Gość 2021-08-26 09:19:35
Przykro mi, że macie takie objawy po operacji. Dla mnie to dramat, kocham biegać, chodzić na zumbę, w góry, a teraz nie wiadomo jak to się skończy. Guz jest w samym rdzeniu. W październiku operacja pozdrawiam Monika P
Gość 2021-08-26 09:19:35
Przykro mi, że macie takie objawy po operacji. Dla mnie to dramat, kocham biegać, chodzić na zumbę, w góry, a teraz nie wiadomo jak to się skończy. Guz jest w samym rdzeniu. W październiku operacja pozdrawiam Monika P
Gość 2021-08-26 09:48:41Ja moge biegac chociaz na razie tego nie robie bo sie boję i czuje jakby inne cialo biegalo nie moje. Ja wierze, ze bedzie lepiej. Pozdrawiam KarolinaGość 2021-08-26 09:19:35
Gość 2021-08-24 21:56:33
Bardzo Was proszę o opinię o neurochirurgu dr Mariuszu Maliszewskim. Dzisiejszy rezonans z kontrastem niestety potwierdził duże prawdopodobieństwo wyściułczaka rdzenia. Strasznie się boję. Jutro mam wizytę u dr Maliszewskiego. Czy ktoś był przez niego operowany w Sosnowcu? Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam, Monika P.
Gość 2021-08-25 22:27:42
Witam,dawno mnie tu nie było .widzę ,że nas przybyło i ,że wspieramy się nawzajem.Ja jestem już prawie dwa lata po operacji i teraz już robiłam MR odcinka operowanego i strach mnie ogarnia ogromy.żyje w stresie aż do opisu.od operacji stałam się inna osoba,przez skutek operacji nogi mam spastyczne.Nie mogę się z tym pogodzić ,że tak to się skończyło.każdy mi mówi że jest dobrze ,bo chodzę ale ból który mam w nogach mnie wykańcza.czuje straszne mrowienia i mam sztywne nogi .może ktoś też tak ma?pozdrawiam cieplutko .Monia
Gość 2021-08-26 09:51:14A jaka dokladnie lokalizacja guza ? Musi Pani wierzyc i byc silna. Przed operacja lepiej nie weryfikowac publikacji w internecie. Ja szlam na operacje z marszu, moj neurochirurg powiedzial, ze wyjde ze szpitala o wlasnych nogach i tego sie trzymalam. Pozdrawiam KarolinaGość 2021-08-26 09:48:41Ja moge biegac chociaz na razie tego nie robie bo sie boję i czuje jakby inne cialo biegalo nie moje. Ja wierze, ze bedzie lepiej. Pozdrawiam KarolinaGość 2021-08-26 09:19:35
Gość 2021-08-26 22:59:23w odcinku szyjnym od C1 do C7 jama hydromieliczna A w niej na poziomie od C4 do C6 pasmo tkankowe o wielkości 30 mm. Powyżej jamy i poniżej widoczne obrzęki. Zmiana powoduje poszerzenie całego rdzenia widocznego głównie obwodów oraz niemal całkowite zniesienie przestrzeni płynowej okołordzeniowej do poziomu C6 dr Maliszewski potwierdził że to wyściółczak. Opisów na necie nie czytam, bo można zwariować. Ale Wy wiecie co poszecie-bo to przeżyliście. Dla mnie Wasze historie to nadzieja, że będzie dobrze. Dziękuję Wam za to i pozdrawiam. Monika P.Gość 2021-08-26 09:51:14A jaka dokladnie lokalizacja guza ? Musi Pani wierzyc i byc silna. Przed operacja lepiej nie weryfikowac publikacji w internecie. Ja szlam na operacje z marszu, moj neurochirurg powiedzial, ze wyjde ze szpitala o wlasnych nogach i tego sie trzymalam. Pozdrawiam KarolinaGość 2021-08-26 09:48:41Ja moge biegac chociaz na razie tego nie robie bo sie boję i czuje jakby inne cialo biegalo nie moje. Ja wierze, ze bedzie lepiej. Pozdrawiam KarolinaGość 2021-08-26 09:19:35
Gość 2021-08-26 21:53:52
Miałam operację w pażdzierniku 2019 r ,guz był w środrdzeniu i w kanale .miał 8 cm (najgorsze miejsce do operacji.)(groził mi paraliż od pasa w dół)po operacji miałam radioterapię.leżałam w szpitalu rehabilitacyjnym ,5 i pół miesiąca.teraz muszę ćwiczyć codziennie bo mam nogi spastyczne .biorę baclofen ,on rozlużnia mięśnie ale też w głowie robi chaos.oto w skrócie moja historia.Monia
Gość 2021-08-26 21:53:52
Miałam operację w pażdzierniku 2019 r ,guz był w środrdzeniu i w kanale .miał 8 cm (najgorsze miejsce do operacji.)(groził mi paraliż od pasa w dół)po operacji miałam radioterapię.leżałam w szpitalu rehabilitacyjnym ,5 i pół miesiąca.teraz muszę ćwiczyć codziennie bo mam nogi spastyczne .biorę baclofen ,on rozlużnia mięśnie ale też w głowie robi chaos.oto w skrócie moja historia.Monia
Gość 2021-08-27 21:35:31guz w środku rdzenia jest najgorszy do operowania? Ja mam właśnie taki 😣 cholernie się boję. Ta niepewność jest wykańczająca. Współczuję że nie powróciłaś do całkowitej sprawności, ale skoro jest coraz lepiej to jest szansa, że wszystko wróci do normy-czego bardzo Ci życzę. Pozdrawiam, Monika P.Gość 2021-08-26 21:53:52
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.