Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-08-2021, 14:48:03

Powiedzcie mi proszę czy-jeśli trafiliście na rezonans od neurologa, to po otrzymaniu wyników ten neurolog rozmawiał z Wami? Wyjaśniał cokolwiek? Pytam bo moja neurolog powiedziała mi tylko tyle, że pocieszające jest To, że nie mam objawów neurologicznych i to po tym, jak ją poprosiłam o jakieś wyjaśnienie opisu rezonansu. I tak zostałam z tym przerażającym opisem sama i chyba dopiero neurochirurg mi wszystko wyjaśni pozdrawiam, Monika P.
gość
22-08-2021, 17:04:14

Gość 2021-08-22 16:27:02
Gość 2021-08-22 15:14:22
Gość 2021-08-21 18:39:06
Czekam do wtorku jak na szpilkach. Co ma być to będzie, dzięki za pocieszenie. Pozdrawiam, Monika P.
w jakim konkretnie miejscu jest?
jest w kanale rdzeniowym kręgosłupa w odcinku szyjnym i ma 3 cm[/CYTA
Podobna lokalizacja jak u mnie było.. dokładnie rdzeń przedłużony i pierwszy kręgowy szyjny C1 byłam również przerażona teraz jestem już po operacji 3 miesiące i po radioterapii gdyż niestety została zmiana resztkowa byłam operowana w Instytucie Onkologii w Warszawie obecnie lekkie drętwienie mrowienie stóp i dłoni ale mam nadzieję że niedlugo i to minie, głowa do góry będzie dobrze gdyby coś proszę pisać
gość
22-08-2021, 17:55:02

Gość 2021-08-22 16:48:03
Powiedzcie mi proszę czy-jeśli trafiliście na rezonans od neurologa, to po otrzymaniu wyników ten neurolog rozmawiał z Wami? Wyjaśniał cokolwiek? Pytam bo moja neurolog powiedziała mi tylko tyle, że pocieszające jest To, że nie mam objawów neurologicznych i to po tym, jak ją poprosiłam o jakieś wyjaśnienie opisu rezonansu. I tak zostałam z tym przerażającym opisem sama i chyba dopiero neurochirurg mi wszystko wyjaśni pozdrawiam, Monika P.
z moich doswiaczeń wynika że nie bardzo tlumaczą co i jak raczej człowiek czyta juz wcześniej i zasiega porady dr googla i raczej zadaje pytania a oni odpowiadaja. Wizyty sa szybkie wiec ja zapisuję pytania na kratce. Dobrze że nie ma objawow. Nie trzeba sie bedzie spieszyc z operacja i bedzie czas znaleźć dobrego neurochirurga.
gość
22-08-2021, 17:59:15

Gość 2021-08-22 19:04:14
Czekam do wtorku jak na szpilkach. Co ma być to będzie, dzięki za pocieszenie. Pozdrawiam, Monika P.
Podobna lokalizacja jak u mnie było.. dokładnie rdzeń przedłużony i pierwszy kręgowy szyjny C1 byłam również przerażona teraz jestem już po operacji 3 miesiące i po radioterapii gdyż niestety została zmiana resztkowa byłam operowana w Instytucie Onkologii w Warszawie obecnie lekkie drętwienie mrowienie stóp i dłoni ale mam nadzieję że niedlugo i to minie, głowa do góry będzie dobrze gdyby coś proszę pisać
czyli operacja skonczyla soe dobrze bez paraliżu/niedowładów??
gość
22-08-2021, 18:14:11

Gość 2021-08-22 19:04:14
A proszę powiedzieć jak duża była u Pani ta zmiana? Moja ma 3 cm, nie wiem czy to dużo czy nie Monika P.
gość
23-08-2021, 11:56:21

Temozolomid skuteczny jako terapia ratunkowa wyściółczaków śluzowo-brodawkowatych
gość
24-08-2021, 19:56:33

Bardzo Was proszę o opinię o neurochirurgu dr Mariuszu Maliszewskim. Dzisiejszy rezonans z kontrastem niestety potwierdził duże prawdopodobieństwo wyściułczaka rdzenia. Strasznie się boję. Jutro mam wizytę u dr Maliszewskiego. Czy ktoś był przez niego operowany w Sosnowcu? Bardzo proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam, Monika P.
gość
25-08-2021, 20:27:42

Witam,dawno mnie tu nie było .widzę ,że nas przybyło i ,że wspieramy się nawzajem.Ja jestem już prawie dwa lata po operacji i teraz już robiłam MR odcinka operowanego i strach mnie ogarnia ogromy.żyje w stresie aż do opisu.od operacji stałam się inna osoba,przez skutek operacji nogi mam spastyczne.Nie mogę się z tym pogodzić ,że tak to się skończyło.każdy mi mówi że jest dobrze ,bo chodzę ale ból który mam w nogach mnie wykańcza.czuje straszne mrowienia i mam sztywne nogi .może ktoś też tak ma?pozdrawiam cieplutko .Monia
gość
25-08-2021, 20:55:22

Gość 2021-08-25 22:27:42
Witam,dawno mnie tu nie było .widzę ,że nas przybyło i ,że wspieramy się nawzajem.Ja jestem już prawie dwa lata po operacji i teraz już robiłam MR odcinka operowanego i strach mnie ogarnia ogromy.żyje w stresie aż do opisu.od operacji stałam się inna osoba,przez skutek operacji nogi mam spastyczne.Nie mogę się z tym pogodzić ,że tak to się skończyło.każdy mi mówi że jest dobrze ,bo chodzę ale ból który mam w nogach mnie wykańcza.czuje straszne mrowienia i mam sztywne nogi .może ktoś też tak ma?pozdrawiam cieplutko .Monia
Ja mialam operację w listopadzie ubieglego roku oraz radioterapie. Mialam operowany odcinek szyjny, po operacji mam uczucie obrzęku łydek oraz dziwne uczucie ciężkiej stopy. Chociaz ze stopa z każdym miesiacem jest lepiej. Ja staram sie do tego przyzwyczaic bo cóż innego nam pozostało. Pozdrawiam Karolina
gość
26-08-2021, 07:19:35

Przykro mi, że macie takie objawy po operacji. Dla mnie to dramat, kocham biegać, chodzić na zumbę, w góry, a teraz nie wiadomo jak to się skończy. Guz jest w samym rdzeniu. W październiku operacja pozdrawiam Monika P

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: