalności, ale chyba to jeszcze trochę potrwa... Dziękuję za każde wsparcie, bardzo to doceniam i każdemu życzę dużo zdrowia i pomyślności w operacjach.
Trzymaj się, ja myślałem tylko pozytywnie. Oczywiście kiedy trafiłem do szpitala to zacząłem łapać małego doła ale po rozmowie z moim lekarzem zaraz wróciłem na odpowiedni tor. Do przodu. Zawsze jest ryzyko ale chirurg nie ma na celu ciebie okaleczyć a pomóc. Takie operacje idą pod pełny monitoringiem, sądy "wbite" w mózg by monitorować każdy ruch do przodu. Zobaczysz będzie dobrze. Gdzie i przez kogo będziesz operowany.
Trzymam kciuki.
Tomek
Staram się myśleć pozytywnie, ale wizja kalectwa, braku pracy, bycia zależnym od innych mnie po prostu przytłacza...Operacja w Sosnowcu prowadzona przez dr Krzysztofa Majchrzaka. Ty jak się trzymasz? Są już jakieś pogłoski kiedy mają Cię wypuszczać?
Zdrowia
Damian
Majchrzak to super Specjalista. Wykona operację perfekcyjnie. Myśl pozytywnie, wszystko będzie dobrze. Nie myśl teraz o tych złych rzeczach - to teraz ciebie nie interesuje. Głowa do góry będzie dobrze, zobaczysz.
Ja jutro idę do domu.
Trzymam kciuki.
Tomek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: