Gość 2021-03-26 14:50:34
Skonsultujemy to z lekarzem ale w dzisiejszych czasach może być ciężko.
Dokładny opis
Wyniki odczynów imunolohistorycznych w komórkach nowotworowych EMA- i GFAP +
Ki około 3 %
Dokładny opis
Ki około 3 %
Gość 2021-03-26 15:04:32
Tak 2 stopien Ependymoma czy to też ma wpływ
Dokładny opis
Wie ktoś może co oznacza to ema - gfap +?
Ki około 3 %
Gość 2021-03-26 11:25:36Obiecałam że napisze po wizycie u dr Fortaka. Dr powiedział że do końca nie wiadomo co to jest a że zła lokalizacja to trzeba obserwoawać i kolejny rezonans za rok ( chyba że psychicznie nie wytrzymam presji to wtedy za pół roku)....Ogólnie bardzo miły w porównaniu do wiekszości neurochirurgów nie ma tak ogromnego EGO :) Niemniej nie jest skory do operacji w tym miejscu jeśli mam tylko dyskretne ubytki neurologiczne....Gość 2021-03-23 22:44:55
Przepraszam jak źle napisałam wcześniej było to c7th1 . Tak doktor odrazu powiedział że się podejmie ale jest to bardzo trudna operacja i wolał by operować w mózgu. A w lublinie nie chcieli.
Przed operacją poinformowali i kazali podpisać zgodę na której były podane konsekwencje niepowodzenia. Lekarz potrafił w jakimś stopniu ocenić bo informował o możliwym porażeniu 4 konczynowym ale mówił że to male prawdopodobieństwo a porażenie dolnych kończyn średnio prawdopodobne.
Całkowitego porażenia nie ma ale jest duży problem z czuciem od pasa w dol.
Dlatego trzeba szukać nazwisk dobrych neurochirurgów i próbować do skutku.
Dla pocieszenia powiem że operację na rdzeniu w dzisiejszych czasach to nie jest rzadkość.
Doktor Górski jednego dnia wykonal 3 operację tego dnia z której każda w mniejszym bądź większym stopniu była ryzykowna i trudna.
Dopiero w szpitalu widać jak wiele osób boryka się z problemami takimi jak my.
Z tego co pamiętam miał Pani / pan mieć wizytę w marcu u doktora Furtaka. Wiadomo coś ?
Gość 2021-03-26 19:26:56Super że udało się znaleźć lekarza ;) tym bardziej że to wybitny specjalistę więc o powodzenie operacji nie ma się co obawiaćGość 2021-03-26 11:25:36Obiecałam że napisze po wizycie u dr Fortaka. Dr powiedział że do końca nie wiadomo co to jest a że zła lokalizacja to trzeba obserwoawać i kolejny rezonans za rok ( chyba że psychicznie nie wytrzymam presji to wtedy za pół roku)....Ogólnie bardzo miły w porównaniu do wiekszości neurochirurgów nie ma tak ogromnego EGO :) Niemniej nie jest skory do operacji w tym miejscu jeśli mam tylko dyskretne ubytki neurologiczne....Gość 2021-03-23 22:44:55
Przepraszam jak źle napisałam wcześniej było to c7th1 . Tak doktor odrazu powiedział że się podejmie ale jest to bardzo trudna operacja i wolał by operować w mózgu. A w lublinie nie chcieli.
Przed operacją poinformowali i kazali podpisać zgodę na której były podane konsekwencje niepowodzenia. Lekarz potrafił w jakimś stopniu ocenić bo informował o możliwym porażeniu 4 konczynowym ale mówił że to male prawdopodobieństwo a porażenie dolnych kończyn średnio prawdopodobne.
Całkowitego porażenia nie ma ale jest duży problem z czuciem od pasa w dol.
Dlatego trzeba szukać nazwisk dobrych neurochirurgów i próbować do skutku.
Dla pocieszenia powiem że operację na rdzeniu w dzisiejszych czasach to nie jest rzadkość.
Doktor Górski jednego dnia wykonal 3 operację tego dnia z której każda w mniejszym bądź większym stopniu była ryzykowna i trudna.
Dopiero w szpitalu widać jak wiele osób boryka się z problemami takimi jak my.
Z tego co pamiętam miał Pani / pan mieć wizytę w marcu u doktora Furtaka. Wiadomo coś ?
Gość 2021-03-26 20:31:12
Tak ale jeśli pojawią się niepokojące objawy myślę że bez problemu zgodzi się na operację. I to nie bd tak że z dnia na dzień cię sparaliżuje. Myślę że jednak oni trochę odkładają te operację ze względu na obecną sytuację covid. Wiem że każdy chciał by tej operacji jak najszybciej ale może lekarze mają rację żeby poczekać może następne rezonanse pokażą bardziej charakter oblicze guza wtedy bd łatwiej przeprowadzić operację. A może guz wgl nie bd rusl i nie bd potrzebna
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.