Reklama:

wyściółczak? (3291)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-10-2020, 22:16:33

Świetna wiadomosc❗️
Przesyłam usciski😘👍
M z ie.
gość
03-10-2020, 13:03:40

Hej! Paula super wiadomość bardzo cieszę się Ten wynik wcale mnie nie zaskoczył. Byłem przekonany że radość będzie wielka u ciebie w domu i na forum. Pozdrawiam Dawid
gość
04-10-2020, 18:20:53

Witam. Piszę tu pierwszy raz . Mój mąż w marcu tego roku miał usunietego wysciolczak 2 stopnia ( 4.5×3×3.5cm w IV komorze). Był operowany w Bydgoszczy przez dr.Furtaka. Doktor nie zalecił radioterapii choć onkolog proponował ją mężowi. Mąż jest już po drugim kontrolnym rezonansie. Jest czysto i bardzo mnie to cieszy ale martwię się bo jest bardzo slaby ma zawroty głowy i wymioty. Jak mogę mu pomóc wrócić do sprawności. Pozdrawiam wszystkich, Agnieszka.
gość
04-10-2020, 23:34:39

Rechablitacja czyni coda !!!
Nic nigdy nie ma odrazu
Ja tez wymiotowałam i powiem tak-nie raz mi się to jeszcze zdarza.
Motywować !!
Codziennie ćwiczyć,mój mąż grał ze mną balonem bo obled był z kręceniem się leciałam na boki
Proszę nie odpuszczać by hak najszybciej przyzwyczaić mózg do odkręcania głowa
Można chodzić tiptopki patrząc na stopy
Proszę wejść na yotube może cis będzie ale nie odkładajcie to na jutro pojutrze itd bo będzie tylko gorzej i się podda a wtedy jest okropnie
Wiem to bo to przeszłam
Na pani nie odpuszczać,i tak jak mówiłam ranne wymioty to taka już norma
Zdrowia życzę i niech mu pani pomoże,on sam zobaczy różnice po 3/4tygodniach i proszę pisać
Caluje
gość
06-10-2020, 07:49:28

Dziękuję za odpowiedź. Jak długo jest Pani po operacji? Jak Pani teraz funkcjonuje? Czy była radioterapia? Pozdrawiam, Agnieszka.
gość
06-10-2020, 09:20:14

😊😊😊😊😊😊super wiadomość Paula.pozdrawiam wszystkich.Monia
gość
06-10-2020, 17:24:16

Cześć wszystkim.poruszalam już ten temat, ale jeszcze raz zapytam,.. Czy ktoś po operacji guza wewnatrzrdzeniowego dostał jamistość rdzenia!!!???
gość
09-10-2020, 06:49:06

Witam wszystkich🙂zrobiłam MR głowy i taka moja wielką prośbę do Dawida czy mógłby mi to wyjaśnić .nie wiem czy mam się bać, ciągły strach już mnie paraliżuje, oto kawałek tego opisu"w istocie białej (wieńców promienistych i rodków półowalnych)widoczne są rozsiane ogniska hyperintensywne w obrazach T2zależnych i sekwencji Flair izointensywne w obrazach T1 zależnych grubości do 5mm bez restrykcji dyfuzji" lekarz kazał zrobić mi testy najpierw na bolerioze ,i MR z kontrastem.napisał w opisie że podejrzewa neuro infekcje i coś z naczynka i tylko jest to niejednoznaczne. Proszę Cię Dawid wytłumacz mi to .......bo chyba oszalejepozdrawiam☹-Monia
gość
09-10-2020, 09:26:22

Hej! Nie ma się czego bać wszystko jest w porządku. To są poszerzone naczynia krwionośne . Zdarza się ta przypadłość dosyć często ja również ją mam. Pozdrawiam Dawid
gość
09-10-2020, 09:32:47

Hej! Tak jak napisałem wyżej są to zmiany naczyniopochodne. Wszystko jest w porządku nie denerwuj się Monia.Pozdrawiam Dawid

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: